fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Aanpassingen in het interieur

Aanpassingen in het interieur

Laatst heb ik in een artikel al vermeld dat wij nog steeds ontzettend blij zijn met ons interieur. Wij wonen nu drie jaar samen en de inrichting is zeker nog naar wens. In die tussentijd zijn mijn ouders verhuisd, hebben vrienden een ander huis gekocht en mijn broer en schoonzus hun eerste huis. Het is dan grappig om te zien dat de trends toch al wel weer zijn verschoven en wellicht dat ik nu, als ik opnieuw zou moeten beginnen, toch andere keuzes zou maken. Dat is ook niet gek, denk ik? Benieuwd naar welke aanpassingen in het interieur ik nu zou doen? Lees met mij mee.

Aanpassingen in het interieur

Aanpassingen in het interieur

Vloer beneden

Toen wij ons huis kochten zat deze parketvloer er al in. Echter was hij behandeld met een kersenkleurige coating waardoor het een hele donkere vloer was. Het huis hebben we compleet verbouwd en het enige wat we hebben laten zitten/liggen is deze vloer. Op het moment dat het huis bijna af was heeft mijn vriend een gigantisch schuurmachine gehuurd om deze hele vloer op te schuren. Gelukkig kwam er al snel een vloer tevoorschijn waar ik op hoopte. Een echte, lichte houtkleur! Uiteindelijk hebben we hem behandeld met een matte lak waardoor hij een stoere en robuuste finish heeft gekregen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind dit parket echt ontzettend mooi. Toch zou ik, als ik nu opnieuw zou beginnen, een andere keuze maken. Parket vergt namelijk gewoon wat onderhoud en wordt na een tijdje gewoon minder mooi. Mijn keuze zou nu vallen op een pvcvloer in een visgraat gelegd. Wellicht ook nog wel een tintje lichter als dat onze vloer nu is. Dit is iets wat je op dit moment ontzettend veel ziet in het interieur en ik vind het prachtig. Wel grappig want drie jaar geleden zag je dat gewoon echt nog een stuk minder.

Boven hebben wij gewoon laminaat liggen en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee. Samen met mijn moeder even naar Praxis, laminaat kopen, leggen en klaar! Het is wel echt grappig om te zien hoe handig ik eigenlijk geworden ben door het verbouwen. In het begin wist ik nergens iets vanaf en was het vooral mijn vriend die alles regelde. Maar na een paar weken liep ik rustig rond met een boormachine en uiteindelijk heb ik zelfs, samen met mijn moeder, het laminaat boven gelegd. Stiekem ben ik er best trots op!

Zwarte kranen en deurklinken

Toen wij ons huis kochten was het industriële interieur helemaal on trend en maakte de Scandinavische variant net zijn opkomst. Ons interieur neigt naar het industriële maar niet te extreem. Ik heb het ook wel geprobeerd wat neutraler en wat tijdlozer te maken. Wat je echter destijds totaal nog niet zag waren zwarte kranen en deurklinken. Volgens mij zag ik dit voor het eerst op YouTube bij Willemijn, van Wil&Tien. Ik vond het direct prachtig! Het staat zo chique, netjes en modern. Op dit moment hebben wij ook prachtige kranen in de wc en badkamer maar ik denk dat ik nu toch zou gaan voor zwarte kranen. Op zich is het natuurlijk zo vervangen dus wie weet passen we het nog wel een keertje aan. Wat ik overigens sowieso binnenkort wil gaan vervangen zijn onze deurklinken. Deze zijn nu grijs metallic en ik denk dat wij een hele andere look en feel creëren op het moment dat we op onze deuren stoere, zwarte deurklinken plaatsen.

Eerlijk gezegd zijn dat de enige dingen waar ik nu aan kan denken. Verder zou ik niet zo 1-2-3 een aanpassingen in het interieur kunnen bedenken. Conclusie: we zijn eigenlijk best tevreden maar een verandering blijft leuk en het kan altijd beter toch? 

Zou jij op dit moment een aanpassing in het interieur willen doen? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

2 Reacties

  1. 10 februari 2020 / 10:53

    Zwarte kranen en klinken vind ik prachtig, maar dit is niet iets wat direct nodig is en bij mij ook pas in een later stadium aan de beurt zal komen.

  2. 6 februari 2020 / 16:54

    Oh heel herkenbaar! Ik zit ook inmiddels weer drie jaar in ons huis en zou het de volgende keer ook helemaal anders doen. Je leert natuurlijk een hoop bij, maar ook je smaak verandert. Zo vind ik modern nog steeds heel mooi, maar vind het scandinavische interieur ook echt prachtig!