fbpx
109   124
46   183
42   95
12   191
65   389

De fijnste Netflix series om te bingewatchen

Het coronavirus houdt het gehele land in de greep. Heftig! We zijn genoodzaakt om de komende tijd voornamelijk binnen te blijven en ik ga mij hier absoluut aan houden. Aangezien we op dit moment ook niet gezellig uiteten kunnen of in een café een borreltje kunnen drinken is thuis series bingewatchen één van de betere opties. Vandaar dat ik voor jullie een lijstje heb gemaakt met de fijnste Netflix series om te bingewatchen. Hopelijk heb je iets aan dit lijstje de komende tijd. X

De fijnste Netflix series om te bingewatchen

1. Sex Education

Zin in een hilarische, luchtige serie? Dan zit je met deze Britse serie ‘Sex Education’ helemaal goed. Het gaat om de 16-jarige puber Otis. Hij gaat naar de middelbare school en zijn moeder is sekstherapeute. Deze Britse serie vertelt het verhaal van Otis, een 16-jarige puber die naar de middelbare school gaat. Zijn moeder is (seks)therapeute. Je hoort het al, awkwardness gegarandeerd. Het is een korte serie die lekker wegkijkt en zeker ‘bingewatch-proof’ is.

Aantal seizoenen: 2

2. Peaky Blinders

Deze serie speelt zich af rond 1919 in Birgmingham. Het verhaal gaat over een Britse criminele bende, de ‘Peaky Blinders’, die opereren in de straten van Birmingham. Deze bende wordt geleid door Thomas Shelby en zijn broers. Deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en je wordt echt helemaal meegenomen naar vroeger. Zowel het verhaal als de setting kloppen helemaal en ik heb deze serie echt binnen notime gekeken. Wat mij betreft mag seizoen 6 snel komen!

Aantal seizoenen: 5

3. La Casa de Papel

De eerste Spaanse serie die ik keek was La Casa de Papel. In eerste instantie was ik er geen voorstander van om een Spaanstalige serie te gaan kijken. Iedere avond zit ik namelijk op de bank met mijn laptop om een artikel te typen. Met een Nederlandse of Engelse serie lukt dit nog wel maar met een Spaanse zeker niet. Na gigantisch veel tips over La Casa de Papel zijn we er toch maar aan begonnen en na aflevering 1 was ik direct hooked. La Casa de Papel betekent letterlijk ‘Het huis van Papier’ en gaat over ‘Le Professor’ die samen met acht specialisten de grootste overval van de Spaanse geschiedenis wilt plegen. Oftewel; op de Koninklijke munt van Spanje, de plaats waar de bankbiljetten (het papier) wordt gedrukt.

Aantal seizoenen: 3 (april komt seizoen 4 van La Casa de Papel op Netflix) 

4. Vis a Vis

Na het zien van La Casa de Papel was ik ineens helemaal in to de Spaanse Series. We begonnen direct aan Vis a Vis, een serie waarin je Macarena (maggie Civantos) volgt. Een naïeve vrouw die verliefd wordt op haar baas en hierin gaat ze zo ver dat ze uiteindelijk geld verduisterd en in de gevangenis terecht komt. Ze moet als ‘groentje’ leren overleven in een wrede en gevaarlijke nieuwe omgeving waar ze eigenlijk totaal niet thuishoort en dus moeilijk haar draai kan vinden. Een hele goede en spannende serie.

Aantal seizoenen: 4 (seizoen 5 is al aangekondigd) 

5. Narcos

Deze Amerikaanse dramaserie vertelt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht in de beruchte, Colombiaanse drugskartels. Uiteraard is deze serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal en staat Pablo Escobar centraal. Ik vond deze serie vooral ontzettend interessant omdat ik mij nooit eerder had verdiept in dit verhaal. Het mooie is dat dit nog niet eens zo super lang is geleden en dat er in de serie tussendoor ook gebruik wordt gemaakt van echte beelden. Dit maakt het verhaal eigenlijk nog veel indrukwekkender. Absoluut een aanrader om te zien!

Aantal seizoenen: 3

Dit zijn, naar mijn mening, op dit moment de fijnste Netflix series om te bingewatchen. Ik wil iedereen adviseren om te luisteren naar de adviezen en gewoon te doen wat er wordt gevraagd. Let’s beat this all together. Maar, ga tussendoor ook even een frisse neus halen en sluit jezelf niet op. Het weer wordt beter en even buiten een frisse neus halen in de natuur zal iedereen goed doen. Mocht je jezelf nuttig kunnen maken voor een ander, doe dit dan zeker ook!

Heb jij nog Netflix Tips? Laat het weten in de reacties. Dan kunnen we het lijstje met ‘aanraders’ alleen maar groter maken.

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

 

Delen:

1 Reactie

  1. 18 maart 2020 / 11:57

    Narcos heb ik nog niet gezien, maar ben er wel heel benieuwd naar! Zelf kijk ik momenteel Vikings en ben ik opnieuw begonnen met Reign.