fbpx
12   11
65   136
133   245
53   206
33   81

Maak je tuin klaar voor de lente

Een strandtent in de achtertuin

De eerste zonnige dagen van 2019 zijn een feit. Al was het afgelopen week één groot drama met storm en hagel. Gelukkig heb ik dat vermeden aangezien ik afgelopen week heb genoten van een heerlijke week wintersport in Serfaus. De lente belooft er nu echt aan te komen en ik verwacht dat iedereen deze week naar buiten trekt om te genieten van het weer. Het perfecte moment dus om aankomend weekend de tuin op te knappen. Kies je voor een grote opknapbeurt of wat simpele ingrepen? Lees in dit artikel een aantal dingen waar je aan kan denken voor een super mooie lentetuin.

Breng kleur in de tuin

Heeft jouw tuin meer kleur nodig? Plant dan nieuwe bloemen. Na de winter zien veel tuinen er kleurloos en saai uit, niet bepaald gezellig als je buiten wilt zitten. Narcissen, Hyacinten of Pioenrozen zijn echte eyecatchers in de lente. Bloemen en planten zorgen voor kleur, maar ook plantenbakken en potten zijn sfeerbepalers in jouw tuin. Ga bijvoorbeeld voor een grote stoere pot met kleine bloempotten hieromheen. Vul de kleinere potten dan bijvoorbeeld met viooltjes of madeliefjes.

Tuinier zonder moeite

Ben je niet dol op tuinieren en wil je wel een mooie tuin zonder dat daar een nieuwe tuinaanleg aan te pas komt? Poot dan veel vaste planten die dicht op elkaar staan. Door de dichte begroeiing heeft onkruid geen kans om te groeien. Het is daarnaast super voordelig, je hoeft namelijk geen nieuw tuinontwerp te maken, omdat je de planten indeelt zoals jij dat wilt. Klimplanten en heesters goede voorbeelden in dit toffe design. Geef de planten een jaar om helemaal dicht te groeien en geniet van het kleurrijke eindresultaat. Als je daarnaast worteldoek gebruikt, krijgt onkruid helemaal geen kans meer.

Tijd om onze tuin zomerproof te maken

Update je gazon

Het voorjaar is hét moment om je gazon te verzorgen om er zo dit voorjaar weer optimaal van te genieten. Zodra de vrieskou uit de lucht is, gaat het gras weer groeien. Tijd om je gazon voor de eerste keer te maaien en vervolgens te bemesten. Doe dit vlak voordat het gaat regenen. Dan kan de mest makkelijk in de grond trekken. Maai voor een strakke grasmat in rechte lijnen. Zijn sommige plekjes lastig te bereiken? Werk deze dan af met een kantenmaaier.

Verwijder aanslag

Voor een tuin die optimaal verzorgd is en waar je heerlijk van geniet dit voorjaar, is het ook belangrijk om aanslag weg te halen. Aanslag op je tegels en de schutting geven je tuin een onverzorgd karakter. Verwijder dit gemakkelijk met een hogedrukspuit. Door de kracht van het water ziet alles er in een mum van tijd weer als nieuw uit. Let bij tegels wel op dat je het zand niet uit de voegen spuit.

Is jouw tuin al klaar voor de lente? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

2 Reacties

  1. 19 maart 2019 / 23:07

    Ik kijk echt uit naar het mooie weer. Dit weekend ga ik beginnen met mijn tuin weer gezellig maken.

  2. 19 maart 2019 / 13:26

    Ik heb niet eens een tuin maar vind het gewoon leuk om te kijken, haha. Kijk uit naar zonnig weer!