fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

De leukste hangplanten in huis

Het is lente en dat betekent dat het tijd is om uit onze winterslaap te komen. Om aan de voorjaarsschoonmaak te beginnen en het huis weer helemaal aan kant te maken. Naar mijn mening horen hier een paar mooie planten bij. Aangezien hangplanten op dit moment helemaal hip zijn laat ik je in dit artikel de leukste hangplanten voor in huis zien. Het leuke is dat dit artikel in samenwerking met Pokon is. Zij bieden alles om binnen- en buitenplanten en gazon gezond en groen te houden. Een absolute musthave om je kamerplanten in top conditie te houden dus. Let’s go!

De leukste hangplanten in huis

Pilea Peperomioides

Oftewel; de pannekoekenplant. De plant die in de jaren ’70 enorm populair is geweest en in 2018 een flinke comeback heeft gemaakt. Gezien het uiterlijk van deze plant is het natuurlijk niet gek dat hij de pannekoekenplant wordt genoemd. Het is officieel geen ‘hangplant’ maar hij staat heel erg leuk in een hangende pot en na een tijdje groeien de bladeren toch wel een beetje over de pot heen. Wist jij overigens dat deze plant behoort tot de brandnetelfamilie?

Zet/hang je Pilea Peperomioides op een lichte plek (met een klein beetje direct zonlicht) en geef hem één keer in de week een beetje water (de grond mag uitdrogen tussen de waterbeurten door).

Monstera Obliqua

Oftewel; de Monkey Mask of Gatenplant. Iedereen kent waarschijnlijk de Monstera Deliciosa maar haar zusje, de Obliqua, doet zeker niet voor haar zus onder. Dit is een prachtige plant, met gaten in de bladeren, die na een tijdje vanzelf gaat hangen. Hij vormt op een gegeven moment ook luchtwortels die je kunt afknippen of gewoon ter decoratie kunt laten zitten.

Zet/hang je Monstera Obliqua op een lichte plek (zonder direct zonlicht) en geef hem één keer in de week genoeg lauwwarm water (de grond mag niet uitdrogen) 

Parthenocissus Striata

Oftewel; het suikerdruifje. Deze plant is behoort tot de wijnstokfamilie. De plant maakt aan de achterkant van de blaadjes suikerachtige korrels en daar heeft hij uiteraard zijn naam aan te danken. Het is een heel mooi hangplantje die in een mum van tijd echt enorm lange strengen kan groeien. De nieuwe bladeren kleuren lichtgroen maar worden na een tijdje vanzelf donkergroen.

Zet/hang je Suikerdruifje op een half lichte plek (zonder direct zonlicht) en geef hem één keer in de week water (de grond mag uitdrogen tussen de waterbeurten door).

Peperomia angulata

Op zoek naar een hele makkelijke handplant? Dan is deze Peperomia Angulata echt iets voor jou! Ik kocht er twee jaar geleden eentje en deze is sindsdien echt enorm gegroeid. Ik heb hem al meerdere keren terug geknipt om hem netjes in model te houden. De strengen die je er vanaf knipt zijn heel makkelijk te stekken. Na een tijdje in een glas water groeit hij vanzelf nieuwe wortels en heb je dus een nieuw plantje. De plant hierboven op de foto is dan ook een stek.

Zet/hang je Peperomia Angulata op een lichte plek (zonder direct zonlicht) en geef hem één keer in de 1 à 2 weken water (de grond mag uitdrogen tussen de waterbeurten door).

Chlorophytum comosum ‘Ocean’

Oftewel; zebragras of graslelie. Dit is een hele makkelijke, luchtzuiverende plant die eigenlijk goed staat in ieder interieur. Vanwege de heldere tinten en de witte buitenrand op het blad wordt hij zebragras genoemd. Rond mei-juni krijgt hij kleine, witte bloemetjes en vooral de stelen met ‘stekjes’ die hij groeit zorgen voor het hangende effect. Ik heb er op dit moment twee van en deze doen het heel erg goed.

Zet/hang je graslelie op een half lichte plek (zonder direct zonlicht) en geef hem één keer in de 1 à 2 weken water (de grond mag uitdrogen tussen de waterbeurten door). De bladeren worden flets van kleur als hij te weinig water geeft. Ik wacht altijd tot ik dit zie gebeuren en geef hem dan pas water. Dat werkt blijkbaar heel erg goed want hij groeit ontzettend goed! 

Tips

Om mijn planten in huis goed te houden probeer ik per plant goed te kijken naar de wensen en behoeften. Hieronder geef ik je nog wat extra tips mee om je kamerplanten goed te verzorgen. Met deze 5 tips en de juiste producten van Pokon zijn mijn planten al een flinke tijd in top conditie.

 • geef niet standaard 1x in de week alle planten water maar bekijk de watergift per plant
 • spray je tropische planten één keer in de week nat met een plantenspuit
 • geef je planten de juiste potgrond, luister naar het potgrondadvies
 • geef je kamerplanten op tijd de juiste voeding
 • verpot je kamerplanten op tijd en bedek de bodem altijd met hydrokorrels

Dit zijn naar mijn mening de leukste hangplanten in huis. Heb jij hangplanten? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking met Pokon.

Delen:

3 Reacties

 1. 11 april 2019 / 12:15

  JA! Zo leuk. Ik ben dol op planten in mijn huis

 2. 11 april 2019 / 11:59

  Ik weet eigenlijk maar weinig van planten dus leuk om inspiratie op te kunnen doen!

 3. 11 april 2019 / 10:12

  Zo leuk! Ik moet ook een hangplant aanschaffen zie ik. 🙂