fbpx
18   36
59   260
41   85
60   178
40   227

Jeugdsentiment: drie spellen die jij herkent van vroeger

Jeugdsentiment: drie spellen die jij herkent van vroeger

De weekenden dat je letterlijk uren achter de computer doorbracht, echt een jeugdsentiment. Vooral in bijvoorbeeld de kerstvakantie was ik echt aan mijn computer gekluisterd en heerlijk aan het gamen. Het is tijd om in dit artikel eens terug te blikken op ‘vroeger’. Oftewel het Jeugdsentiment: drie spellen die jij herkent van vroeger. Ik ben benieuwd of jij uit dezelfde generatie komt en of jij dezelfde spellen hebt gespeeld.

Jeugdsentiment: drie spellen die jij herkent van vroeger

Ik ben op dit moment 25 jaar en dus geboren in 1994. Herken jij deze spellen van vroeger? Zijn deze spellen ook jouw jeugdsentiment? 

Sims 2, 3 en 4

Oké, om Sims kun je natuurlijk echt niet heen. Ik heb dit spel zo ongelofelijk veel gespeeld en volgens mij heb ik alle varianten en alle uitbreidingspakketten gehad. Ik weet nog goed dat het begon met een mega simpele variant. Hierbij kon je een baby krijgen die verscheen in een ledikantje vervolgens for ever in dit ledikantje bleef huilen. Haha! Na een aantal dagen werden de Sims alleen maar chagrijniger en meer gestrest waardoor de laatste wanhoop poging een muur eromheen bouwen was. Gelukkig ontwikkelde Sims zich snel en een nieuwe versie, Sims 3, verscheen. Vooral de uitbreidingspakketten Studentenleven, Seizoenen en Huisdieren vond ik echt fantastisch. Dit waren overigens allemaal PC Games. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en had ik Sims al super lang niet meer gespeeld. Mijn vriend en ik wonen sinds drie jaar samen en hij moest en zou een Playstation 4 hebben. Toen ik zag dat de Sims 4 mogelijk was op de Playstation 4 kon ik het niet laten om het spel aan te schaffen. Nu speel ik het zo nu en dan nog weleens. Tsja, het blijft jeugdsentiment en het blijft leuk!

RollerCoaster Tycoon

Ja, hoe leuk is het om een pretpark te bouwen? Ik vond RollerCoaster Tycoon ook zo’n fantastisch spel. Wat ik wel vooral merkte is dat ik in dit spel de businesskant heel interessant vond. Dat je echt moest spelen met ticketprijzen en bijvoorbeeld artikelen niet te goedkoop of niet te duur te maken. Dat je als park echt succesvol kon worden en dat je dan allerlei nieuwe achtbanen en opties kon vrijspelen. Natuurlijk bleef het ook leuk om de meest rare achtbanen te bouwen waar iedereen kotsmisselijk uitkwam om vervolgens 100 schoonmaak mannetjes te grijpen om alles schoon te maken. Ja, en ook ik heb diverse mensen opgepakt en in het water gegooid bijvoorbeeld, haha! Je kent het vast wel!

Habbo Hotel

Het enige online spel dat ik speelde was Habbo Hotel. Het wordt s’werelds grootste hotel genoemd en het is eigenlijk één grote chatroom. Ik weet nog goed dat echt letterlijk mijn hele klas dit deed en dat we echt gingen ‘meeten’ in bepaalde kamers. Hilarisch! Ik merkte zelf wel dat ik het vooral heel erg leuk vond om de hotelkamers in te richten en om spullen onderling te ruilen. Hier was ik heel erg fanatiek in en op een gegeven moment had ik echt een hele mooie collectie aan meubels. Qua kleding had ik altijd een hoodie en een beanie op, haha, heel stoer! Als ik nu terugkijk naar dit spel denk ik echt: ‘Wat heb ik hier ooit leuk aan gevonden?’ Bij Sims en bij RollerCoaster Tycoon begrijp ik dit nog wel maar bij Habbo Hotel nu toch wel iets minder.

Dit waren ze, mijn 3 favoriete spellen van vroeger en mijn absolute jeudgsentiment. 

Herken jij deze spellen van vroeger?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

8 Reacties

 1. 1 maart 2020 / 15:25

  Blijft toch een heerlijk spel he!

 2. 17 februari 2020 / 13:21

  Ik herken het helemaal! Super leuk, en wat heb ik vooral de Sims veel gespeeld!

 3. 17 februari 2020 / 12:40

  Ik heb bij Sims 1 toch nog het meeste jeugdsentiment;-)

 4. 16 februari 2020 / 20:08

  Habbo Hotel heb ik waarschijnlijk als één van de weinige nog nooit van mijn leven gespeeld. Die andere overigens wel. Ik speel nog steeds trouw de Sims. Kan er soms nog uren (of een hele dag…) mee zoet zijn haha.

 5. 16 februari 2020 / 16:26

  Habbo hotel heb ik nog herinneringen aan 🙂

 6. 15 februari 2020 / 10:48

  Helemaal geweldig. Ik was fan van dezevspellen. Vooral sims 3

 7. 14 februari 2020 / 11:49

  Hahaha heel erg herkenbaar. Zo speelde ik ook Gosupermodel en Powerbabe. Volgens mij bestaan zulk soort spellen tegenwoordig niet eens meer.

 8. 13 februari 2020 / 19:51

  Habbo Hotel vond ik ook helemaal geweldig, samen met Neopets.