fbpx
17   34
58   258
41   84
60   177
40   226

Ruimte besparen in je interieur

Tijd voor een verandering in het interieur

Niet iedereen heeft zeeën van ruimte en hoe groot je huis ook is, je hebt nogal snel een gebrek aan (opberg)ruimte. Heb je een huis gekocht en ben je nogal aan het puzzelen met de ruimte? Of kun je in je huis echt niet meer verzinnen waar je spullen kunt opbergen en oogt het hierdoor altijd rommelig? In dit artikel geef ik je 3 tips om ruimte te besparen in je interieur. Twee tips zijn om echt daadwerkelijk ruimte qua oppervlakte te besparen en één tip is om wat meer opbergruimte te creëren. Kun jij deze tips wel gebruiken? Lees dan zeker gezellig mee.

Ruimte besparen in je interieur

Ruimte besparen in je interieur

Een hoekbank

Het lijkt misschien niet zo, maar mocht je een kleine woonkamer hebben dan kun je het beste kiezen voor een hoekbank. Zowel in de theorie als in de praktijk neemt een hoekbank namelijk echt het minste ruimte in. Zeker vergeleken met bijvoorbeeld twee rechte banken of een rechte bank in combinatie met fauteuils. Natuurlijk kun je de hoekbank uiteindelijk zo groot maken als je zelf wilt. Wij hebben een bruine, leren driezitsbank met hier een chaise longue aan. De chaiselongue hebben wij aan de linkerkant en bewust zonder hoekleuning gedaan om een extra ruimtelijk effect te creëren.

Een eetkamerbank 

Wij hebben op dit moment een steigerhouten eettafel met hieraan zes leren eetkamerstoelen. Heb je nou niet zoveel ruimte en kun je eigenlijk de eettafel niet helemaal lekker kwijt? Kijk dan eens naar een eetkamerbank. Geloof me, dit scheelt echt heel wat ruimte. Bij stoelen moet je namelijk rekening houden met de ruimte die je nodig hebt om de stoelen naar achteren te schuiven. Bij een eetkamerbank hoeft dit niet. Deze zet je tegen de muur aan en vervolgens schuif je hier de tafel, bijna, tegenaan. Daarnaast moet ik eerlijk zeggen dat ik het er ook nog eens super leuk uit vind zien en er echt prachtige eetkamerbanken zijn. Daarnaast hebben ze vaak ook een leuke set waarbij je bijvoorbeeld drie stoelen en één bank in dezelfde style kunt combineren.

Een dichte kast

Allemaal leuk, zo’n open kast. Helaas alles behalve praktisch! Een open kast neemt veel plek in beslag en qua opberging kun je er alleen items in tentoonstellen. Op zich een leuk idee maar als je ruimte moet besparen in je interieur is het absoluut geen verstandige keuze. Als je kiest voor een dichte kast dan kun je er ook echt items in opbergen die je dan nergens anders hoeft te droppen. Dit geldt overigens natuurlijk ook voor het tvmeubel of voor de salontafel. Je hebt nooit een overschot aan opbergruimte dus ga ervoor! Oh en weet je wat helemaal handig is? Stel je krijgt plotseling bezoek; dan heb je zo alles binnen 1 minuut in een kast gepropt en ziet het er binnen no-time spik en span uit!

Hierbij even drie leuke tips die ruimte besparen op verschillende manieren. 

Ruimte besparen in je interieur, heb jij nog tips? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. Willemse
    4 februari 2020 / 16:31

    Het nadeel van een hoekbank in een kleine(re) ruimte is dat hij er vaak maar op 1 manier in past, dus switchen is dan meestal niet meer mogelijk.
    Maar het neemt zeker minder ruimte in beslag dan twee losse banken.