fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Zo goedkoop mogelijk op vakantie

Zo goedkoop mogelijk op vakantie

Nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe plannen. Rond deze periode begint het bij mij alweer te kriebelen om een vakantie te boeken. Ik ben dan ook al druk bezig met vakanties vergelijken. Niet gek, want ik denk dat de meeste wel in deze periode gaan kijken naar vakanties. Vaak heeft de reden hiervan dat je natuurlijk je vakantiedagen al moet indienen op je werk. Als Nederlanders geven we niet graag meer geld uit dan nodig en in dit artikel laat ik je weten hoe je  goedkoop mogelijk op vakantie gaat!

Zo goedkoop mogelijk op vakantie

 1. Destination Unkown 
  • Ik heb voor mijzelf een ‘Travel Bucketlist’ opgesteld met allemaal bestemmingen waar ik heel graag naartoe wil. Ik weet zeker dat ik deze lijst ga voltooien maar de volgorde waarin ik deze lijst maakt is voor mij niet vastgesteld. Mijn eerste tip is dan ook om te kijken welke bestemming er, op het moment dat je wilt gaan boeken, het goedkoopst is. Als de volgorde niet uitmaakt en de goedkoopste bestemming staat op je Travel Bucket list dan is 1 & 1 voor mij 2!
 2. Boek alles los! 
  • Dit klinkt als veel werk en als je van plan bent een hele roadtrip te maken dan kan hier inderdaad een flinke tijd in gaan zitten. Zie het niet als straf want eerlijk is eerlijk, hoe erg is het om jouw droomreis uit te stippelen? Mijn ervaring leert dat het vele malen goedkoper is om alles los van elkaar te boeken. Hiermee bedoel de vlucht, accomodaties en transfers.
 3. Beachcheck
  • Er zijn verschillende sites waarop je vakanties kunt vergelijken. Mijn tip is Beachcheck! Op deze site kun je een vakantie vergelijken op verschillende manieren. Zij maken een onderscheid in de prijzen van A merken zoals Corendon en TUI en alle losse onderdelen zoals vlucht, hotel en transfer. Deze tip is eigenlijk een vervolg op tip 2; boek alles los. Met de vergelijkingssite kun je nog één laatste check doen. Oftewel; klopt het dat het goedkoper is om alle losse onderdelen te boeken in plaats van één complete reis van een vakantieaanbieder? Je zult in de meeste gevallen zien dat het inderdaad goedkoper is en dan weet je zeker dat het tijd is om te boeken!

Dit zijn mijn tips waarmee je zo goedkoop mogelijk op vakantie gaat. Heb jij nog een gouden tip? Vul dit lijstje aan in de comments! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

7 Reacties

 1. 24 december 2018 / 11:43

  Ik ga zelden op reis en die het dan nog vaak gewoon in eigen land(nog goedkoper, lol), maar er staan inderdaad wel goede tips bij. Dat los van elkaar boeken hebben we hier ook al erg ondervonden, dat scheelt echt heel veel geld!

 2. ingrid
  24 december 2018 / 09:47

  leuke tips. maar als gezin boek ik het liefst ruim op tijd

 3. 24 december 2018 / 09:07

  Lekker zo goedkoop mogelijk, zodat je vaker kan! 😀 Altijd een goed idee om vaker op vakantie te kunnen hihi.

 4. 23 december 2018 / 19:37

  Goeie tips. Skyscanner is zo ook een platform dat je kunt gebruiken voor voordelige vluchten, hotels en autoverhuur . Het is een onafhankelijke vergelijkingssite en erg gebruiksvriendelijk. Ik heb er een blogpost over geschreven https://lookingaround.be/skyscanner/

 5. 23 december 2018 / 14:54

  Leuke tips zeg! Ga dat eens proberen voor de volgende vakantie. Stiekem vind ik het altijd zo snel duur worden.

 6. Naomi
  23 december 2018 / 12:45

  wat een goeie tips had er eigenlijk nooit zo over na gedacht maar als ik het zo lees ga ik voortaan wel wat tips volgen als ik op vakantie ga

 7. 23 december 2018 / 11:33

  Vooral alles zelf bij elkaar zoeken lijkt me een hele goede tip. En je hebt dan ook lekker veel voorpret stel ik me zo voor.