fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

Het vasthouden van een geluksmomentje

Geluk zit hem in de kleine dingen. Denk hierbij aan slapen, sporten, knuffelen met je huisdier en natuurlijk lekker eten. Voor mij is een geluksmomentje absoluut bijvoorbeeld een avondje verse sushi eten of kreeft met mijn vriend. Waar zit jouw geluksmomentje? Welk gerecht maakt jou gelukkig? Het vasthouden van een geluksmomentje, gaat jou dat makkelijk af of juist totaal niet?

Het vasthouden van een geluksmomentje

Geluk

Je wordt wakker, het zonnetje schijnt en je zelf voor jezelf een heerlijke bak verse cappuccino. Op dat moment komt je hond kwispelend aan en hij knuffelt je terwijl je geniet van je kopje koffie en je ontbijt. Het ontbijt smaakt ook nog eens heerlijk en je bent helemaal klaar voor de dag. Beter kan de dag toch niet beginnen?

Eenmaal voor je kast heb je ook nog eens geen kledingcrisis, je weet gewoon precies wat je aan wilt! Tijd om de deur uit te gaan. Je moet werken, maar vandaag heb je daar (voor de verandering) eens zin in. Tussen de middag haal je een verse, gezonde lunch en eet je gezellig met je collega’s.

Aan het einde ga je naar huis met een fijn gevoel. Dat was een prima dagje! Maar wat gaan we vanavond eten? Soms mag je jezelf best met wat extra’s verwennen en het geluksgevoel lekker vasthouden. Je maakt je favoriete, gezonde recept en staat lekker te zingen en te swingen tijdens het koken. Na een half uurtje komt je vriend thuis en geniet je samen van deze heerlijke, gezonde maaltijd. Aangezien de maaltijd al healthy-proof is mag een glaasje wijn best toch?

S’avonds maak je een heerlijke wandeling met de hond en plof je daarna op de bank. Een flinke kop thee (of de rest van de fles wijn) en je favoriete Netflix serie aan. #helloperfectday

Een sprookje?

Ken je dit soort dagen? Ik weet dat ze soms een sprookje lijken, maar toch, ze bestaan echt weleens. Zo nu en dan heb ik er zelf een en merk ik dat ik echt zo goed in mijn vel zit. Zeker op dat soort dagen vind ik dat je dat fijne, gelukkige gevoel lekker vast moet houden. Genieten zit hem soms in de kleine dingen en deze dan voornamelijk koesteren. Zoals bijvoorbeeld je lievelingsgerecht. Je mag hier toch best even extra van genieten als je dat op je bord hebt liggen?

Deel jouw gezonde lievelingsgerecht

Wil jij nu andere mensen inspireren? Deel jouw gezonde lievelingsgerecht en maak kans op smakelijke prijzen. Zoals bijvoorbeeld 10% gelukskorting in de winkels van HEMA. Een feit is dat je minder snel ziek bent wanneer je lekker in je vel zit en gelukkig bent. HEMA zorgverzekering gelooft hier ook heilig in en heeft speciaal hiervoor een gelukscampagne opgericht. Speciaal gericht op eten, aangezien hier genoeg mensen gelukkig van worden. De link is sowieso een hele leuke tip om allerlei heerlijke recepten te ontdekken en je te laten inspireren! Zeker een bezoekje waard.

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

8 Reacties

 1. Jouvence.nl
  5 april 2019 / 12:47

  Ik kan ook ontzettend blij en gelukkig worden van lekker eten.

 2. 4 april 2019 / 22:49

  Zulke dagen ken ik zeker, die zijn echt heerlijk! Gebeurd niet vaak nee dat alles zo mee kan zitten, zal er invervolg meer bij stil staan en er van genieten

 3. 4 april 2019 / 18:23

  Soms is het best lastig om het negatieve niet te laten overheersen, maar ik maak inderdaad veel leuke dingen mee en dat probeer ik altijd vast te houden.

 4. 4 april 2019 / 11:09

  ik kan ook enorm genieten van lekkere en mooie gerechten, maar dan vooral in een restaurant. Zelf ben ik alles behalve een keukenprinses.

 5. Frederique
  3 april 2019 / 19:26

  Ja, dat geloof ik ook echt – geluk zorgt voor gezondheid en andersom ook, het is een cirkel. Ik kan erg genieten van die kleine geluksmomentjes. Soms loop ik op straat en dan voel ik zo’n warme zonnestraal op me, dan stop ik gewoon midden op straat en doe ik mijn ogen dicht om dat moment dan helemaal in me op te nemen haha.

 6. 3 april 2019 / 17:42

  Dit soort ‘perfecte’ dagen zijn natuurlijk fantastisch. Die willen we elke dag wel hebben, en waarom ook niet? Het is maar net wat je er zelf van maakt, toch?

 7. 3 april 2019 / 12:16

  geluk zit in de kleine dingen en dragen ook bij aan een goede gezondheid. Goed dat je je gezonde lievelingsgerechten kan delen wie weet help je dan een ander weer.

 8. 9 maart 2019 / 14:57

  Mooie, aantrekkelijke titel ! Doet dromen…