fbpx
18   50
11   39
272   802
27   67
32   78

Dromen van een avontuur op de Caribbean

Zoals de meeste van jullie zullen weten reis ik ontzettend graag. Voor dit jaar hebben wij Costa Rica geboekt maar stiekem zit ik alweer te dromen over mijn volgende avontuur. Ik heb sinds tijden de Cariben in mijn hoofd en krijg het er niet meer uit. Tijd om dus op onderzoek uit te gaan. Hier zijn wat van de plannen die ik gemaakt heb, waar ik zou willen verblijven en natuurlijk waar ik zou willen eten!

Dromen van een avontuur op de Caribbean

Struinen op Airbnb, dat vind ik zo leuk om te doen. Voor de Cariben viel mijn oog op het Atlantis hotel & Casino. Hotel. Volgens mij een perfecte verblijfplaats als je op zoek bent naar een hotel. Er worden hier regelmatig grote events gehouden worden, zoals het Pokerstars Caribbean Adventure en de Twilight Electric. Volgens mij verveel je je daar nooit.

Laten we eerlijk zijn, met reizen heb je toch altijd een budget. Al is het nu nog ‘dromen’ en dromen zijn eindeloos toch? Wanneer het niet om het geld zou gaan, zou ik in een suite in de Coral willen verblijven. De Coral heeft een enorm zwembad, en een uitgebreide keuze aan opties om te eten, met zelfs een eigen ijswinkel! Natuurlijk hebben ze cocktails in de aanbieding en zoetigheden uit de Carribean, ik vrees dat er zo een paar kilootjes aankomen op deze vakantie. De suites zijn werkelijk gigantisch, meer dan 75 vierkante meter, met een balkon dat uitzicht heeft op zee en een groot bad. #dreamon

Nassau Stromarkt

Overduidelijk is het dat geen vakantie compleet is zonder een beetje te kunnen shoppen, dus zocht ik het beste koopjes district op het eiland. Bay straat herbergt een hoop topmerken en is super chic. Naast Bay Straat is de stromarkt waar ze veel lokaal gemaakte goederen verkopen. Je kunt bijvoorbeeld handgemaakte strooien hoeden kopen, tassen en poppen, alles volgens dezelfde productie methode als in 1940. Het weven met stro is een lokale specialisatie en toen de Amerikanen de Bahamas begonnen te bezoeken, was een van deze geweven objecten hét souvenir om mee naar huis te nemen. Sommige dingen veranderen nooit..

Queen Conch

Ik ben er dol op om het traditionele eten uit te proberen en ‘conch’ is, uit mijn onderzoek gebleken, de locatie specialiteit. Conch is koning of in dit geval Queen. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik ben dol op vis- en schaaldieren dus ik hoop dat dit mijn ding is. Queen Conch kun je vinden op Bay street net om de hoek bij de stromarkt. Het eten wat ze serveren wordt beschreven als eerlijk en authentiek, conch wordt op honderd verschillende manieren geserveerd, waaronder conch bubby, welke ik erg graag wil proberen. Ah! En breng je eigen wijn mee, Conch is BYO (bring your own). Hoe grappig is dat?

Baha Mar 

Een plaats die je zeker niet mag overslaan is Baha Mar. Dit is een beschermd natuurreservaat, ook wel de BEACH sanctuary genoemd. Hier wordt de lokale populatie beschermd, zoals zeeschildpadden en flamingo’s. Op gezette tijden in de dag mogen mensen de dieren te eten geven in hun natuurlijke habitat. Op dit moment hebben ze er zes zeeschildpadden.

Op dit moment zijn bepaalde delen van BEACH sanctuary nog in verbouwing, maar goed. Mijn reis naar de Cariben is slechts nog een droom en verre van ‘geboekt’. Wellicht, tegen die tijd dat het ‘ooit’ wel is geboekt, zijn de klaar met verbouwen. Ze zijn van plan een enorm eco-rif te bouwen als tehuis voor vijfhonderd verschillende vissoorten. Het beste van alles? De gasten mogen erin snorkelen! Mega gaaf!

Restaurant/Bar Xuma’s

Nog een laatste foodie droom. Xuma’s serveert haute cuisine alleen aan die paar gelukkigen. Het restaurant is te vinden op Highborne Cay, een compleet eiland dat totaal privé is. Het is zo exclusief dat je een boot of helikopter moet charteren om er te komen! De chef combineert vlees, vis en lokale groenten- en fruitsoorten om werkelijk geniale gerechten te creëren. Wanneer je vraag wat er die dag vers uit de oceaan is gekomen, wordt de vangst van de dag meteen voor je geprepareerd. Het uitzicht is geweldig en vanuit de patio kun je de zon onder zien gaan.

Ja.. echt even een artikel vol met dromen. Moet kunnen toch?

Ben jij ooit in de Cariben geweest? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?


Delen: