fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Australian Gold Botanical Outdoor zonneproducten

 

Australian Gold Botanical Outdoor zonneproducten

Op dit moment zitten we, qua weer, in een wat mindere week. Gelukkig komt daar volgende week verandering in en kunnen we weer heerlijk van het zonnetje gaan genieten. Massaal naar het strand en zwembad zit er momenteel niet in maar gelukkig geniet ik heerlijk van het zonnetje in mijn achtertuin. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Tijdens het zonnen heb ik de Australian Gold Botanical Outdoor zonneproducten goed kunnen testen. In dit artikel vertel ik je er alles over.

Australian Gold Botanical Outdoor zonneproducten

Het merk Australian Gold is geen new kid in deze branche. Sterker nog, het is al 25 jaar een wereldmarktleider op het gebied van zonnebankcrèmes. Nu heb ik al heel wat gelezen en gehoord over het merk maar nog nooit eerder testte ik er een product van. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Ik kreeg een pakket met 5 verschillende producten opgestuurd om een goede indruk te krijgen van het merk.

Goed om te weten: ‘De producten bevatten geen nanodeeltjes. Ze dringen dus niet ín de huid, maar blijven op de
huid liggen zonder een witte waas achter te laten. Dit werkt op die manier als een onzichtbaar beschermend schild dat
de UV-stralen weerkaatst, waardoor deze de huid niet kunnen schaden.’

Alle formules zijn voorzien van rijk verzorgende, botanische ingrediënten, zoals Kakadu Plum (een heel rijke bron van vitamine C), Australische Eucalyptus, Rode algenextracten en vitamine E. Alle producten plakken niet, zijn niet vet, trekken gemakkelijk in en zijn zweet- en waterbestendig.

Tinted face lotion

Het eerste wat ik zie op de verpakking is het grote cijfer ’50’! Dat stemt mij meteen positief. Zeker op mijn gezicht gebruik ik namelijk altijd SPF50 om mijzelf goed voor de zon te beschermen. Van deze Tinted Face Lotion is een light, medium en dark variant. Het is een zonneproduct dat een kleurtje bevat, speciaal ontwikkeld voor het gezicht en is ook geschikt voor de gevoelige huid. Je kunt hem vergelijken met een soort BB cream met een hoog SPF gehalte.  Deze lotion heeft een matterende finish en een lichte dekking. Helaas is deze tint voor mij net wat te donker om hem goed te kunnen testen. Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden naar de light versie.

De olievrije en antioxidantrijke formule van dit unieke zonneproduct beschermt de huid op een natuurlijke wijze tegen UVA- en UVB-straling op basis van de minerale SPF’s titaniumdioxide en zinkoxide met een factor 50.

Lotion SPF15 en SPF30

Een lotion die mij tegen de zon beschermt, daar ben ik altijd blij mee. Ik heb deze lotion ontvangen in SPF15 en SPF30. Het eerste wat mij opviel is dat deze producten echt een hele fijne geur hebben. Ik vind ze erg tropisch en zoet ruiken. #summervibes Deze lotions beschermen de huid op een verantwoorde, natuurlijke wijze tegen UVA- en UVB straling op basis van de minerale zonnefilters zink en titaniumdioxide. Ze zitten in een witte knijptube, smeren prettig, trekken snel in zonder te plakken en zonder een witte waas achter te laten. Super fijn!

Deze lotions is ook te verkrijgen in SPF50. Liever een spray dan een lotion? Deze heeft Australian Gold ook in het assortiment. Deze zijn overigens ook erg fijn om, zodra je eenmaal je make-up op hebt, over je make-up heen te sprayen om je gedurende de dag extra te kunnen beschermen.

Australian Gold Botanical Outdoor zonneproducten

Hemp nation moisturizing tan extender

Je zelf beschermen tegen de zon is natuurlijk belangrijk maar je huid goed verzorgen nadat deze is blootgesteld is minstens net zo belangrijk. Dat kun je o.a. goed doen met deze moisturizing tan extender. Dit is een aftersun die de huid maximaal verzorgt na het zonnen en helpt om vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling tegen te gaan. Daarnaast is het een ’tan extender’ en zorgt het product er dus ervoor dat de mooie bruine kleur van je huid langer aanhoudt.

“Deze rijke bodylotion op basis van onder andere sheabutter, jojoba olie, de vitamines A, B3 en E, aloë vera extract en kokoswater zorgt ervoor dat de mooie bruine kleur langer aanhoudt. Een uitgebalanceerde mix van natuurlijke plantenextracten voedt, verzorgt en beschermt de huid optimaal. De “HydraRich” formule conditioneert en revitaliseert de huid. De Omega 3 en 6 vetzuren uit hennepzaadolie brengen én houden de huid in topconditie.”

Ik ben sowieso enthousiast over de verpakking. Ideaal dat dit product in een pompflacon zit. Daarnaast is de geur ook heel erg beachy. In de omschrijving lees ik dat de geurbeleving een mix van zeezout en sandelhout is. Heerlijk! Dit product is wat vettiger en blijft wat langer op de huid liggen dan de lotions met SPF. Dat is overigens niet gek want dit is echt een moisturizer en dat is dus precies wat ik verwacht van een aftersun.

Aloe freeze gel

Toch lichtelijk verbrand en kun je letterlijk wel wat afkoeling gebruiken? Daar is deze Aloë Freeze Gel voor. Al wil ik je, in eerste instantie, vooral aanraden dit echt proberen te voorkomen. Deze gel biedt directe verzachting, kalmering en verkoeling. Aloë Vera heeft intensief huidherstellende eigenschappen. Naast alöe vera bevat dit product ook groene thee extract, vitamine E, Pro-Vitamine B5, lindebloesem-extract, citrusvrucht-extract, verzachtend smeerwortel-extract, verkoelende munt en krachtige antioxidanten formule die helpen om fijne lijntjes en rimpeltjes te bestrijden.

Deze gel biedt direct verlichting op een verbrandde en/of geïrriteerde huid. Het is een vrij natte gel die meteen intrekt en hierdoor dus ook meteen voor verlichting zorgt. Op zoek naar extra verkoeling? Leg de fles, voor gebruik, even wat minuten in de koelkast.

De gel zit in een doorzichtige, wavy flacon met een spraydop. Bij het zien van de kleur en het lezen van de tekst had ik het al verwacht, de gel ruikt naar mint. Dit geeft natuurlijk een extra gevoel van verkoeling en verlichting. Eigenlijk is dit een product dat je niet nodig hoopt te hebben maar mocht het in de zon toch harder zijn gegaan dan verwacht dan is het toch prettig om dit in de kast te hebben staan. Ik hoop mijzelf voldoende te beschermen met de bovenstaande producten.

Australian Gold Botanical Outdoor zonneproducten

Ben je nog op zoek naar fijne zonnebrandcrème voor de zomer? Of naar een goede aftersun? Ik kan je de producten van Australian Gold absoluut aanbevelen.

  • Lotion SPF 15 kost € 22,50, de SPF 30 kost € 23,50 en de SPF 50 kost € 24,50 – 147 ml.
  • Tinted face lotion kost € 27,50 – 89 ml.
  • Hemp nation moisturizing tan extender kost € 22,50 – 535 ml.
  • Aloe freeze gel kost € 15,95 – 237 ml.
    • De Australian Gold Botanical Outdoor zonneproducten zijn verkrijgbaar via de webshop australiangoldshop.nl. Alle producten zijn niet getest op dieren en vrij van kleurstoffen.

Besef het belang van SPF! 

Wat is jouw favoriete merk op dit gebied? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: