fbpx
59   91
101   508
137   438
95   157
60   114

Roadtrip door Costa Rica Deel 2

Wooohoo!! Ready for part 2! Heb jij afgelopen dinsdag de Roadtrip door Costa Rica Deel 1 al gelezen? Zo niet, doe dat dan zeker. In dit artikel ga ik je vertellen over deel 2, oftewel dag 4 t/m dag 5 van onze reis door Costa Rica. Lees je mee?

Roadtrip door Costa Rica Deel 2

Dag 4 – Tortuguero 

Rise and shine! We starten deze ochtend héél erg vroeg in een regenachtig Tortuguero. Om half 6 staan wij fris en fruitig bij de receptie voor een goede bak koffie. Dat is één groot vooral aan het reizen in Costa Rica, de koffie is er fantastisch! Met de boot worden we uiteindelijk opgehaald bij onze Eco Logde om naar de poorten van het nationale park te varen. Hier stappen we over naar een elektrische kano, waarin we met z’n vieren en een gids plaatsnemen. Het is tijd om het nationale park van Tortuguero te bezoeken.

Gelukkig wordt het, zodra we op deze boot stappen, droog. En blijft het de hele ochtend droog! Al snel zien we mega veel dieren en hebben we een hele leuke gids die ons alles kan vertellen over de flora en de fauna in het park.

Deze hele dag staat overigens in het teken van ‘Tortuguero Nationaal Park’. De boottocht heel vroeg in de ochtend, een ontbijt in het hotel, een wandeltocht door de jungle, een lunch in het hotel en een boottocht in de middag. Dat klinkt als een volle dag maar het was eigenlijk heel erg relaxed. Tussen de tochten door hebben we heerlijk rustig kunnen ontbijten en lunchen en tussendoor hebben we zelfs nog even aan het zwembad gerelaxed.

Geloof me, er zijn ontelbaar veel foto’s van deze dag. Echt veel te veel om hier in dit artikel te verwerken en volgens mij zelfs te veel om uiteindelijk überhaupt in een fotoboek te krijgen. Daarnaast zijn er ook nog genoeg dieren die we niet eens (goed) op een foto hebben gekregen. Toch wil ik jullie een goed beeld geven van dit nationale park en een greep laten zien uit alle dieren die we hebben gezien. Het is dus tijd om te stoppen met typen omdat de foto’s absoluut voor zichzelf gaan spreken!

Het was echt zo fantastisch! We hebben drie soorten apen gezien, namelijk de whiteface monkey, de howler monkey en de spider monkey. Daarnaast heel veel vogels, leguanen, hagedissen, hele enge spinnen, een kaaiman, twee verschillende slangen, een miereneter boven in een boom, toekans, een otter, een luiaard… Geloof me, Tortuguero is zo’n aanrader. Ik heb het nu over alle dieren gehad maar het park zelf, de natuur, het is echt adembenemend om doorheen te varen.

Na het avondeten hebben we vanuit onze Eco Logde genoten van een prachtige zonsondergang. Aan het water was er een mega chillplek met een fantastisch uitzicht. Samen met een biertje erbij de perfecte avond. In het donker stapte we op de boot richting Tortuguero Dorp/Strand, in de hoop zeeschildpaden te zien.

Tortuguero staat natuurlijk bekend om de gigantisch veel zeeschildpadden die hier ieder jaar komen nestelen. Ze organiseren hier wel tochten naar de zeeschildpadden toe maar dit wordt allemaal gedaan in kleine groepjes en echt zo georganiseerd dat de zeeschildpadden hier geen last van ondervinden. Om hier twee voorbeelden van te noemen:

 1. De kustlijn van Tortuguero is verlicht met rood licht. De zeeschildpadden coördineren op het witte licht van de maan en hierdoor worden ze niet afgeleid en gedesoriënteerd door straatlantaarns.
 2. Iedere schildpad die aan land komt in Tortuguero wordt direct beschermd door een ranger. Iedere avond lopen hier rangers rond om de schildpadden te beschermen. Alleen onder leiding van een andere ranger mogen ’toeristen’ dan bij de schildpad. Dat mag alleen als de schildpad echt gestart is met eieren leggen omdat ze dan in een soort ’trance’ zijn. Alleen de ranger heeft een klein rood lampje maar verder zijn lichten en foto’s verboden en mag er niet worden gepraat.

Helaas dus geen foto’s van deze zeeschildpad die wij hier s’avonds hebben gezien. Wel van een flinke, groene rups en een kolonie parasolmieren (lopende blaadjes). Maar geloof me, het was een fantastische ervaring. Het was echt een gigantische schildpad van wel meer dan 1,5 meter lang. Het was zo’n machtig gezicht om dit grote beest eieren te zien leggen en hoe zwaar hij dan bijvoorbeeld ademt. Vervolgens mochten wij hem ook, van een afstandje, terug de zee in zien lopen. Echt heel mooi!

Dag 5 – Op naar Boca Tapada

De trip in Tortuguero zit erop. Ben je van plan om naar Costa Rica te gaan? Sla een bezoek aan Tortuguero dan echt niet over. Niet alleen zie je er gigantische dieren maar de natuur alleen al, de boven, de planten en de kreken, het is er adembenemend mooi!

Deze ochtend vertrekken we vroeg met de boot terug naar het ‘vaste land’. Tijdens het wachten op deze boot spotten we in de rivier een dolfijn! Wauw! Zelfs de rangers werden hierdoor verrast. Zij vertelden dat dit wel een dolfijn vanuit zee moest zijn die op zoek was naar eten. Een extra cadeautje van Tortuguero! Hierna stappen we toch echt op de boot om dit prachtige plekje te verlaten.

Terug op het ‘vaste land’ staat er weer een bus voor ons klaar die ons brengt naar het restaurant waar we op de heenreis ons ontbijt kregen. Dit is tevens ook de plek waar wij met Nomad America hadden afgesproken. De rest van onze reis vervolgen wij namelijk zelf, in een 4×4 met twee daktenten bovenop. Alhoewel Tortuguero fantastisch was hadden we stiekem toch wel heel veel zin om onze roadtrip te starten! Na heel wat uitleg en nog veel meer tips gaan we eindelijk op pad, op naar de Maquenque Eco Logde in Boca Tapada! Onderweg kijken we onze ogen uit en rijden we echt door het typische Costa Ricaanse landschap. Hier en daar stoppen we even om te genieten van de prachtige uitzichten.

Aan het einde van de middag worden we ontvangen in de Maquenque Eco Logde met een heerlijke, koude, verse kokosnoot. We kijken onze ogen uit, wat zijn we weer op een fantastische plek beland. De receptioniste geeft ons een rondleiding en hier worden we verrast door een spectaculaire zonsondergang. Wauw!

Deze avond genieten we van een heerlijk diner en drinken we nog wat biertjes om vervolgens heerlijk te gaan slapen in onze huisjes.

Dit waren dag 4 en dag 5 van onze reis door Costa Rica. Ben jij benieuwd naar de rest van het verhaal? En staat Costa Rica inmiddels al op jouw travellist? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

2 Reacties

 1. 11 oktober 2019 / 22:47

  Ik blijf het maar zeggen; wat een prachtige foto’s!

 2. VWillemse
  10 oktober 2019 / 10:35

  Wow wat super tof!
  Waanzinnig mooi daar.