fbpx
25   136
32   72
12   186
65   385
33   193

Uitslapen, doe jij het nog weleens?

Bij deze vraag moet ik absoluut aan vroeger denken. Toen gebruikte ik het weekend absoluut voor het uitslapen en bijslapen. Niet dat ik gigantisch moe was maar puur omdat ik het zo lekker vond om in bed te liggen. Ik kon er letterlijk uren in spenderen. Is dat nu nog steeds zo of niet?

Uitslapen, doe jij het nog weleens?

Ik kan op deze vraag gelijk ‘nee’ antwoorden. Ik weet niet precies hoe het komt maar sinds ik samenwoon slaap ik nooit echt meer uit. Ja misschien een keertje tot 9 uur of half 10 na een feestje maar dat was het dan wel. Dat terwijl ik vroeger prima tot een uur of 12 in mijn nest bleef liggen.

Slaapritme

Laatst kwam ik een artikel tegen waarin stond dat uitslapen in het weekend eigenlijk helemaal niet verstandig is. Het is veel beter om in het weekend hetzelfde slaapritme aan te houden dan doordeweeks. Hiermee werd ook gezegd dat het daarbij het beste is om iedere dag rond hetzelfde tijdstip in bed te duiken. Laten we even eerlijk zijn, dit is naar mijn mening onmogelijk. In het weekend heb ik toch altijd wel een gezellige borrel of een feestje gepland en lig ik duidelijk later in mijn bed dan doordeweeks. Wel merk ik dan dat ik dus redelijk vroeg (in verhouding) weer wakker word en dus niet meer echt uitslaap. Zodra ik wakker wordt kijk ik wellicht nog even een kwartiertje een video op YouTube maar daarna is het toch wel hoog tijd om eruit te gaan. Ik kan dan gewoon niet meer blijven liggen.

Aan ons bed ligt het overigens echt niet. Wij hebben een fantastische boxspring die echt heerlijk ligt. Het fijnste bed wat ik tot nu toe ooit heb gehad. Deze hebben we overigens gewoon online besteld zonder van te voren in de winkel te testen. Naar mijn mening heeft het namelijk weinig nut om 30 seconden, met kleren en al aan, op een bed te gaan liggen in een winkel. Dat zegt onder aan de streep toch ook niets? Online een matras kopen is prima aan te raden.

Slaapproblemen

Van slaapproblemen heb ik overigens nog nooit last gehad. Zodra ik mijn bed aanraak val ik binnen 5 minuten slaap en de rest van de nacht, tot de wakker gaat of tot ik wakker wordt, lig ik in coma. Daarbij slaap ik overigens ook altijd ontzettend diep en hoor ik letterlijk niks. Mijn vriend zegt ook weleens dat ik gekke geluiden of zelfs praat ik mijn slaap. Daar krijg ik zelf natuurlijk niets van mee, haha!

Uitslapen, doe jij het nog weleens? Of heb je weleens last van slaapproblemen? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

4 Reacties

 1. 20 december 2019 / 11:38

  Uitslapen deed ik al bijna nooit en nu met ons kleintje erbij sta ik ook graag vroeg op, voordat hij wakker wordt zodat ik wat tijd voor mezelf heb 🙂

 2. 20 december 2019 / 11:38

  Uitslapen deed ik al bijna nooit en nu met ons kleintje erbij sta ik ook graag vroeg op, voordat hij wakker wordt zodat ik wat tijd voor mezelf heb 🙂

 3. 19 december 2019 / 17:02

  Ik doe het zelf eigenlijk nooit! Heel af en toe op zondag en dat vind ik het al heel snel uitslapen!

 4. 19 december 2019 / 15:59

  Oh wat grappig om te lezen. Ik hoor ook echt niets.. er kan bij wijze van een bom afgaan en ik slaap nog door, hihi. Ik praat ook af en toe en als ik een wijntje op heb wil ik nog weleens snurken. Maar dat ontken ik natuurlijk stellig haha.