fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

SkinAcademy Pure Lijn

Yes! Het is weer tijd voor de introductie van een, voor mij, nieuw merk. Ik heb het over SkinAcademy en in dit artikel ga ik je alles vertellen over de Pure Lijn. Ben jij benieuwd naar deze SkinAcademy Pure Lijn? Lees lekker mee!

SkinAcademy Pure Lijn

SkinAcademy is een Engels bedrijf. Alle producten worden ontworpen op het hoofdkantoor in Manchester. Zij beloven een team te hebben met grondige kennis van eisen ten aanzien van verzorgingsproducten. De producten worden altijd gecontroleerd op kwaliteit en zijn CPNP gecertificeerd.

De Pure Lijn is een nieuwe lijn. Hierbij springen ze in op de trend waarin mensen steeds vaker kiezen voor pure en zuivere verzorging voor de huid. De producten zijn zonder kunstmatige kleur- en geurstoffen, waardoor de huid op een milde wijze optimaal verzorgd zou kunnen worden zonder huidirritaties. Ze zijn ontwikkeld met Aloë Vera en Groene thee-extracten als voornaamste ingrediënten.

Qua vormgeving zien ze er ook erg clean uit en dit past erg goed bij de lijn. De producten hebben allemaal een witte verpakking, op die van de Cleansing Micellar Water na die doorzichtig is. Qua tekst is er gebruik gemaakt van de kleuren grijs en groen. Verder zien de drie tubes, een flacon en een potje. Interessant!

In dit artikel maar je kennis met de volgende 5 producten uit deze lijn:

 • Cleansing Facial Scrub
 • Moisturizing Eye Cream
 • Cleansing Micellar Water
 • Daily Moisturizer
 • Cleansing Facial Wash

Daily Moisturizer

Dit is ‘op zijn Nederlands’ gezegd uiteraard een dagcrème. Hij biedt de dagelijkse verzorging en een langdurige hydratatie. De mix van verzorgende en intensief voedende ingrediënten kalmeren de huid, verminderen roodheid en verzachten huidirritaties. De dagcrème is verrijkt met SPF15 en beschermt zowel tegen UV-A als tegen UV-B stalen en helpen vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Let wel op: SPF15 is een mooie basis in een dagcrème maar nooit voldoende om de huid optimaal te beschermen. Combineer dit dus altijd met een hogere SPF.

Moisturizing Eye Cream 

Sinds kort ben ik begonnen met het smeren van oogcrème. Ik ben 25 geworden en misschien is het nu toch wel tijd om preventief te gaan smeren. Ik zie het namelijk absoluut niet zitten om fijne lijntjes waar dan ook te zien verschijnen. Op een gegeven moment moet ik er natuurlijk aan geloven maar ik schuif dat moment graag voor mij uit. Dit is een milde, niet-vette oogcrème die de oogcontouren hydrateerd en verzacht. De formule kalmeert de ooghuid, vermindert vochtophopingen rondom de ogen en zorgt voor
een opvallend frisse en uitgeruste blik.

Cleansing Facial Scrub

Dit is een product dat je niet dagelijks maar zo’n 1 à 2 keer in de week kunt gebruiken. Het is een scrub die de dode huidcellen verwijderd waardoor je huid weer mooi zacht en glad wordt. Zo nu en dan is het verstandig om je gezicht te scrubben aangezien de huid hierdoor ook beter in staat is om andere producten op te nemen. #funfact

Cleansing Micellar Water 

Van Micelair water wordt ik altijd vrolijk. Ik gebruik het iedere dag dus het komt altijd van pas. Het is een reiniger op waterbasis met ‘micellen’. Dit zijn microscopisch kleine structuren die binden zich aan het overtollig talg en vuildeeltjes. Met dit product kun je op een effectieve en vooral heel snelle maar zorgvuldige manier je gezicht reinigen. Daarnaast verzacht en kalmeert de formule de huid en is hij geschikt voor alle huidtypen.

Cleansing Facial Wash

Een facial wash heb ik altijd onder de douche staan. Ik douche iedere avond en wash altijd mijn gezicht met dit soort producten. Hij verwijdert moeiteloos make-up en vuil en verfrist echt de huid. De gel breng je aan op een licht vochtige huid en veranderd, door de aanraking met water, in een mild schuim.

Conclusie

Ik vind dit een hele leuke en interessante lijn. Dit artikel dient eerder als introductie dan als een uitgebreide review maar mijn eerste indruk is erg goed. Ik heb de producten nu een tijdje in gebruik en ik kan niet anders zeggen dan dat ze goed bevallen. Ze ruiken heerlijk, voelen goed aan en doen wat ze beloven. Ik vind het ook wel een extra fijn idee dat er geen kunstmatige kleur- en geurstoffen in zitten. Voorlopig blijf ik deze lijn dus nog zeker gebruiken.

Wil jij van een specifiek product een uitgebreide review teruglezen op mijn blog? Let me know! 

 • Cleansing Micellair Water € 5,99/200 ml.
 • Daily Moisturiser € 6,99/50 ml.
 • Cleansing Facial Wash € 5,99/150 ml.
 • Moisturising Eye Cream € 6,99/25 ml.
 • Cleansing Facial Scrub € 5,99/75 ml.De producten zijn exclusief verkrijgbaar bij Etos. 

Ken jij het merk SkinAcademy? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. 

Delen:

1 Reactie

 1. 8 juli 2019 / 15:50

  In eerste instantie klinkt het inderdaad erg goed. Ben benieuwd wat ze op de lange termijn doen 🙂