fbpx
25   138
32   72
12   187
65   385
33   193

Roadtrip door Costa Rica Deel 7

In dit deel vertrekken we vanuit Manuel Antonio naar Uvita. Het perfecte plekje om walvissen te spotten. Ben jij benieuwd of wij de walvissen hebben gespot? Lees dan zeker verder!

Dag 15 – Netflix & Chill

Wakker worden in ons luxe huis in Uvita. Alles behalve een straf! Een dag van te voren probeerde we een tocht te boeken voor het walvisspotten maar helaas zaten alle tochten vol. Achteraf was dat overigens alles behalve erg. Op deze dag regent het namelijk echt pijpenstelen. De hele dag door! Gelukkig hebben we een mega relaxed huis met Netflix en dus besluiten we boodschappen te doen (lees; snacks te halen) en lekker te chillen. De hele dag doen we lekker waar we zin in hebben, oftewel; niet heel veel. Al duiken we na een tijdje wel de jacuzzi en de hottub in. Dat is onder een afdakje met een prima temperatuur ook in een flinke regenbui echt geen straf.

Die avond besluiten we uitgebreid sushi te gaan eten. Dit was een hele goede keus. We zijn er alle vier al snel over uit dat dit de beste sushi is die we ooit gegeten hebben. #genieten

Dag 16 – Whale Watching

Yes! Dit is eindelijk de dag waarop we gaan walvisspotten. We hebben hier alle vier ontzettend naar uit gekeken. Het spotten van walvissen staat bij ons alle vier namelijk heel hoog op het lijstje. Uiteraard hopen we allemaal enorm dat we ze ook echt gaan zien.

We arriveren vroeg in de ochtend bij de organisatie, krijgen uitleg en zwemvesten en rijden met de auto richting het strand. Hier liggen de boten klaar in een soort rivier die uitmond in de zee. We stappen in, klappen over de grote golven, op weg naar open zee. In de hoop dat we walvissen gaan zien.

 

Het duurt geloof ik echt nog geen 5 minuten of we spotten al gelijk een walvis. Wat blijkt? Het is een vrouwtje met een baby, ook wel kalf genoemd. Wat magisch om te zien! Het zijn bultruggen en het is echt in woorden niet te omschrijven hoe mooi dit is. Misschien dat alleen ‘Wauw’ in de buurt komt.. De foto’s zeggen genoeg.

Tijdens het varen komen we overigens ook echt langs de mooiste plekken. De kust van Uvita behoort grotendeels tot het ‘Marino Ballena National Park’ (Ballena betekent ‘walvis’ in het Spaans). Dit park heeft een oppervlakte van 5.160 hectare zee en 171 hectare land. De vaartocht alleen is echt al prachtig, maar natuurlijk maken de walvissen het spectaculair en onvergetelijk.

Na een stukje varen hebben we weer geluk. We spotten een groep met mannetjes. Volgens de gids vertonen ze ‘macho-gedrag’ om te laten zien wie nou echt ‘het mannetje’ is. We zien ze erg goed en het is echt weer adembenemend. Na een tijdje varen we richting een gebied waar we nog even wat kunnen zwemmen om vervolgens weer terug naar ons vertrekpunt te varen.

Ben je in Costa Rica? Ga dan absoluut walvisspotten! Ze zitten er van eind december tot eind maart en van eind juli tot eind oktober. De laatste periode is gelijk de beste periode aangezien je dan dus ook de babywalvissen kunt spotten. De moeders komen naar Costa Rica vanwege het warme water en de bescherming die Costa Rica biedt. De baai van Uvita is perfect aangezien moeder en baby hier kunnen zwemmen maar het voor mannetjes te ondiep is. De mannetjes vertonen agressief gedrag naar de kalven en dus zijn moeder en baby veilig in Uvita. Niet gek dus dat ze ieder jaar terug komen! 

Na ons walvisspot-avontuur besluiten we het strand van Uvita op te lopen. Zoek maar eens op ‘Walvisstaart Uvita’ en dan zie je dat het strand van Uvita van bovenaf een walvisstaart is. Hoe bizar? Dit is overigens puur natuur en zeker niet aangelegd door de mens. Misschien voelen de walvissen zich daarom wel zo op hun plaats in Uvita? Het strand is verder echt prachtig en we spotten nog een flinke club rode ara’s. Wauw, heel mooi.

Het hele strand zit overigens ook vol met krabbetjes, grappig om te zien! Zodra je begint te lopen rennen ze als een speer naar holletjes en hup, weg zijn ze.

Na onze strandwandeling nemen we de auto naar een hotel bovenop een berg. Hier hebben we een uitzicht op het strand van Uvita, oftewel ‘de walvisstaart’ en treffen we een prachtige ‘infinity pool’. We besluiten hier te lunchen en tijdens het wachten op het eten nemen we een verfrissende duik in het zwembad. Tijdens de lunch werden we al snel vergezeld door twee toekans. Costa Rica blijft ons, dag in dag uit, verbazen. Wat een land!

Hierna rijden we terug naar ons huis en chillen we hier lekker. Al snel bevinden we ons in de jacuzzi met een paar biertjes. Het is tenslotte toch ook vakantie?

In het volgende verslag van Costa Rica staan we voor een groot dilemma; steken we wel of niet met de auto een grote rivier over? 

Dit waren dag 15 en dag 16 van onze reis door Costa Rica. Ben jij benieuwd naar de rest van het verhaal? Aanstaande donderdag is het tijd voor deel 8. 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

4 Reacties

 1. 31 oktober 2019 / 17:16

  Wauw! Vooral die eerste twee foto’s van je vind ik helemaal geweldig!

 2. 30 oktober 2019 / 12:08

  Wauw, wat een prachtige foto’s!

 3. 29 oktober 2019 / 16:41

  Oeh, heerlijk die jacuzzi! En wat prachtig, die pappegaaien zo in het wild!

 4. 29 oktober 2019 / 07:46

  Prachtige foto’s weer! Omg die sushi, zo lekker<3