fbpx
92   167
49   181
31   69
68   138
25   273

Stressvrij het nieuwe jaar in

Zit jij ook zo heerlijk in de kerstsfeer en kun je niet wachten tot een goed feestje met Oud&Nieuw? Groot gelijk, ik doe lekker met je mee! Ik vind december namelijk de leukste maand van het jaar en probeer er volop van te genieten. Toch zijn er ook een aantal zaken die je moet regelen om Stressvrij het nieuwe jaar in te gaan. Ik geef je een checklist!

Stressvrij het nieuwe jaar in

Check je zorgverzekering

Het einde van het jaar nadert en dus komen de verzekeringsmaatschappijen weer met een nieuwe polis. Van de verzekeraar waar jij bent verzekerd krijg je hem netjes toegestuurd en hoogstwaarschijnlijk is hij net ietsjes omhoog. Je kunt denken: ‘Geen zin om dit uit te zoeken, laat maar lekker staan!’ Alhoewel je ook kunt denken: ‘Laat ik eens kijken wat ik nu precies betaal voor welke polis en of ik wellicht bij een ander goedkoper uit ben!’ Ik heb nog wel een leuke tip voor je, die zeker interessant is als je net zo fan bent van HEMA als ik. Zij hebben namelijk ook een zorgverzekering en als je deze bij hen afsluit dan krijg je op bijna het gehele assortiment uit de winkels en webshop een jaar lang 10% gelukskorting bij HEMA. Als je veel bij HEMA koopt is dit natuurlijk vet interessant! Al hebben ze hiernaast ook een scherpe premie van € 111,-/maand bij een eigen risico van € 385,- of € 87,-/maand bij een eigen risico van € 885,-.

Kijk al je abonnementen na

Zet al je abonnementen eens op een rijtje. Waar heb je het afgelopen jaar wel wat mee gedaan en waar eigenlijk niet zoveel? Is het ene abonnement wel ècht nodig of kun je ook prima zonder? Stiekem zijn abonnementen namelijk echt sluipers op je bankrekening. De kosten gaan vaak automatisch je rekening af en dus heb je het niet zo in de gaten. Toch zonde als je dan betaalt voor iets waar je eigenlijk niets mee doet. Door de abonnementen eventjes goed op een rijtje te zetten kun je dit beter inschatten en dus vervolgens beslissen wèl of niet te houden. Kijk kritisch en zet een abonnement sneller stop dan dat je hem laat staan. Als je het ècht mist dan kun je het zo weer inschakelen toch?

Zet je inkomsten en uitgaves op een rij

Stiekem is dit een beetje in lijn met ‘Kijk als je abonnementen na’. Het is natuurlijk goed om van alle uitgaves even een overzichtje te maken. Zelf houd ik altijd iets van een kasboekje bij zodat je gewoon goed weet waar je geld naartoe gaat. Het is fijn om het jaar te beginnen met een nieuw overzicht. Alle kosten die wellicht in het nieuwe jaar stijgen of veranderen pas je uiteraard aan om zo een goed nieuw beeld te krijgen van de situatie. Stel ook gelijk een spaardoel voor het nieuwe jaar. Bijvoorbeeld een auto of een vakantie, ik noem maar wat. Dit geef je gelijk een positieve motivatie om 2019 vol goede moed te starten!

Het is misschien niet het leukste om aan te denken in december, maar wel het verstandigste! Toch even deze maand gebruiken om alles goed te controleren en op een rijtje te zetten om stressvrij het nieuwe jaar in te gaan. 

Stressvrij het nieuwe jaar in, wat is jouw aanvullende tip op dit artikel? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: