fbpx
21   46
59   262
41   86
60   179
40   227

Wintersport 2020

Ik ben natuurlijk pas net terug van mijn rondreis door Costa Rica. Terugkomend in Nederland was het eigenlijk tijd om direct naar de volgende vakantie te gaan kijken, oftewel wintersport 2020. Al flink wat jaren is wintersport een vaste prik en eigenlijk slaan we geen jaar over. Dus ook 2020 niet!

Wintersport 2020

Met wie we gaan, dat is al duidelijk. De afgelopen jaren hebben we een soort van vast clubje wat betreft de wintersport. De samenstelling kan per jaar wel iets veranderen maar meestal blijft het ongeveer wel bij hetzelfde. Nu alleen de plek nog kiezen en dat is toch ieder jaar weer een dingetje. We zijn eigenlijk in alle populaire skigebieden al wel geweest. Denk hierbij aan Mayrhofen, Gerlos, Zell am See en Serfaus. Het liefst willen we niet naar hetzelfde skigebied terug maar de skigebieden waar we al geweest zijn voldoen wel aan onze eisen, namelijk:

 • een gebied dat hoog ligt
 • genoeg kilometers aan rode/zwarte piste
 • meerdere apresski mogelijkheden

We houden van een actieve vakantie en liggen qua ski/snowboard niveau allemaal zo’n beetje op hetzelfde level. Hierdoor leggen we op een dag best heel wat kilometers af waardoor we het wel belangrijk vinden dat er genoeg pistes zijn. Dit om te voorkomen dat je de hele week door bijna elke dag dezelfde pistes moet pakken. Daarnaast gaan wij altijd vrij laat in het seizoen waardoor we het liefst een dorp kiezen dat relatief hoog ligt om wat meer sneeuwzekerheid te hebben. Van een feestje na het skiën zijn we absoluut niet vies dus een paar leuke apresski tenten zijn absoluut een must.

Dit jaar heb ik wel besloten om een ander skipak te gaan aanschaffen. Begrijp me niet verkeerd, mijn oude skipak is echt wel prima. Ik heb een zwart/grijze jas met roze details en een bontmuts en een matchende roze dames skibroek. Toch ben je soms toe aan iets nieuws en dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe outfit.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een dames ski jas van Protest.  Dit is de ‘Dante’ variant in de kleur wit. De jas heeft een hele toffe luipaard-print en is voorzien van 10K-waterbestendigheid en 10 g ademend vermogen. Hierdoor blijf je op de pistes lekker warm en droog. Daarnaast heeft hij alle praktische dingen die ik in een skijas zoek, zoals een vak voor mijn skibril en een plekje voor mijn skipas in de mouw.

Persoonlijk vind ik mijn roze skibroek bij deze jas net iets te druk en daarom wil ik graag ook een nieuwe skibroek. Mijn roze broek is van het merk Protest en die vind ik echt mega fijn. Misschien is het dus wel een goed idee om precies dezelfde broek te kiezen maar dan in het zwart. Hiermee is mijn nieuwe skipak helemaal compleet en ben ik #totallyready voor de Wintersport 2020! Wel ga ik toch ook nog even naar de winkel om andere zwarte skibroeken te passen. Bij de heren skijassen hoef ik natuurlijk niet te kijken maar misschien bij de broeken wel. Ik vind het altijd juist wel gaaf als een broek een beetje stoer en baggy zit dus wellicht hangt er tussen de heren skibroeken in de maat S nog wel een perfect exemplaar voor mij.

Ben jij weleens op wintersport geweest? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

 1. Varenka
  28 oktober 2019 / 17:01

  Googel een op Les Saisies , een heel hoog gelegen wintersport gebied in de Franse Alpen.
  Wij komen er al zeker 16 jaar, en is elke keer weer genieten.
  Het is meteen vlak in de buurt van M├ęgeve, wat ook altijd super chique en tof is om te komen.

 2. 28 oktober 2019 / 16:40

  Leuk om alvast zo vooruit te gaan denken!