fbpx
32   147
25   56
67   128
25   261
24   103

De woon industrie

De woon industrie

Een industrieel interieur doet gelijk aan een fabriek-achtige woning of één grote hoge ruimte denken. Maar deze inrichting past niet alleen in een fabriek of loft. Industrieel interieur is toepasbaar voor alle type huizen.

De woon industrie

Industrieel

Een industriële inrichting maakt vooral gebruik van steen, metaal, glas, leer en andere natuurlijke materialen om een rauwe uitstraling uit te stralen. Veel daglicht. Sloophout. Industriële lampen. Vintage designmeubelen. Een grof gestuukte muur. De look is vrij minimalistisch, maar straalt robuustheid uit. Die minimalistische stijl versterk je door te kiezen voor basic kleuren en bij voorkeur minimale woonaccessoires. Wat in feite niet nodig is, hoeft ook niet. Less is more principe toepassen.

Essentie

Ruimte is essentieel. Hierdoor krijgen specifieke spullen aandacht. Dit kan een kunstwerk zijn, een designer hanglamp of opvallende industriële meubels. Een gietvloer of betonnen vloer heeft de voorkeur. Het is een ideale vloer voor vloerverwarming en vergt nagenoeg geen onderhoud. Muren zijn met zichtbaar baksteen of zijn grof gestuukt. Als alternatief kun je een bepaalde wand bekleden met bakstenen behang patroon. Om een te druk patroon te voorkomen wissel je bakstenen af met stucwerk.

Combinatie

Een contrast door het gebruik van verschillende materialen levert een spannende inrichting op. Combineer dus de materialen steen, metaal, glas en leer. Leren banken lenen zich uitstekend. Zet ze los in de ruimte zodat er voldoende loopruimte is om de zithoek. De juiste eetkamerstoelen kopen? Pas de stoelen aan op de functie. Strakke stoelen met een stalen onderstel passen ideaal bij een grote houten tafel. Ga je voor comfort dan zijn eetkamerstoelen met armleuningen de beste keus. Of je nu werkt of natafelt een stoel dient de juiste ondersteuning te bieden. Boven de tafel zorgt een industriële hanglamp voor het juiste licht. En zit het lichtpunt niet op de juiste plaats? Loshangende kabels dragen juist bij aan de uitstraling.

Keuken

De ideale loft heeft een open keuken. Een deel van de ruimte is bestemd voor alles wat je in een keuken doet. Een industriële keuken kenmerkt zich door ruimte, grove materialen en een stoere uitstraling. In tegenstelling tot moderne en design keukens waar alles tot in de puntjes wordt afgewerkt, staan in een industriële keuken oneffenheden en ruwe randjes centraal. De kracht van deze keukenstijl is om verschillende materialen, kleuren en type meubelen zodanig te combineren, dat er een gevoel van eenheid ontstaat.

Bij een industriële inrichting ga je voor contrasten met behoud van het minimalisme. Meubels zijn duurzaam en functioneel.

Dit is mijn kijk op de woon industrie. Wat voor interieur heb jij? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een gastblog.

Delen: