fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Hoe maak je een gezonde leefomgeving in huis?

Hoe maak je een gezonde leefomgeving in huis?

Een gezonde leefomgeving heeft te maken met meerdere factoren. Hoe zorg je ervoor dat jouw binnenklimaat gezond is en fijn om in te vertoeven?

Hoe maak je een gezonde leefomgeving in huis?

Stofvrij houden

Een huis wat vol ligt met stof is niet fijn. Ook al ben je niet allergisch voor huisstofmijt, een stoffige omgeving merk je vaak toch wel op. Gewoon met regelmaat even afnemen en stofzuigen en je bent al een heel eind!

De juiste temperatuur

Zorg voor de juiste temperatuur in huis. Het is het fijnste als er in huis een constante temperatuur hangt. In je woonvertrek is de meest ideale temperatuur tussen de 19 en 22 graden. Vanzelfsprekend hangt dit ook af van je eigen voorkeur. En in je badkamer kan je temperatuurvoorkeur natuurlijk hoger liggen dan gewoon in je kamer. Een slaapkamer kan je het beste koel houden.

Ventileren

Ventilatie is heel belangrijk. Er hangt van alles in de lucht waardoor deze niet meer zuiver is. Zelfs in huis is er fijnstof in de lucht te vinden. Door goed te luchten, maar ook door een luchtreiniger aan te schaffen kan je de lucht in huis schoner laten worden. Ook wel zo handig als het buiten erg koud is en niemand zit te wachten op open ramen… Wil je weten hoe de kwaliteit van jouw leefomgeving is, dan kan je fijnstof in de lucht laten meten door een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is. Zij kunnen je dan ook direct advies geven wat in jouw situatie de beste oplossing is om de lucht schoner te krijgen of te houden.

De juiste vochtigheid

Ook vocht is een belangrijk ding. In een gezonde leefomgeving is het niet te droog, maar ook niet te nat. Door goed te isoleren kan je vocht van buitenaf tegenhouden. Maar vocht wat binnen verschijnt, zoals bij de badkamer, zou juist weer uit je huis onttrokken moeten worden. En pas op: te droge lucht geeft dus net zo goed klachten als een te vochtige lucht.

Planten

Met planten in huis wordt je lucht ook beter. Planten produceren immers zuurstof en nemen de CO2 die wij uitstoten juist op. Er zijn planten die bekend staan om zelfs een zuiverende werking! En natuur om je heen is ook nog eens goed voor je algehele welbevinden!

Aan de hand van deze punten, heb jij een gezonde leefomgeving in huis? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een gastblog.

Delen: