fbpx
32   147
25   56
67   128
25   261
24   103

Koken voor het hele gezin

Misschien verwacht je het niet van mij maar ik vind het heerlijk om te koken. Een paar uur in de keuken staan vind ik allesbehalve een straf. Uiteraard kook ik het meest voor mijn vriend en mijzelf maar zo nu en dan vind ik het leuk om mijn (schoon)ouders uit te nodigen en daar uitgebreid voor te koken. Koken voor het hele gezin vind ik super leuk om te doen en in dit artikel vertel ik je er meer over.

Koken voor het hele gezin

Voorgerecht

Als ik uitgebreid kook dan doe ik dat het liefst met minimaal vier gangen. Als voorgerecht vind ik het dan lekker om iets te maken van vis. Denk hierbij aan een carpaccio van zalm of bijvoorbeeld een tartaar van tonijn. Gewoon lekker een lichte, frisse starter.

Tussengerecht

Qua tussengerecht kies ik het liefst voor een soepje. De vorige keer toen ik uitgebreid kookte heb ik een zoete aardappel kokossoep gemaakt en die viel enorm in de smaak. Mijn vader lust geen zoete aardappel en geen kokos maar deze soep ging er toch prima in! Mocht je overigens benieuwd zijn naar deze soep? Let me know! Ik deel graag het recept met je.

Hoofdgerecht

Aangezien ik meestal met het voor- en tussengerecht wel een tijdje bezig ben, is het handig om qua hoofdgerecht iets te kiezen wat lekker lang op kan staan. Oftewel; een stoof! Tussendoor een paar keer roeren maar verder heb je er weinig omkijken naar. Ik maakte laatst stoofvlees met bastognekoeken. Nou, geloof me, deze was echt zo lekker! Samen met gestoomde groenten, ovenkroketjes en frietjes uit de airfryer was het hoofdgerecht klaar.

Nagerecht

Het nagerecht is misschien wel mijn favoriet. Ik heb namelijk altijd plaats voor een toetje. Toch merk ik dat, elke keer als ik kook voor het hele gezin, iedereen na het hoofdgerecht al op ploffen staat. Daarom kies ik altijd voor een redelijk licht nagerecht in de vorm van ijs met fruit. Een lekkere frisse afsluiting.

Benodigdheden

Eigenlijk heb ik alle benodigdheden in huis voor het maken van een uitgebreid diner. Ik heb een groot gasfornuis inclusief wokbrander (jawel, een zwarte op pootjes) en daarin ook nog eens drie grote ovens. Daarnaast heb ik qua pannen, apparatuur (bijv. staafmixer of blender) en kookgerei ook alles in huis. Het enige waar ik elke keer tegenaan loop is de tafelsetting. Mijn vriend en ik eten altijd op placemats maar met 6 man aan tafel en daarnaast op tafel nog bijv. een ovenschaal met groenten, een bak met frietjes etc. is dat gewoon niet handig. Vandaar dat ik op zoek ben naar een mooi tafelzeil die de hele tafel beschermt. Het liefst natuurlijk wel een mooie die matcht met mijn interieur en die ervoor zorgt dat de tafelsetting er gelijk gezellig uitziet. Ik ben al aan het rondneuzen bij tafelzeilonline.nl, zij hebben ook een speciale feestcollectie. Ik heb nog geen keuze gemaakt maar dat ga ik deze week zeker doen. Met kerst heb ik weer een diner op de planning staan dus voor die tijd moet ik er zeker eentje hebben. Ben je overigens nog op zoek naar raamfolie? Dan kun je hier ook terecht.

Koken voor het hele gezin, doe jij het weleens? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

 1. 6 november 2019 / 19:46

  Ik denk moest mijn man u vuur zien, wat hij zot.
  Hij zelf is zo verliefd op zo vuren.
  Ik zelf kook bijna zelden, niet dat ik niet wil koken.
  Maar gewoon omdat mijn man graag in de keuken sta, wat wil je als hij 10jaar chef-kok is geweest.
  Maar je eten zag der heerlijk uit.