fbpx
19   51
12   40
272   802
27   67
32   78

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

 

Een tijdje terug kwam ik een oproepje tegen dat er werd gezocht naar bloggers die het leuk leken om een maaltijdbox uit te proberen. Nu ben ik echt dol op koken maar is het af en toe toch lastig om telkens weer inspiratie te hebben voor een nieuwe maaltijd. Vandaar dat ik hier direct enthousiast heb gereageerd. Nog nooit eerder probeerde ik een maaltijdbox oftewel dit is mijn eerste ervaring met een maaltijdbox. Ben je benieuwd of het mij is bevallen? Lees mee.

Mijn eerste ervaring met een maaltijdbox

De maaltijdbox die ik heb ontvangen is van HelloFresh. Ik heb in totaal drie gerechten gekozen geschikt voor drie personen. Mijn vriend en ik wonen met z’n tweetjes maar we zijn beide grote eters en dus nam ik het zekere voor het onzekere Ik besloot voor een box voor drie personen te gaan.

Ik koos voor de volgende drie gerechten:

 • Groene curry met kipgehaktballetjes met gele peen, tomaat en pikante honingpinda’s
  • Quick & Easy – 20 minuten
 • Noedelsalade met varkenshaaspuntjes met rode peper en gebakken romainesla
  • 35 minuten
 • Oosters vispakketje met prei en tomaat met kleverige kokosrijst
  • Balans – 40 minuten

Goed om te weten: Heb jij specifieke wensen of een allergie? Er zijn verschillende dieet maaltijdboxen zoals koolhydraatarm, glutenvrij en lactosevrij. 

De maaltijdbox komt binnen in een kartonnen doos. Hierin tref je drie papieren zakken in met in iedere zak een gerecht. Wat me hieraan direct opvalt is dat HelloFresh nadenkt over deze verpakking. Wat niet in plastic hoeft, zit niet in plastic. De groentes tref je gewoon los aan in de papieren zak welke je zo in de koelkast schuift. In de box tref je ook drie recepten aan en uiteraard nog wat reclame. So far so good! 

Groene curry met kipballetjes

Het eerste gerecht dat ik maak is de ‘Groene curry met kipballetjes’. Ik tref alle ingrediënten netjes aan in de zak en begin bij stap 1 van het recept. Het valt me eigenlijk meteen op dat het gerecht heel makkelijk te volgen is en eigenlijk voor zichzelf spreekt. Inderdaad binnen een minuutje of 20 à 25 tover ik deze heerlijke groene curry aan. Ja echt, het was een fantastisch recept! Mijn vriend en ik hebben er enorm van genoten. Oh, wel één dingetje, de koriander hebben we weggelaten. #teamzeepsop

Mijn vriend plaatst dit gerecht (van deze drie) op de derde plaats en ik op de tweede plaats. 

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Gerecht nummer twee is de ‘Noedelsalade met varkenshaaspuntjes’. Een vrij simpel recept! Je marineert de varkenshaaspuntjes, snijdt de groente, bakt vervolgens de groente en de varkenshaaspuntjes apart van elkaar. In de tussentijd kook je de noedels en daarna is het een kwestie van samenvoegen. Dit gerecht bevat gember, sojasaus en limoen. Echt een heerlijke combinatie. Mijn vriend vond dit de lekkerste allemaal.

Mijn vriend plaatst dit gerecht (van deze drie) op de eerste plaats en ik op de derde plaats. 

Oosters vispakketje met prei en tomaat

Op dag drie is het tijd voor het ‘Oosters vispakketje met prei en tomaat’. Wat me in de omschrijving gelijk opvalt is dat we ‘kleverige kokosrijst’ gaan maken en laat ik nou net dol zijn op kokos. Yummie! Dit gerecht is wel het ‘moeilijkste’ van de drie. Begrijp me niet verkeerd, heel ingewikkeld is het niet maar je moet er gewoon wel even bijblijven en opletten. Daarnaast heb je meerdere handelingen en zowel pannen als de oven nodig. Als eenmaal het gerecht op het bord ligt is het tijd om te smullen. Ja, dit is helemaal mijn ding. Kokosrijst, schelvis en groente, ik heb er echt van genoten. Naar mijn mening was dit absoluut ‘lest best’.

Mijn vriend plaatst dit gerecht (van deze drie) op de tweede plaats en ik op de eerste plaats. 

Conclusie

Tsja, eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk absoluut geen straf om een week een maaltijdbox uit te mogen proberen. Zeker niet als je daarin deze drie heerlijke recepten treft. Ik kan niet anders zeggen dan dat zowel mijn vriend en ik echt van de recepten hebben genoten. Het was overigens echt meer dan genoeg voor twee personen en in twee gevallen heeft mijn vriend een gerecht zelfs nog als lunch op. Zal ik vaker een maaltijdbox bestellen? Jazeker! Niet iedere week standaard want daarvoor vind ik zelf gerechten zoeken en bedenken veel te leuk. Maar zo af en toe, voor de afwisseling, absoluut. Het is ons ontzettend goed bevallen. Daarnaast wordt de box super netjes geleverd, zijn de ingrediënten netjes verpakt en is alles heerlijk vers. Niets te klagen!

Dit is mijn eerste ervaring met een maaltijdbox. Heb jij een abonnement op een maaltijdbox? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

4 Reacties

 1. 17 maart 2020 / 10:19

  Heerlijk avondeten leveren ze. Altijd weer een genot om met verse producten in de keuken te staan.

 2. 2 maart 2020 / 13:27

  De gerechten zien er echt heerlijk uit! Vooral die met kipballetjes! Het lijkt mij ook leuk om dit eens uit te proberen.

 3. 27 februari 2020 / 19:31

  Ik heb een keer Hello Fresh gehad en was toen ook heel erg enthousiast! 🙂

 4. 27 februari 2020 / 11:37

  Oeeh die gerechten zien er echt heerlijk uit! Ik heb zelf geen abbonement, maar denk er geregeld wel eens over na. Een keer niet nadenken over wat we die week gaan eten, misschien toch maar eens proberen!