fbpx
25   136
32   72
12   186
65   385
33   193

Van veranda naar tuinkamer

Van veranda naar tuinkamer

Alweer meer dan drie jaar woon ik samen met mijn vriend. Hiervoor heb ik altijd gezellig bij mijn ouders thuis gewoond. Op mijn eerste twee levensjaren na hebben wij altijd in hetzelfde, fijne huis gewoond. Zodra ik uit huis ging hebben mijn ouders hun peilen gericht op een prachtig stuk grond waar zij zelf een huis op mochten ontwerpen. Dit project is inmiddels helemaal afgerond en mijn ouders wonen nu in hun prachtige, nieuwe huis. Ik vind het extra leuk dat dit huis in mijn woonplaats staat en ik dus weer mijn ouders om de hoek heb wonen. Tijdens de bouw hebben zij een veranda laten bouwen en inmiddels is deze veranda omgetoverd tot een prachtige tuinkamer. Het is zo mooi geworden dat ik het graag aan jullie laat zien. Lees je mee?

Van veranda naar tuinkamer

Net voor de winter konden mijn ouders hun nieuwe stulpje betrekken. Zij wonen nu in een prachtige, vrijstaande notariswoning met een zeer breed perceel. Ze hebben een uitzicht op een weiland waar koeien op staan. Zo mega leuk! Om vooral dit uitzicht 100% te benutten heeft het huis aan de achterkant grote, glazen openslaande deuren en dus over de volledige breedte een veranda. Deze is er, met de bouw, in één keer aangezet.

Echter, de achterkant is volledig open, en dus staat er veel wind. Vooral in de herfst en winter kwam hierdoor de regen onder de terrasoverkapping waardoor het nat werd tot aan de pui. Niet heel ideaal. Mijn vader besloot begin dit jaar dit direct aan te pakken en van de veranda een tuinkamer te maken. Eén kant, de korte, verticale kant bestaat uit een dichte zijwand en de lange, horizontale kant bestaat uit glazen schuifwanden. Hierdoor kun je alles dus openzetten bij goed weer en alles dichtschuiven bij slecht weer.

Wanneer je een veranda verder uitbreidt met zijwanden en voorwanden zodat alle zijkanten dicht worden gemaakt dan noemen we dit een tuinkamer.

Deze tuinkamer heeft mijn vader besteld bij Verasol. Een specialist van hen is thuis de Verasol veranda komen inmeten, de tuinkamer is nauwkeurig op maat gemaakt en vervolgens door monteurs geïnstalleerd. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit echt prachtig is gedaan. Sinds dag 1 dat het van veranda naar tuinkamer is veranderd zitten mijn ouders alleen nog maar daar. Het is er super goed vertoeven! Overdag kun je alle schuifwanden heerlijk open zetten en zodra het ’s avonds wat frisser wordt zet je ze half open of dicht, afhankelijk van de temperatuur. Echt ideaal!

Van veranda naar tuinkamer, een wereld van verschil! 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: