fbpx
12   11
65   136
133   245
53   206
33   81

Interieurtrends lente 2019

De lente is officieel begonnen. Aangezien dit bij veel mensen zorgt voor de ‘voorjaarsschoonmaak’ vind ik het tijd om eens de Interieurtrends lente 2019 te bespreken. Lees je met mij mee?

Interieurtrends lente 2019

Heel veel licht

Is het een trend? Jazeker! Hoe meer licht in huis hoe beter. Vandaar dat de dikke, donkere, zware gordijnen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ze maken plaats voor transparante en lichte raamdecoratie. Denk hierbij aan duo rolgordijnen of inbetweens in hele zachte, poeder kleuren. Ze zijn lichtdoorlatend en zorgen hierdoor voor een hele frisse uitstraling. Ik heb zelf crèmekleurige duo rolgordijnen op maat als raamdecoratie in mijn woonkamer. Je huis lijkt gelijk veel groter en frisser. Een extra fijn bijkomend voordeel is dat je kamerplanten het, met wat extra licht, veel beter gaan doen. Een win-win situatie want kamerplanten zijn ook absoluut een giga trend! #crazyplantlady

Kleur gecombineerd met messing

Deze trend zie je al een tijdje en is nog lang niet voorbij. De trendkleuren zijn vooral lichte koraalkleuren richting het roze en oranje of donkerdere kleuring richting het groen of blauw. Deze kleuren worden voornamelijk verwerkt in het interieur in een stof en dat is meestal een velvet- of satijnen stof. Deze kleuren worden gecombineerd met goud, koper en messing. Het ziet er heel stijlvol en chique uit. Voor de lente zou ik persoonlijk gaan voor een combinatie van koraal met poederroze, dat vind ik echt prachtig. Vind je teveel kleur in je interieur wat heftig? Kies dan voor een accentkleur, oftewel; Bepaal waar in huis je het kleuraccent op wil leggen. Dit kan een bank zijn, de accessoires in huis of een rolgordijn.

Ronde vormen

De rechthoekige eettafel met rechttoe-rechtaan stoelen is echt verleden tijd. In 2019 zien we veel meer organische vormen. Zo zien we veel ronde eettafels maar ook ronde spiegels, vloerkleden en salontafels. Of speel eens met ronde kussentjes of een ronde poef. Het geeft een heel leuk effect! Dit is uiteraard de makkelijkste trend van de drie want de enige regel is; ‘Als het maar rond is’! Uiteraard is deze trend enorm goed te combineren met de twee trends hierboven!

Dit zijn de interieurtrends lente 2019. Welke trend vind jij het leukste? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. 9 april 2019 / 22:19

    Ik ga voor kleur met messing! Het is er inderdaad al wel een tijdje, maar van mij mag het ook nog wel even blijven.