fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Blue®m producten

Blue®m producten

Het is tijd om weer eens een artikel te wijden aan mondverzorging. Ik vind dit persoonlijk ongelofelijk belangrijk en poets mijn tanden minimaal 2 keer per dag. Daarnaast gebruik ik vaak mondwater en probeer ik ook het flossen geregeld te doen. Vandaag laat ik je kennis maken met de Blue®m producten. Let’s go! 

Blue®m producten

Blue®m producten

Het persbericht van deze Blue®m producten ontving ik een tijdje terug. Dit was voor mij de eerste keer dat ik überhaupt van het merk hoorde en dus was het tijd om eerst even wat extra research te doen naar het merk.

Tot mijn verbazing is het een Nederlands merk en zelf vinden zij zich een bedrijf dat op een andere, vernieuwende manier mensen helpt met behoud en verbetering van de mondgezondheid. Volgens hen speelt zuurstof een sleutelrol in bijna alle stappen het proces van wondgenezing. Zij werken via de filosofie dat de mond het begin is van het spijsverteringskanaal en daardoor essentieel voor de totale mondgezondheid.

Inmiddels wordt Blue®m geadviseerd door de beste tandartsen en mondhygiënisten in meer dan 40 landen. Niet voor niets won het merk in 2017/2018/2019 de titel ‘beste product van het jaar’. Hiermee versloeg het merk andere merken zoals CB12 en Oral-B. Dat klinkt heel veelbelovend.

In totaal mocht ik 5 producten van Blue®m ontvangen die ik in dit artikel ga bespreken.

Blue®m tandpasta’s

Het merk heeft in totaal 2 verschillende soorten tandpasta’s. Eentje met fluoride en eentje zonder fluoride. Zoals aangegeven poets ik zelf altijd minimaal 2 keer per dag mijn tanden. Sowieso in de ochtend voordat ik naar mijn werk ga en in de avond voordat ik ga slapen. Vaak, als ik s’avonds bijvoorbeeld nog ergens naartoe ga, dan poets ik mijn tanden nog een keertje extra. Dit doe ik altijd met een elektrische tandenborstel en netjes 2 minuten.

Tandpasta met fluoride

Deze pasta bevat naast actieve zuurstof uit o.a. honing ook xylitol en lactoferrine om de tanden dagelijks optimaal te verzorgen. Er is besloten om voor een fluoride variant te kiezen die ook in de natuur voorkomt: calciumfluoride

Tandpasta zonder fluoride 

Net als de fluoride variant bevat deze variant naast actieve zuurstof uit o.a. honing ook xylitol en lactoferrine. Dit zorgt voor een optimale mondverzorging. Omdat onze tandpasta vrij is van fluoride kan dit product ook als tandpasta voor implantaten gebruikt worden.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik beide tandpasta’s ontzettend fijn vind. Op de een of andere manier vind ik toch de fluoride variant het fijnste van de twee. Die heeft zeker mijn voorkeur.

naast actieve zuurstof uit o.a. honing ook xylitol en lactoferrine

Blue®m Oral Foam

Heb jij weleens geweten dat je je tandvlees en mondslijmvlies ook goed moet onderhouden? Ik eerlijk gezegd zo specifiek niet. Gelukkig is deze Oral Foam daar precies voor ontwikkeld. Je sprayt de foam na het tandenpoetsen in je mond (2 pompjes) en laat het schuim minstens 60 seconden in de mond bewegen. Vervolgens spuug je de schuim uit en hoef je het niet na te spoelen met water.

Een soort mondwater dus maar dan in de vorm van een foam. Een heel fijn schuim dat prettig aanvoelt in de mond en fris aanvoelt na gebruik. Een hele fijne extra stap na het tanden poesten. Ik heb deze direct toegevoegd aan mijn routine.

Blue®m Mouth Wash

De grote fles links is de mouth wash. “Waar zuurstof is, zijn geen ‘slechte’ bacteriën. In de geneeskunde gebruiken ze deze kennis al eeuwen. Wij hebben zuurstof toegevoegd aan ons mondwater.” Dat is interessant!

Mondwater gebruik ik eigenlijk altijd. Het water komt op plekken waar je tandenborstel niet kan komen en ik vind het altijd extra fris en schoon aanvoelen. Deze mondwater is fluoride en alcoholvrij en daardoor droogt hij de mond niet uit. Het is een fijn product!

Blue®m producten

Blue®m Mouth Spray

Heb je last van een stinkende of slechte adem? Dan zijn vaak de bacteriën achter in de mond en op de tong de boosdoener. Uiteraard start je je dag met tanden poetsen en goed spoelen. Echter nemen de bacteriën gedurende de dag toe en kan daardoor de slechte adem weer terug komen. In dit geval kan een mondspray de uitkomst bieden.

Deze mondspray bevat een unieke formule met actieve zuurstof uit o.a. honing en is vrij van parabenen, kleurstoffen en schuimmiddelen. Het fijne is dat je met deze spray direct een fris gevoel krijgt in je mond en de aangename geur wordt gemaskeerd. Een fijne spray om in je tas te hebben.

Blue®m producten

Conclusie

Wat leuk om eens kennis te maken met de producten van dit typisch Nederlandse bedrijf. Uit Zwolle om precies te zijn! Ik heb de producten nu al een tijdje in gebruik en heb ze tot nu toe als heel erg prettig ervaren. Mijn favorieten zijn de tandpasta met fluoride, de oral foam en de mouth wash. Uit deze drie producten bestaat mijn routine op dit moment en daarop heb ik eigenlijk helemaal niets aan te merken. Zeker een aanrader dus!

 • Tandpasta met fluoride – € 12,50
 • Tandpasta zonder fluoride – € 12,50
 • Oral Foam – € 14,95
 • Mouth Wash – € 14,95
 • Mouth Spray – € 5,95
  • Te koop in de webshop van Blue®m

Heb jij weleens van dit merk gehoord?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

2 Reacties

 1. 16 mei 2019 / 10:13

  tof, ik ben ook merken aan het uitproberen zonder fluoride maar ik merk dat ik het toch best spannend vind omdat ik bang ben dat ik dan gaatjes krijg. dit steunt mij toch weer een beetje in mijn omslag naar zonder fluoride poetsen. ook moet ik misschien maar weer eens aan het mondwater…

 2. 15 mei 2019 / 10:28

  Wat leuk, dit merk kende ik nog niet! Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden. 🙂