fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging

Het is weer tijd voor een artikel over gezichtsverzorging. Een categorie waarin ik me de laatste tijd enorm heb verdiept en daardoor is uitgegroeid tot één van mijn favoriete onderdelen. Ik vind het heel leuk om verschillende soorten gezichtsverzorging uit te proberen jullie er alles over te vertellen. Vandaag ga ik het hebben over de producten uit de Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging lijn. Lees je met me mee?

Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging

Weleda is een merk dat ik al wel een flinke tijd ken. Toch heb ik er nog weinig van geprobeerd en heb ik nog niet echt een mening gevormd over dit merk. Het uittesten van deze Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging heb ik niet zelf gedaan. Het is echt een lijn voor de onzuivere huid en die heb ik gewoon niet. Vandaar dat ik iemand, die hier wel last van heeft, deze lijn uitgebreid laten testen. Het stukje tekst onder het kopje ‘conclusie’ is dan ook door diegene geschreven.

Het merk Weleda valt onder het kopje ‘natuurcosmetica’. Deze lijn is een 100% natuurlijke en biologische verzorgingslijn zonder synthetische stoffen en speciaal ontwikkeld voor de onzuivere huid.

Weleda

Puistjes en onzuiverheden worden snel gekoppeld aan de pubertijd. Toch is dit niet helemaal het geval aangezien je op latere leeftijd hier ook zeker last van kan hebben. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals hormonale veranderingen, stress, vervuilde lucht en het gebruik van het gebruik van bepaalde verzorgingsproducten of make-up. Een milde, puur natuurlijke en structurele verzorging kan de oplossing zijn voor een zuivere en evenwichtige huid.

In deze Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging lijn tref je de volgende 4 producten:

 • reinigingsgel
  • milde formule die de huid reinigt tot diep in de poriën en de huid niet uitdroogt
 • lichte gezichtscrème
  • een crème die de huidtextuur verfijnt en de huid matteert en hydrateert
 • SOS anti-puistjes gel
  • verlichting bij puistjes en mee-eters met een verfrissend effect die de roodheid verminderd
 • concealer
  • camoufleert puistjes en roodheden en heeft een verzachtende, anti-bacteriële werking

Deze 4 producten samen zijn een complete verzorging voor de onzuivere huid.

Elk product bevat extract van wilgenbast met natuurlijk salicylzuur dat grondig reinigt en antibacterieel werkt. Daarnaast zijn ook extract van zoethoutwortel en distillaat van Hamamelis toegevoegd, ingrediënten die de huid zuiveren, kalmeren en verzachten. Ze worden aangevuld met pure etherische oliën van lavendel, pepermunt en kamille, die zorgen voor een antibacteriële werking én een frisse geur. Deze combinatie van ingrediënten bestrijdt de bacteriën die een onzuivere huid veroorzaken en zorgt voor een stralende en gezonde huid. En dit op een heel milde manier zonder uit te drogen, want een onzuivere huid heeft het al moeilijk genoeg.”

Alle producten zitten in een witte knijptube, vormgegeven met vooral groene kleuren. Het ziet er clean en netjes uit en met de vormgeving is, naar mijn mening, zeker niets mis. Daarnaast vind ik het prettig dat de producten een knijptube hebben aangezien dit het meest hygiënisch is. Ze reinigingsgel, gezichtscrème light en de SOS anti-puistjes gel zijn overigens ook nog eens vegan!

Conclusie

Conclusie geschreven door degene die deze lijn voor mij heeft uitgetest: Ik heb deze Weleda Zuiverende Gezichtsverzorging lijn nu een tijdje in gebruik. Alle vier de producten heb ik toegevoegd aan mijn verzorgingsroutine. Mijn huid heeft last van roodheden en onzuiverheden met hier en daar een puistje. Vooral de reinigingsgel en de lichte gezichtscrème bevallen mij ontzettend goed. Ik merk echt dat dit goed effect heeft op mijn huid en dat mijn huid er rustiger van wordt. Als ik echt last heb van een puistje dan gebruik ik hiervoor de SOS anti-puistjes gel en eventueel ook de concealer. Ook op deze producten heb ik niets aan te merken. Ik ben erg tevreden en blijf de producten met veel plezier gebruiken.

 • reinigingsgel, 100ml. kost € 10,49
 • lichte gezichtscrème, 30ml. kost € 15,49
 • SOS anti-puistjes gel, 10ml. kost € 15,49
 • concealer, 10ml. kost € 15,49
  • De producten zijn verkrijgbaar bij de drogisterijen en bij Bol.com

Heb jij last van een onzuivere huid? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: