fbpx
29   140
105   213
121   267
239   278
126   258

Uitbreiding van mijn Urban Jungle

Ja.. het is weer zover, ik heb mijn Urban Jungle uitgebreid. Urban Jungle is uiteraard de term die de kamerplantentrend aanduidt en ik doe daar vrolijk aan mee. Ik heb een flink aantal planten maar je kunt, naar mijn mening, nooit genoeg hebben. Laatst heb ik een uitbreiding van mijn Urban Jungle gedaan en ik ben hier zo blij mee dat ik het graag met je deel!

Uitbreiding van mijn Urban Jungle

Sinds een jaar heb ik de rage van kamerplanten online kopen ontdekt. In eerste instantie was ik nogal sceptisch aangezien ik graag zelf kies wat ik koop. Toch heb ik het een keertje geprobeerd en sindsdien ben ik helemaal om. Ik heb al heel wat planten online gekocht en tot nu toe heeft het me nog geen één keer teleurgesteld. Alle planten die aankomen zijn prachtig, voldoen aan de verwachtingen en worden veilig en heel goed vervoerd zodat ze onbeschadigd aankomen. Echt een aanrader dus!

Mijn nieuwe aanwinst is de Strelitzia Nicolai, wellicht beter bekend als de Paradijsvogel. Gezien de prachtige vorm en grootte van de bladeren is deze benaming niets geks. Het is een kamerplant die ik al een flinke tijd op mijn wishlist heb staan en eindelijk kan ik hem afvinken. Het is een exotische plant die haar oorsprong vindt in Zuid-Afrika en de vibe van deze plant vind ik echt fantastisch.

De Stretlitzia Nicolai staat graag op een lichte plek maar kan minder goed tegen direct zonlicht. Stiekem had ik hem bedacht op onze slaapkamer, naast mijn nachtkastje en vlakbij een groot raam op het noorden. Echter was de plant veel te groot en moest ik in huis even het een en ander verschuiven. Inmiddels heb ik deze plant in de woonkamer staan en achteraf ben ik blij dat hij niet in de slaapkamer past aangezien ik hem zo prachtig vind in onze woonkamer.

Deze plant heb ik staan in een grijze terracotta pot met hieronder een bijpassende schaal. Het fijne is dat deze pot een gat in de bodem heeft en dat overtollig water dus weg kan. Ideaal om wortelrot te voorkomen! Ik geef deze plant nu ongeveer 1 keer per week water en tot nu toe lijkt hij het goed naar zijn zin te hebben. Hij staat in een hoek waar hij licht krijgt vanuit drie ramen, op een meter of 3 afstand. Alleen aan het einde van de dag krijgt hij nog een poosje direct zonlicht.

Een leuk weetje: deze Stretlitzia Nicolai is familie van de Musaceae, een familie waar de Bananenplant’ ook toebehoort. Kamerplanten van deze familie staan bekend om hun luchtzuiverende werking en ze breken schadelijke stoffen actief af en maken zuurstof uit CO₂. 

Oh en extra leuk! Op Instagram (@lindseybeljaars) heb ik even een poll gemaakt. Ik heb mijn Stretlitzia Nicolai neergezet op de plek waar ik eerder een Monstera Deliciosa had staan op een houten krukje. In de poll konden mijn volgers stemmen voor A – Monstera Deliciosa of B – Stetlitzia Nicolai. Gelukkig stemde de meerderheid voor B!

Mijn Stretlitzia Nicolai kost € 59,95 inclusief pot! Je kunt hem online bestellen bij Green Lifestyle Store.

Heb jij veel kamerplanten in je huis? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

2 Reacties

  1. 12 juni 2019 / 13:10

    Hele mooie plant zeg, zelf ben ik ook een beetje aan het oriƫnteren, ik heb nu veel orchideen en spatephilium, maar wil toch wat anders..

  2. 11 juni 2019 / 08:20

    Hij is prachtig Lindsey! Ik heb er zelf ook zo eentje gehad, maar deze heeft het vanwege een foutieve standplaats helaas niet overleefd. Erg jammer! Maar zou er graag weer eentje kopen!