fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Alles over mijn studieloopbaan

Ik ben officieel een communicatiespecialist

Tijd om weer eens wat meer over mijzelf te vertellen. Zo nu en dan vind ik het leuk om een persoonlijk artikel te delen, zodat jullie me ook iets beter leren kennen. Vandaag vertel ik alles over mijn studieloopbaan. Want, wat heb ik nu eigenlijk allemaal gestudeerd? Of, heb ik überhaupt wel gestudeerd? Lees lekker mee!

Alles over mijn studieloopbaan

Basisschool

Laat ik even beginnen vanaf de basisschool. Ik kan me herinneren dat ik als kind ontzettend leergierig was en graag naar school ging. Trots thuis kwam als ik weer wat had geleerd en dat met alle liefde en plezier liet zien aan mijn ouders. Ik vond het leuk om te leren en vooral heel leuk om te presteren. In groep 5, 6, 7 en 8 behoorde ik al snel tot het ‘groepje met kinderen die al iets verder waren’. We kregen dan van de leraar bijvoorbeeld wat moeilijker sommen om ons te stimuleren.

In groep 8 werd natuurlijk de welbekende Cito Toets gehouden en hierop scoorde ik goed. Mijn advies was VWO. Ik weet nog goed dat ik in die tijd ontelbaar veel tekeningen heb gemaakt omdat ik altijd als een van de eerste klaar was. Destijds was het gewoon je tijd uitzitten totdat alle kinderen klaar waren. Gelukkig had ik daardoor tijd genoeg om te tekenen, iets wat ik heel erg graag deed.

Middelbare school

Uiteindelijk belandde ik in jaar 1 op de Middelbare school op HAVO/VWO en na dit jaar stroomde ik door naar VWO. Hier heb ik jaar 2 en 3 succesvol afgerond en was het toch wel tijd om na te denken ‘over de toekomst’. Ik had glad geen idee wat ik wilde maar ik wist wel dat ik niet naar de Universiteit wilde. In jaar 3 van VWO besloot ik door te stromen naar HAVO 4, ik koos mijn profiel en rondde HAVO 4 en 5 goed af. Deze keuze maakte ik puur zodat ik een jaar eerder kon gaan studeren.

HBO – poging 1

Ik moet eerlijk bekennen, ik had totaal geen idee ‘wat ik later wilde worden’. Na het bezoeken van Open Dagen koos ik uiteindelijk voor Vrijetijdsmanagement op de NHTV in Breda. Destijds bezocht ik ieder weekend een festival en deze opleiding klonk mij werkelijk als muziek in de oren. Echter was het voor mij niet echt uitdagend en was het niet echt iets voor mij. Volgens mij besloot ik dat jaar in maart al om af te haken.

Weddingplanner

Jep, Weddingplanner. It’s true! Tijdens jaar 1 op de opleiding Vrijetijdsmanagement moesten er punten worden behaald door het meelopen op evenementen. Eén van de evenementen waar ik dit deed was de Love & Marriage beurs. Hier leerde ik een weddingplanner kennen en sindsdien ging ik vaker met haar mee op pad. Hoe leuk is een evenement in de vorm van een bruiloft? Ik vond het werkelijk fantastisch! Toen ik stopte met mijn opleiding Vrijetijdsmanagement had ik een ’tussen halfjaar’ en ik besloot al snel dat ik ‘niet niks’ wilde doen. In dat half jaar heb ik een thuiscursus Weddingplanner gevolgd en succesvol afgerond. Ik doe er op dit moment niets mee maar wellicht komt het toch nog eens van pas, hih ^^

HBO – poging 2

Natuurlijk wilde ik heel graag een HBO studie afronden en dus was het tijd voor poging 2. Ik las me dit keer veel beter in en besloot te gaan voor Communicatie. Geen voltijd versie maar een deeltijd versie. Tijdens mij ’tussen half jaar’ wist ik namelijk ook een vaste baan te scoren en deze zou heel goed matchen met deze opleiding. Ik ging de uitdaging aan en inmiddels ben ik alweer 2 jaar afgestudeerd. Soms kan ik het nog steeds niet helemaal bevatten maar ik ben officieel communicatiespecialist. Op dit moment heb ik dan ook een fulltime baan, op een evenementenbureau. Is dat half jaartje op Vrijetijdsmanagement toch nog ergens goed voor geweest?

En nu?

Inmiddels zit ik alweer 2 jaar ‘niet meer in de schoolbanken’. Gek eigenlijk, maar ergens was het ook wel echt even lekker. Toch blijf ik een leergierig persoon en ben je uiteraard nooit uitgeleerd. Op dit moment ben ik dan ook wel aan het kijken naar wellicht een nieuwe studie of cursus.

Wat ik heel leuk zou vinden is iets in de richting van een Beauty & Welness opleiding. Puur ook om mijn blog wat meer diepte en achtergrondinformatie/ervaring te geven. NHA is een opleidingsinstituut met ruim 500 thuisstudies en een deel van dat aanbod bestaat uit Beauty en Wellness opleidingen. Hierbij denk ik vooral aan visagiste, schoonheidsspecialiste, manicure/nagelstyling. Daar ga ik me de komende tijd eens goed in verdiepen. Mocht je tips hebben, please let me know!

Dit was Alles over mijn studieloopbaan. Ik heb ook heel erg benieuwd naar jouw studieloopbaan. Let me know in de comments! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

11 Reacties

 1. Inge
  25 maart 2019 / 08:38

  Wat fijn dat je je ding toch hebt kunnen vinden na je eerste studiekeuze! En leuk dat je ook nog wil doorleren

 2. 24 maart 2019 / 12:05

  Zo zie je maar hoe het leven gek kan lopen hè? De keuze die je op de middelbare moet maken is zo vroeg.. De meeste maken daardoor ”foute” studiekeuzes. Maar deze fouten kunnen je later ook weer tot iets heel moois brengen

 3. ingrid
  24 maart 2019 / 10:29

  hier ook een leuke loopbaan. universiteit en daarna post doctotaal

 4. Frederique
  24 maart 2019 / 01:08

  Ik heb politicologie gestudeerd, deels in NL deels in Frankrijk. Daarna ging ik heel ergens anders in werken. Ik heb nog 2 deeltijd opleidingen gedaan en volg nu nog heel regelmatig cursussen want ik ben leergierig en moet me daarnaast in mijn branche continu blijven ontwikkelen.

 5. 23 maart 2019 / 21:11

  Wat leuk om te lezen. Ik ben na de middelbare school gelijk naar de Pabo gegaan. Deze heb ik succesvol afgerond. Na mijn studie ben ik een jaar naar Australië gegaan. Eenmaal terug in Nederland ben ik aan het werk gegaan en heb ik naast mijn werk nog twee studies (post-hbo) gevolgd. Nu werk ik lekker fulltime in het speciaal onderwijs.

 6. 23 maart 2019 / 17:07

  Super leuk, ik leer ook graag en blijf mezelf graag ontwikkelen.

 7. 23 maart 2019 / 15:02

  Heb ook communicatiewetenschappen gedaan. Lang geleden. Aan de unief in Leuven (België). Ben er zeker van dat die opleising er nu volledig anders uitziet.

 8. 23 maart 2019 / 10:48

  Leuk om te lezen ! Speciaal dat je weddingplanner gedaan hebt !

 9. 23 maart 2019 / 07:21

  Leuk om te lezen lindsey! Ik heb ook een communicatie opleiding afgerond, maar dan in de richting van mutimedia design. En ook ik zou graag nog een beauty cursus doen vanwege mijn blog maar ook, omdat het me gewoon erg interesseerd?

 10. Lindsy
  14 maart 2019 / 07:22

  Wat leuk om te lezen!
  Waar heb je die thuiscursus weddingplanner gedaan eigenlijk?