fbpx
12   34
89   130
89   123
111   183
107   196

Roadtrip door Australië

Roadtrip door Australië

Na een roadtrip door West-Amerika en een rondreis in Thailand is onze Travel Bucketlist alleen maar langer geworden. Klinkt gek, maar geloof me; je hoort dit weleens vaker. Na twee verre reizen zijn alle bestemmingen ineens, voor je gevoel, niet zo ver meer. Mijn vriend en ik hebben één bestemming hoog in onze lijst staan en dat is Australië. Wij willen heel graag een roadtrip door Australië maken en in dit artikel vertel ik je er wat meer over.

Roadtrip door Australië

Laat ik even allereerst duidelijk maken dat wij de roadtrip door Australië niet gaan maken in 2019. De plannen waren in 2018 heel concreet maar door een baanswitch van mijn vriend hebben we deze plannen moeten uitstellen. Nu hebben wij in 2019 al andere plannen gemaakt waardoor we het qua dagen niet gaan redden om dit in 2019 nog te kunnen doen. We hebben zoiets van; “Als we het doen, dan doen we het meteen goed!” Gelukkig liggen we hierin compleet op één lijn. Neemt niet weg dat we in 2019 wel een verre reis gaan maken maar daar ga ik in een ander artikel wel wat meer op in.

Roadtrip door Australië

Tsja.. is er echt een verklaring voor nodig? Waarom West-Amerika en waarom Thailand? Ik denk dat een land je trekt of totaal niet. Mijn vriend heeft in 2018 een zakenreis gemaakt naar Australië en vond het daar absoluut fantastisch. Het was natuurlijk voor zaken en alhoewel hij wel iets van het land heeft gezien wilt hij heel graag veel meer zien en terug als vakantie. Zijn eerste woorden op Schiphol waren: ‘Schat, we moeten samen terug!’ Gelukkig wil ik ook heel graag naar Australië dus dat kwam even goed uit.

Inlezen maar

Natuurlijk is Australië een gigantisch land en moet je keuzes maken. Wij hebben van West-Amerika en Thailand natuurlijk ook ècht niet alles gezien. Dat is gewoon onmogelijk en moet je misschien zelfs wel niet willen? Toch vind ik het altijd belangrijk om mijzelf heel goed in te lezen. Ik ben niet zo van: ‘We gaan maar en dan zien we wel!’ Puur omdat ik bang ben dat, als we eenmaal terug zijn, ontdekken dat we echt veel meer hadden kunnen zien en doen. Call me a control freak! 

Planning maken

Een planning maken is dus zeker aan mij besteed. Toevallig is mijn broer ook in Australië geweest en een aantal vrienden van ons ook. Twee vrienden en één vriendin van mij zijn er zelfs een hele tijd geweest en kunnen ons gelukkig voorzien van heel veel goede tips. Daarnaast ben ik al een tijdje van alles aan het opzoeken op internet. Wat is de beste tijd om te gaan, welke bestemmingen zijn wel aanraders en welke ook weer niet? Een auto huren, een camper of gebruik maken van de Greyhound bus? Allemaal vragen waar we nog een 100% antwoord op hebben.

Daarnaast zijn er ook wat minder leuke dingen die je moet regelen. De ‘formaliteiten’ om het zo maar even te noemen. Stiekem ben ik hier nooit zo fan van maar goed, het is nu eenmaal nodig om überhaupt in Australië te komen. Zo kun je bijvoorbeeld enkel met een geldig visum voor Australië inchecken op een vlucht naar Australië, moet je paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn en zijn er nog veel meer algemene voorwaarden waar je aan moet voldoen. Ben je overigens Nederlands of Belgisch dan heb je genoeg aan een eVisitor Visum en heb je niet perse een ETA nodig. Hiervoor is het € 14,95 kosten per visum.

Wanneer de Roadtrip door Australië gaat plaatsvinden houd ik nog even voor mijzelf. Geloof me dat ik jullie hiervan op de hoogte houd. Maar allereerst heb ik nog andere reisplannen. Zo ga ik binnenkort eindelijk mijn droom citytrip maken naar New York, staat er nog een heerlijke wintersport voor de deur, gaan we motorrijden in Zuid-Frankrijk en maken we eerst een andere verre reis. Als je het leuk vind om overal van op de hoogte te blijven dan kun je mij het beste volgen op Instagram. Hierop plaats ik dagelijks foto’s en stories! Het gaat dus nog even duren maar ik ben dus al een klein beetje bezig met de voorbereiden. Je kan nooit goed genoeg voorbereid zijn toch?

Wat is jouw droombestemming?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

7 Reacties

 1. 21 januari 2019 / 12:21

  aaaah heerliljk! Ik wil ook heel graag naar Australie en dan gelijk Nieuw-Zeeland meepakken 🙂

 2. 19 januari 2019 / 09:48

  Australië is natuurlijk een land dat voor vrijwel alle types vakantiegangers iets te bieden heeft!

 3. 18 januari 2019 / 19:39

  Ik wil ook zo graag een keer naar Australië. maar ook nieuw Zeeland lijkt me geweldig.

 4. 17 januari 2019 / 12:03

  Een reis maken door Australië en Nieuw Zeeland staat bij mij ook heel hoog op de lijst. Het lijkt me zó mooi daar! Ik heb er ook nog geen concrete plannen voor, maar weet wel dat ik het ooit wil doen. Benieuwd naar je reisplannen van dit jaar!

  • 17 januari 2019 / 14:59

   Jaa echt hè? Bij ons dus ook! Mijn reisplannen worden binnenkort duidelijk, op mijn blog komt er vanzelf een update 🙂

 5. 17 januari 2019 / 08:04

  Een roadtrip lijkt me zo gaaf! En dan het liefst door Amerika of door Europa. Australië spreekt mij het minst aan, maar als iemand me vraagt om mee te gaan dan ga ik natuurlijk mee! Haha

  • 17 januari 2019 / 15:00

   Een roadtrip door Amerika is een gigantische aanrader. Twee jaar terug hebben wij er een gemaakt door West-Amerika, absoluut een reis om nooit meer te vergeten.