fbpx
115   133
50   187
44   97
12   191
65   389

Onze woonkamer restylen met kamerplanten

Als je mijn blog al een tijdje volgt dan weet je dat ik een kamerplanten-tik heb. Voorheen had ik nooit iets met planten maar sinds dat ik samenwoon ben ik een soort ‘urban jungle’ van mijn woonkamer gaan maken. Ik vind het heel leuk staan en daarnaast vind ik het ook nog eens heel erg leuk om de planten te verzorgen. Een win-win situatie dus. Eind september ben ik teruggekomen van onze roadtrip door Costa Rica en dat weekend ben ik gelijk begonnen met onze woonkamer restylen met kamerplanten. Benieuwd naar het resultaat? Lees gezellig mee!

Onze woonkamer restylen met kamerplanten

In het voorjaar heb ik al mijn ‘oude’ kamerplanten verpot in een grotere pot. Het is belangrijk om dit ieder jaar te checken want kamerplanten kunnen prima binnen een jaar te groot worden voor de huidige pot. Ik zorg dan dat ik de oude potgrond tussen de wortels uit haal, in de nieuwe pot een laagje hydrokorrels plaats op de bodem en vervolgens de pot vul met verse potgrond speciaal voor kamerplanten. Na dit stappenplan zijn jouw kamerplanten weer happy voor het komende jaar.

In nieuwe, verse potgrond zit voeding voor ongeveer 6 maanden. Ik heb mijn planten verpot rond maart/april en dat betekent dat ze nu toch wel toe zijn aan nieuwe voeding. Echter is het geen goed idee om de kamerplanten te verpotten in het najaar. Als alternatief geef ik mijn planten voldoende kamerplantenvoeding. Ik heb twee varianten, namelijk een vloeibare variant welke je mengt met water geven en voedingskegeltjes. Dit zijn kegeltjes met voedingskorrels die je plaatst in de potgrond. Je kamerplant krijgt hier wel 180 dagen voeding van!

Naast de verzorging van mijn ‘oude’ planten heb ik na onze reis door Costa Rica een bezoek gebracht aan een tuincentrum om want nieuwe planten aan ons interieur toe te voegen. Benieuwd naar het resultaat van onze woonkamer restylen met kamerplanten? Here it comes! 

In onze industriële boekenkast miste ik nog net even wat groen. Ik vond een mega leuk, hexagon vormig potje met een betonlook. Dat was meteen precies wat ik zocht! Hierin heb ik een heel leuk Chinees Lantaarnplantje geplaatst welke nu heel leuk, als een waterval, naar beneden hangt.

Op onze salontafel miste ik nog een leuk ‘stukje’. Ik besloot een dienblad te kopen en deze aan te kleden met allerlei accessoires. Voor een extra groene touch heb ik hier een pannenkoekenplant in gezet, wederom in een potje met betonlook.

Last but not least, ik heb een leuk hoekje gecreëerd in onze keuken. In eerste instantie had ik alleen de industriële pot en de plant gekocht maar toch miste ik iets. Nu heb ik er een houten snijplank onder gelegd en het hoekje aangekleed met een luxe kaars en een extra klein plantje in een heel leuk potje met pootjes. #tecute

Wat vind jij van mijn make-over?

Win een Makeover! Wil jij jouw woonkamer ook restylen met kamerplanten? Doe dan mee aan de winactie van Pokon! Je kunt een groen make-over van jouw woonkamer t.w.v. €2.500,- winnen inclusief nieuwe meubels, woonaccessoires en mooie kamerplanten. Deze winactie loopt van september t/m 14 december 2019. De winnaar van de winactie wordt bekend gemaakt in december. #doemee

Heb jij veel kamerplanten in je woonkamer?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. 21 oktober 2019 / 12:19

    Wat leuk al die planten in huis!