fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Een weekendje weg in Venlo

Een weekendje weg in Venlo

Zo nu en dan krijg ik een super leuke uitnodiging in mijn mailbox. Dit was er duidelijk één van! Of ik het leuk vind om samen met mijn vriend te komen overnachten in Venlo, in Hotel Maashof. Tsja, een weekendje weg in Venlo, daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen. De uitnodiging was overigens inclusief ontbijt en e-choppertour. Afgelopen zondag zijn we richting Venlo gereden en uiteraard heb ik heel wat foto’s gemaakt. Tijd dus voor een fotoverslag van ons weekendje weg. Kijk je mee?

Een weekendje weg in Venlo

Een weekendje weg in Venlo

Zondag 2 februari

Aan het einde van de middag komen we aan in Venlo. Het was voor ons iets meer dan een uurtje rijden maar het was rustig op de weg en hebben mooi in één keer door kunnen rijden. Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen en, na het ontvangst van het kamerpasje, verkennen we direct het hotel. Wow! Dit is echt groter dan ik dacht zeg! Na eventjes zoeken vinden we onze kamer en is het tijd om naar binnen te gaan.

Een weekendje weg in Venlo

De kamers zijn groot, erg netjes en van alle gemakken voorzien. We besluiten ons even te settelen in de hotelkamer. De koffertjes uitpakken, alle spullen een plaatsje geven, je kent het wel. We chillen even op het heerlijke bed terwijl we ondertussen aan het zoeken zijn naar een leuk restaurantje in Venlo.

Sushi is natuurlijk altijd een goed idee en na een online zoektocht komen we uit bij Motown Steaks en Sushi. Zij hebben een mega goede beoordeling en heel veel mensen schrijven zelfs dat dit ‘de beste sushi van Venlo’ is. Nou, dat wilden wij wel even uitproberen. We kiezen voor de Loveboat voor € 51,- en na ongeveer 40 minuten wachten wordt de boot vol met sushi geserveerd. We vallen natuurlijk meteen aan en concluderen na 1 hap inderdaad dat het hier om hele goede sushi gaat. Echt heerlijk! We hebben er enorm van genoten. Als toetje nemen we nog een Crème Brûlée om te delen en beide een kopje koffie.

Na het heerlijke diner doen we nog ‘een blokje om’ in Venlo en daarna keren we terug richting de parkeergarage. Naast de parkeergarage zit een Jumbo en daar halen we nog even wat lekkere snacks voor in de hotelkamer. Eenmaal terug in het hotel chillen we de rest van de avond lekker in de kamer. We voelen ons even helemaal zen!

Een weekendje weg in Venlo

Een weekendje weg in Venlo

Maandag 3 februari

Rise and shine! We hebben allebei heerlijk geslapen en worden echt uitgerust wakker. We nemen een douche en lopen vervolgens richting het ontbijtbuffet. Het is niet druk in het hotel en we vinden een mooi tafeltje aan het raam. Het buffet ziet er goed uit en er is voor ieder wat wils. Verse broodjes, krentenbollen, (chocolade)croissantjes, crackers, beschuitjes etc. etc. Qua beleg is er een ‘warme kant’ met onder andere scrambled eggs, gebakken spek, tomaten en gekookte eieren. Op de ‘koude kant’ tref je verschillende soorten beleg, zowel hartig als zoet. Daarnaast is er ook een hele yoghurtbar met diverse soorten fruit, granola’s, cruesli’s etc. Dat ziet er goed uit! Daarnaast staat er een luxe koffieautomaat en heb je ook de keuze uit melk, appelsap en jus d’orange. Smullen! We gaan beide voor twee rondes. Zeg eens eerlijk, wie houdt er niet van hotelontbijtjes?

Een weekendje weg in VenloEen weekendje weg in Venlo

Na het ontbijt gaan we terug richting onze kamer om onze spullen te pakken en uit te checken. Het ontbijt is tot 10:00 uur en om 11:00 uur moet je uitchecken dus daar is tijd genoeg voor. Om 11:00 uur checken we uit en staan er buiten twee e-choppers op ons te wachten. Dit is een soort elektrische scooter maar dan in een chopper model met gigantisch, dikke banden. Gaaf toch? Qua weer hebben we enorm geluk. Het is een graad of 12, het is droog en zelfs de zon laat zich af en toe zien. Wel is het na een tijdje toch best koud waardoor we in Baarlo, bij Café Centraal, heerlijk genieten van een koffietje bij een openhaard.

Rond 14:00 uur zijn we met onze e-choppers terug bij Hotel Maashof en is het tijd om Venlo te verlaten. We besluiten om een stukje om te rijden en Thorn te bezoeken. Dit stadje wordt ook wel ‘het witte stadje’ genoemd en kenmerkt zich door schattige straatjes met prachtige witgeschilderde huizen en monumentale panden. We bezoeken het dorpje en maken wat foto’s voor mijn instagram account. Benieuwd naar de foto’s? Houd dan mijn account, @lindseybeljaars, in de gaten.

Aan het einde van de middag rijden we richting huis. Op de terugweg komen we langs Eindhoven en we maken hier een stop bij Sugo Pizza voor een diner. We nemen allebei twee slices pizza en als toetje de cheesecake met bastogne. Heel erg lekker en natuurlijk ook leuk om zo het weekendje af te sluiten. Hierna is het toch echt tijd om weer richting huis te gaan. We halen onze Mechelse herder Spyke op bij mijn schoonouders en ook onze kat Sjakie zit al op ons te wachten. Mijn ouders waren zo lief om hem te verzorgen en gezelschap te houden. Diertjes blij en wij blij. Het was een heerlijk weekendje weg in Venlo!

Tip: Ga je naar Toverland en wil je vlakbij Toverland overnachten? Dan is Hotel Maashof een perfecte uitvalbasis! Dit hotel ligt namelijk op nog geen 20 minuten rijden qua afstand. 

Ben jij weleens een weekendje weg in Venlo geweest? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit is een samenwerking met Hotel Maashof.

Delen:

5 Reacties

 1. 10 februari 2020 / 10:54

  Heel erg leuk om te zien! Ik vind Venlo altijd heel erg leuk!

 2. 7 februari 2020 / 10:55

  Wat ziet het hotel er prachtig uit zeg! Heel erg leuk om zo even in de stemming te komen, mijn bezoek staat voor later deze maand gepland ☺️ Zo leuk!

 3. 6 februari 2020 / 13:40

  Zo he, tof hotel. Dat gun ik mezelf ook wel!

 4. 6 februari 2020 / 11:21

  Smakelijk weekend geweest zo te zien?

 5. 6 februari 2020 / 10:11

  zo dat is even genieten geweest zo te zien 😀 wat heerlijk!! ik ben wel eens in venlo geweest maar niet overnachting gehad. vind het een gezellige stad!