fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Nieuwe Real Techniques Kwasten

Volgens mij heb ik inmiddels bijna alle Real Techniques kwasten in mijn bezit. Als je mijn blog al een tijdje volgt dan weet je dat ik gek ben op dit merk en niet heel veel kwasten gebruik van een ander merk. Wel een enkeling maar ik denk dat 80% van mijn kwastenstash bestaat uit Real Techniques kwasten. Dit percentage heb ik weer iets omhoog gebracht want ik heb nieuwe Real Techniques Kwasten die ik in dit artikel uitgebreid ga bespreken. Hopelijk blijf ik, ook na deze review, net zo fan van het merk!

Nieuwe Real Techniques Kwasten

Laten we eerst beginnen over de vormgeving van de Real Techniques kwasten. Naar mijn mening zijn ze super leuk vormgegeven. Zowel de standaard varianten als de limited editions zien er altijd on point uit. De strakke, hardplastic verpakkingen met felgekleurde kwasten zijn in de winkel amper te weerstaan. Op de vormgeving kan ik eigenlijk maar één minpunt noemen, de stompe onderkant. Ik bewaar mijn kwasten rechtop in een bakje en die dikke, stompe onderkanten zijn wel echt onhandig. Van mij hadden ze deze (net als in de luxere lijn) mooi taps toe mogen laten lopen. Veel handiger!

In totaal heb ik 4 nieuwe kwasten verspreid over 3 setjes, namelijk

 • Setting Brush
 • Eye Smudge + Diffuse (incl. puntenslijper)
 • Mini Multitalk Brush

Setting Brush

Laat ik beginnen met de setting brush. Dit is een hele zachte, flully kwast waarbij de haren vrij ver uit elkaar staan. Hiermee bedoel ik; het is geen compacte kwast. Eigenlijk is deze kwast te gebruiken op twee manieren; namelijk om te contouren of om poeder onder bijvoorbeeld je ogen aan te brengen. Ik heb beide manieren getest en mijn persoonlijke voorkeur is toch het contouren. Je kunt met deze kwast heel precies en toch subtiel de bronzer op de juiste plek aanbrengen. Voor mijn poeder gebruik ik een grote poederkwast en ik neem dan gelijk het gebied onder mijn ogen mee. Ik vind het onnodig om hier apart een kwast voor te pakken.

Eye Smudge + Diffuse (incl. puntenslijper)

Kijk! Van dit soort kwastjes word ik dus altijd super enthousiast. Ik houd van ooglooks maken en dit ziet er goed uit! De eye smudge brush is heel handig om een harde lijn van een oogpotlood uit te smudgen, oftewel ’te vervagen’. Hierdoor krijg je een wat zachtere, smokey look. Een techniek die ik veel toepas en waar ik dè perfecte kwast nog niet voor had. Gelukkig is die bij deze gevonden! De tweede kwast is de diffuse brush en deze is bijvoorbeeld perfect om een wat donkerdere kleur aan te brengen in de arcadeboog. Met behulp van deze kwast kun je deze kleur heel precies plaatsen. Een puntenslijper is natuurlijk altijd handig en natuurlijk een goede combinatie met de eye smudge brush.

Mini Multitalk Brush

Oké, deze mini multitalk brush is geen musthave. Toch is een mini altijd handig om mee te hebben als je op reis gaat. Het is een lekker grote, fluffy kwast met wijde haren. Wederom is deze kwast dus niet heel compact. Hierdoor kun je er heel subtiel poeder mee aanbrengen over het gehele gezicht. Je zou er misschien ook blush of bronzer mee kunnen aanbrengen maar persoonlijk vind ik hem daar toch een tikkeltje te groot voor. Als poederkwast vind ik hem het fijnst.

Dit zijn mijn Nieuwe Real Techniques Kwasten. Alhoewel ik ze alle vier fantastisch vind is de Eye Smudge Brush toch mijn absolute favoriet (als ik moest kiezen). Heb jij kwasten van Real Techniques in je stash? Of misschien wel helemaal niet? Anyway, ik ben benieuwd naar jouw favoriete make-up kwast. Let me know! x 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

3 Reacties

 1. 22 januari 2019 / 15:37

  Voor Kerst kreeg ik ook wat RT kwasten cadeau, daar ben ik nog steeds zo blij mee. Ze werken echt heel fijn, dus ik snap dat je fan bent! Die setting brush spreekt me wel erg aan na deze review 🙂 Die eye smudge lijkt me ook heel handig, maar ik gebruik daar te weinig oogschaduw voor.

 2. 19 januari 2019 / 08:36

  Ik heb nog geen kwasten van dit merk in mijn bezit. Al staan er wel een aantal op mijn wishlist.

 3. 18 januari 2019 / 17:45

  Wat een tof merk is RT toch! Ik gebruik de Powder Brush dagelijks en ook de Expert Face Brush vind ik geweldig. Ik kocht een tijdje terug de Blush Brush uit de Brush Crush-collectie en ben verliefd, haha. Zo mooi! ♡