fbpx
90   164
48   180
31   69
68   138
25   273

Mijn eerste IGTV staat online!

Vorige week besloot ik een nieuwe stap te gaan maken. Ik ben ontzettend actief op instagram en heb inmiddels 10200+ volgers behaald. Voorheen maakte ik alleen gebruik van foto’s en stories maar nog nooit eerder heb ik een IGTV geüpload. Daar kwam afgelopen zondag verandering in want mijn eerste IGTV staat online! Een heuglijk moment waar ik graag bij stilsta in dit artikel.

Mijn eerste IGTV staat online!

Instagram TV werd gelanceerd op 20 juni 2018. Het is een videoplatform waar je langere, verticale video’s kunt delen met je volgers. Waar je stories maar maximaal 15 seconden mogen duren kun je met IGTV video’s van maximaal 10 minuten uploaden. Accounts met heel veel volgers hebben zelfs de mogelijkheid om een video van maximaal 60 minuten te uploaden. Je kunt de video in IGTV een titel geven en een uitgebreide beschrijving, inclusief hashtags, toevoegen. In de app heeft IGTV een apart icoontje waarin je alle video’s terug kunt vinden en deze worden onderverdeeld in vier verschillende categorieën, namelijk:

 • Volgend
 • Populair
 • Geschiedenis
 • Opgeslagen

Wat handig is, is dat IGTV een aparte app is. Heb je dus geen instagram account maar vind je IGTV wel heel interessant? Dan kun je de app downloaden en gebruiken zonder instagram account. 

Instagram TV heeft (anders dan Instagram Stories) geen camerafunctie. Je bent dus verplicht een video met een camera of met je telefoon op te nemen, deze eventueel te bewerken en vervolgens te uploaden in IGTV. Ik vind dit zelf alleen maar een pluspunt aangezien de kwaliteit van de video’s hierdoor beter wordt.

IGTV; Daily Make-Up Routine

Mijn eerste IGTV is mijn Daily Make-Up Routine. Die werd in mijn DM ontzettend veel aangevraagd en natuurlijk was het logisch dat dat mijn allereerste IGTV zou gaan worden. Ik was een beetje zenuwachtig voor het uploaden maar gelukkig werd hij ontzettend goed ontvangen en kreeg ik ontelbaar veel toffe reacties. Ik moet toegeven dat al die lieve reacties mij heel erg veel energie en inspiratie geven. Direct heb ik de smaak te pakken en ben ik al plannen aan het smeden voor nieuwe IGTV’s. Zo wil ik heel graag de volgende ideeën uitwerken:

 • Vakantie; hoe leuk zou het zijn als ik een soort vlog maak van mijn vakantie en dit online plaats op IGTV? Ik ga binnenkort naar Lapland en wil dan korte stukjes gaan filmen en dit editen tot een super toffe IGTV om mijn volgers een impressie van onze reis te geven.
 • Fit; een tijdje terug heb je in een artikel kunnen lezen dat ik graag wat meer wil gaan bewegen. Op dit moment wandel ik extra veel en doe ik thuis wat oefeningen met kettlebells. Ik merk dat ik fitter begin te worden en wil, over een tijdje, een IGTV opnemen met hierin wat tips qua oefeningen etc. Wij zijn misschien van plan een crosstrainer aan te schaffen dus ik wacht nog even met die IGTV.
 • Unboxing; ik merk dat mijn volgers het heel leuk vinden om mijn perspakketjes te zien en mijn outfits. Ik zou het dus ook heel leuk vinden om zo nu en dan mijn perspakketjes op te sparen en hier een unboxing van te filmen.
 • Outfit; mijn volgers volgen mij ook zeker vanwege mijn outfitposts. Het lijkt me daarom ook heel leuk om een IGTV op te nemen en daarin verschillende outfitjes te combineren. Of bijvoorbeeld één trui als uitgangspunt te nemen en hiermee verschillende combinaties maken. Je kunt met deze categorie natuurlijk heel wat kanten op!

Je merkt het al, ik ben ontzettend blij met mijn eerste IGTV en het gaat absoluut niet mijn laatste zijn. Volg jij mij al op Instagram? (@Lindseybeljaars)

Mijn eerste IGTV staat online! Heb jij hem al gezien? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

 1. 17 februari 2020 / 13:10

  Heel leuk om te zien!