fbpx
20   52
13   41
272   803
27   67
32   78

Roadtrip door Costa Rica Deel 9

Ah nee, we zitten in Deel 9! Dat betekent dat er hierna nog 1 deel online komt en dat we dan toch echt ten einde zijn gekomen aan mijn fotoverslagen. Stiekem met pijn in mijn hart want deze fotoverslagen zorgde er absoluut voor dat ik enorm heb kunnen nagenieten van onze reis. Anyways, in deel 9 hebben wij een drukke dag in Puerto Viejo en ik ga je er alles over vertellen. Let’s Go! 

Roadtrip door Costa Rica Deel 9

Dag 19 – Een drukke dag in Puerto Viejo

Wakker worden met een kater. Dat is eigenlijk voor de eerste keer tijdens onze reis. We hebben de hele reis eigenlijk iedere avond wel wat biertjes gedronken maar op dag 18 zijn we echt flink gaan stappen en werden er echt een paar biertjes teveel gedronken. Toch moeten we vroeg op want we hebben kaartjes voor het Jaguar Rescue Center. Na ons ontbijt rijden we gelijk daarheen voor een rondleiding.

Het Jaguar Rescue Center is een dierenreddingscentrum in Puerto Viejo. Het centrum is gewijd aan de revalidatie van mishandelde, gewonde, wees- en / of in beslag genomen dieren. Het centrum wordt gerund door vrijwilligers en zij zijn echt afhankelijk van fondsen en gunsten. Het centrum is open voor bezoekers en uiteraard is dit ook een mooie inkomstenbron voor het centrum.

Ze vangen hier eigenlijk alle dieren op die wat hulp kunnen gebruiken, zoals zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën. Ze helpen ze allemaal op zo’n manier dat de kans heel groot is dat ze terug gezet kunnen worden in het wild. Dat is uiteindelijk wel hun doel. Al is dit bij sommige gevallen echt niet meer mogelijk. Gelukkig mogen zij, de rest van hun leven, spenderen in het centrum.

Al direct zien we enorm veel dieren. Bij binnenkomst zien we verschillende slangen, waaronder de dodelijkste slang ter wereld. Jawel, deze leeft gewoon gezellig in Costa Rica. Logisch dat we bij onze jungletours laarzen aan moesten, haha!

Daarnaast zien we een varken rondlopen en een prachtig hert. Deze zitten overigens niet in kooien maar lopen gewoon los in het park. Wel in een kooi zien we een Margay, een prachtige wilde kat. Oh en een prachtige toekan. Even serieus, hoe mooi is deze vogel?

Dan komen we aan bij de baby luiaarden. Oké, eerlijk is eerlijk, dit is echt het aller schattigste ooit. Ik heb denk ik wel honderd foto’s gemaakt van deze schattige babytjes. Het is gewoon echt zo leuk om te zien. Stiekem ben ik jaloers op de vrijwilligers die hiermee mogen werken en ik had mij bijna zelf aangemeld, whaha!

Na ons bezoek aan het Jaguar Rescue Center stoppen we bij NOA. Een hele leuke beachclub waar we genieten van een heerlijke smoothie, een lunch en het prachtige uitzicht. Ik neem een pasta met groene asperges en deze is echt ontzettend lekker. We blijven hier nog even lekker chillen, spelen een potje jenga en genieten van een beachsvibes.

Hierna rijden we terug naar ons appartement om ons om te kleden. We besluiten de rest van de middag ‘op het strand te gaan hangen’ en hebben als tip Punta Uva gekregen. Let’s GO!

Alhoewel in Puerto Viejo iedereen alles op de fiets doet, pakken wij gewoon onze auto. Eenmaal aangekomen bij Punta Uva begrijpen we direct waarom ons dit werd aangeraden. Het is een heel erg rustig strand en je treft er eigenlijk alleen maar locals. Daarnaast is het strand heel erg schoon en echt prachtig! Veel mooier dan de andere stranden die we gezien hebben in Puerto Viejo. Wat dat betreft is het dus een echte aanrader. Ze hadden hier heel gezellig allemaal hangmatten tussen de bomen hangen dus daar hebben we heerlijk gerelaxed.

Hier chillen we eigenlijk totdat de zon ondergaat. We zonnen nog wat, hangen wat in de zee en genieten gewoon heel erg van deze vakantie. Zodra de zon onder is pakken we onze auto weer terug naar het appartement. Tijd om even lekker te douchen en weer het stadje in te duiken.

Al snel vinden we een sushi tent en 1+1=2. Het wordt sushi! We bestellen verschillende rollen en laten het ons weer goed smaken. Al komen we wel snel tot de conclusie dat deze sushi toch niet kan tippen aan de sushi die we hebben gegeten in Uvita. Al moeten we wellicht wel concluderen dat we niet snel sushi zullen gaan eten die daar wel aan kan tippen. Misschien een goede reden om nog eens terug te kregen naar Costa Rica? Haha! Al hebben we volgens mij redenen genoeg..

Dit was dag 19 van onze reis door Costa Rica. Ben jij benieuwd naar de rest van het verhaal? Aanstaande donderdag is het tijd voor deel 10, het laatste deel. 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

3 Reacties

  1. 7 november 2019 / 16:57

    Wat gaaf om weer te zien!

  2. 5 november 2019 / 15:13

    Wauwie, die eerste foto! En wat een prachtig verslag weer. <3

  3. 5 november 2019 / 12:39

    Wat een mooie foto’s weer! Ik kan er geen genoeg van krijgen. Zo gaaf al die diertjes<3 Omggg nu heb ik zin in sushi.