fbpx
52   83
97   501
134   434
95   157
60   114

The Body Shop Hemp

The Body Shop Hemp Collectie

Op mijn blog staan ontzettend veel artikelen en reviews online over producten van The Body Shop. Het leuke is ook om te zien dat deze artikelen heel vaak gelezen worden omdat ze goed scoren in de zoekresultaten van Google. Ik krijg de nieuwe lijnen en producten altijd opgestuurd en dit keer is het de beurt aan de The Body Shop Hemp lijn. Ben jij benieuwd naar deze collectie? Lees lekker mee.

The Body Shop Hemp

Na alle reviews van The Body Shop en allerlei producten en lijnen sla ik dit even over. In dit artikel richt ik me volledig op deze The Body Shop Hemp Lijn. Deze kenmerkt zich door typische The Body Shop verpakkingen met een groene touch. In het donkergroen zien we duidelijk de hennepplant afgebeeld op de verpakkingen.

The Body Shop zegt: “Deze producten, verrijkt met Community Trade-hennepzaadolie, bieden een intensieve hydratatie voor een zeer droge huid. De gehele collectie is dermatologisch getest en helpt de vochtbalans van de huid te herstellen. Onze producten met hennepolie bieden intensieve hydratatie voor zeer droge huid. De collectie is dermatologisch getest en helpt de vochtbalans van de huid te herstellen.”

Vergis je niet, dit is geen nieuwe lijn. Sterker nog, de lijn kent al jaren lang twee bestsellers, namelijk de handcrème en de bodybutter. Er zijn producten aan deze lijn toegevoegd, namelijk het masker en de shower oil. Vandaar het perspakketje. Het is echter wel mijn eerste kennismaking met deze lijn dus ik was direct ontzettend nieuwsgierig.

Hemp Hand Protector

Laten we beginnen met de bestseller. Dit is overigens niet zomaar een bestseller. Dit product is bij The Body Shop gelanceerd in 1998 en staat bekend wegens de hydraterende en beschermende kracht voor de handen. Het geheim van de crème ligt in de hennepzaden welke een sterke concentratie aan essentiële vetzuren bevat. Dit is perfect om de opperhuid intensief te verzorgen. Niet voor niets zegt The Body Shop dat deze crème perfect is voor de ‘Hard-Working Hands’. Overigens werkt deze Hemp Hand Protector ook prima op het gezicht, knieën, lippen, ellebogen en voeten.

In de winter smeer ik geregeld met een handcrème. Ik merk dan dat mijn handen zeker droger zijn en wel wat extra hydratatie kunnen gebruiken. Toen ik deze Hemp Hand Protector ontving heb ik er direct mijn handen mee ingesmeerd. De crème is vrij dik maar laat zich heel makkelijk uitsmeren. Zodra de crème warm wordt door de handen wordt hij wat dunner en voelt hij heel erg zacht en olieachtig. Hij trekt snel in maar mijn handen blijven een flinke tijd vettig waardoor ik echt merk dat dit product mijn handen goed doet!

Overnight Nourishing Rescue Mask

Dit masker is als nieuw product toegevoegd aan de Hemp Collectie. Net als de handcrème is dit masker, volgens The Body Shop, een ‘hydratatieheld’. Heb je een droge huid en voelt hij zelfs wat trekkerig aan? Dan is dit Overnight Nourishing Rescue Mask jouw go-to masker. Het is een overnight masker en dat betekent dus dat je hem aanbrengt voordat je gaat slapen. Tijdens jouw welverdiende nachtrust wordt je huid intensief verzorgd. Naast hennepolie uit Frankrijk is dit masker ook verrijkt met biologische Community Trade-aloë vera uit Mexico.

Ik heb een vrij normale huid. Hiermee bedoel ik dat deze niet overwegend droog of juist vet is. Ik heb het masker getest maar niet met een droge, trekkerige huid. Hierbij heb ik gemerkt dat een overnight masker gewoon niet helemaal mijn ding is. Ik vind het toch niet heel fris op mijn kussen en slaap hierdoor op een handdoek. Daarnaast moet ik mijn haren in een knot doen om te voorkomen dat heel mijn haren onder het masker zitten. Hmm.. niet zo mijn ding. Ik breng dit masker liever als normaal masker aan. Lekker tijdens een me-time momentje in bad, een half uur laten intrekken en een heerlijk, zacht en gehydrateerd huidje als resultaat.

Hemp Body Butter

Wederom een bestseller uit de Hemp Collectie van The Body Shop. Ik vind het lastig om nog een review te schrijven over een body butter van The Body Shop. Volgens mij heb ik ze inmiddels allemaal geprobeerd en het blijft één van mijn favoriete producten van The Body Shop. In welke variant/geur dan ook. Wel belooft deze body butter echt geschikt te zijn voor de ultra dry skin. Is een ‘normale’ body butter voor jou niet voldoende? Probeer deze dan eens.

Conclusie

Ik ben altijd heel erg blij met nieuwe producten van The Body Shop en dat is niet veranderd na het testen van deze Hemp Lijn. Het is een hele prettige lijn die inderdaad heel erg goed werkt. Qua droge huid heb ik vooral de handcrème heel goed kunnen testen aangezien ik echt last had van droge handen op het moment van het testen. Hierbij kan ik niet anders zeggen dan dat deze handcrème echt goed werkt. Over het masker en de body butter ben ik, zoals je al hebt kunnen lezen, ook erg te spreken. De geur is misschien hetgeen wat niet iedereen lekker gaat vinden. De lijn ruikt heel erg naar planten en erg aards. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit heel erg prettig vind. Al vind ik dit persoonlijk geen enkel probleem en zal deze lijn wellicht voor mannen ook wat toegankelijker zijn dan andere fruitige of zoete lijnen van The Body Shop.

High five for hemp!

 • Overnight Nourishing Rescue Mask (75 ML – €20)
 • Hemp Body Butter (200 ML – €18)
 • Hard-Working Hand Protector (100 ML – €13)

Ken jij deze The Body Shop Hemp lijn al? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

 

Delen:

3 Reacties

 1. 10 februari 2020 / 10:52

  Klinkt goed! Ik heb zelf meerdere producten van de bodyshop en ben groot fan!

 2. corrina
  8 februari 2020 / 16:44

  Mooie blog

 3. 7 februari 2020 / 17:26

  Klinkt als een goed product. Al houd ik zelf meer van fruitige producten.