fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Borotalco deodorant

Bij het lezen van het woord ‘Borotalco’ kreeg ik direct vraagtekens. Normaliter krijg ik persberichten binnen van merken of producten waar ik minimaal ‘weleens van heb gehoord’. Dat was bij Borotalco totaal niet het geval. Gelukkig heb ik me inmiddels helemaal ingelezen, de producten uitgebreid getest en ik kan je er nu alles over vertellen in dit artikel. Lees je mee?

Borotalco deodorant

Borotalco deodorant

Borotalco is de nummer 1 deodorant van Italië en sinds kort is hij te verkrijgen in Nederland. Nu ben ik al in heel veel landen geweest, in en buiten Europa, maar nog nooit in Italië. Wellicht dat het daarom komt dat ik het merk nog niet kende?

Bij het zien van de vormgeving moest ik eigenlijk aan deet denken, oftewel ‘anti-muggenspul’. Vaak zit dit ook in een witte flacon met groen en rode details. In dit geval is het echter een deodorant en ruikt hij gelukkig alles behalve naar deet.

Borotalco over de deodorant
De deodorants zijn geliefd vanwege hun unieke, subtiele parfum en doeltreffende formule met natuurlijke Microtalk. De unieke samenstelling is verfrissend en biedt een aangenaam droog gevoel, tot wel 48 uur lang.

Het geheime ingrediënt van de deodorant vind je terug in de naam, namelijk micotalk. Dit is een fijngemalen poeder gemaakt van talk. Waarom is dit gebruikt in deze deodorant? Omdat het product absorberend werkt op de huid. Het plaatst zichzelf op de zweetdruppeltjes en helpt het
voelbaar het vochtige gevoel dat samenhangt met zweten, te verminderen. Het laat de
huidporiën op natuurlijke wijze ademen en is bovendien in staat de huid te kalmeren en
beschermen tegen irritatie.

Geurnoten tref je normaliter in een Eau de Parfum of in een Eau de toilette. Verrassend is dat je deze ook terugvind in deze Borotalco Deodorant en dat de geur echt is samengesteld als een parfum.

De topnoten zijn een bruisende samensmelting van bergamot en citrus, de bloemige kernnoot bevat iris, viooltjes en rozen en in de opwekkende basisnoot vinden we vanille en muskus.

Borotalco deodorant

Conclusie

Uiteraard ben ik na het inlezen de deodorant uitgebreid gaan testen. Zoals je op de foto’s hierboven al hebt gezien heb ik de Original variant ontvangen in zowel de spray- als de rolvariant. Ik heb deze heel wat weken achter elkaar getest om er echt een oordeel over te geven.

100% eerlijk, ik ben helemaal weg van deze deodorant. Ik snap wel waarom dit de nummer 1 is in Italië. Ik heb ook meerdere reviews van testteams gelezen en ik ben absoluut niet de enige die er weg van is. Het meest verrassende vind ik de geur, die is echt fantastisch. Het is een hele zachte, vrouwelijke poederige geur. Daarnaast werkt hij als deo gewoon echt goed. Hij verdoezelt de geur en je zweet niet maar hij zorgt ervoor dat je oksels gedurende de dag droog blijven. Daarnaast is hij ook nog eens prima geprijsd waardoor de prijs/kwaliteit verhouding optimaal is. Ik ga deze Borotalco Deodorant absoluut opnieuw kopen!

Deze Borotalco deodorant kost € 4,29 en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister. 

Heb jij weleens van Borotalco Deodorant gehoord? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

3 Reacties

 1. Arjan Pothizen ( Culemborg)
  20 juni 2019 / 21:45

  Ik ga ’t zeker proberen. Wilde al aan de botox gaan….Dank voor je test!

 2. Lindsy
  15 juni 2019 / 06:11

  Hij verdoezelt de geur niet? Maar dat wil je toch juist wel bij een deodorant. Uiteraard samen met dat het droog blijft.
  Dus hoe bedoel je dat precies?

 3. Willemse
  14 juni 2019 / 10:55

  Ik was hier al benieuwd naar.
  De verpakking is ronduit lelijk (iets persoonlijks natuurlijk) maar de geur is echt super lekker.
  Ik vroeg me dus af of het ook een beetje zou werken.
  Het is in Italie vaak warmer dan hier en als het daar nr 1 is zit dat vast goed, maar dit artiekeltje is toch wat me over de streep haalt