fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Het eetgedeelte in ons huis

Sinds 1,5 jaar post ik op mijn blog zeer regelmatig artikelen die te maken hebben met het interieur. Niet gek want ik woon sinds 1,5 jaar samen en dus heb ik gewoon een heel huis helemaal zelf in mogen richten. Ik vond het fantastisch om te doen en stiekem zou ik het nu al een keertje over willen doen. Niet omdat ik niet blij ben met ons interieur maar juist omdat ik het zo super leuk vind om te doen. Ik heb besloten een kiekje ‘binnen’ te geven en ik ga beginnen met het eetgedeelte in ons huis. Let’s go! 

Het eetgedeelte in ons huis

Echt een aparte eetkamer kun je het niet noemen. Onze woon- en eetkamer loopt in een soort ‘L-Vorm’ waarbij het ene stuk ‘woonkamer’ is en de hoek om het ‘eetgedeelte’. Met de openslaande deuren aan de achterkant van ons huis en een vrij grote eettafel in de lengte levert dit best wel wat ruimte op en dat is ontzettend prettig. De keuken zit er namelijk nog apart aan vast en neemt in die zin geen ‘ruimte’ in van het eetgedeelte.

Gelukkig waren mijn vriend en ik het over de meubels al snel eens. Tijdens onze zoektocht bekeken we deze mooie collectie eettafels en deden we inspiratie op voor het model tafel dat we uiteindelijk gekozen hebben. Wij hebben gekozen voor een industriële tafel met een robuust blad van dikke steigerplanken en een zwart, stalen frame in een U vorm. Qua blad is hij vooral niet ‘puntgaaf’ maar juist wat grover voor het extra stoere effect. Uiteraard is hij wel geïmpregneerd zodat er geen vlekken op ontstaan. De eettafel is 220cm. lang en 100cm. breed en daardoor erg geschikt als zespersoons eettafel.

Qua stoelen hebben wij gekozen voor cognac leer, omdat wij dit heel mooi vonden afsteken tegen het stoere houten blad. Deze cognac leren kuipstoelen hebben een beetje een luxe vintage look en dat vonden wij een toffe knipoog. Het frame is een kruisframe van staal wat het stalen U frame van de eettafel net wat speelser maakt. Ze zitten heerlijk en komen naar onze mening mooi tot hun recht aan onze eettafel.

Verder qua aankleding/styling rommel ik er lekker op los. Dit doe ik overigens het liefst in huis, continu alles opnieuw stylen en dus de interieurtrends nauwlettend in de gaten houden. De ene keer heb ik een mooi vers veldboeket op tafel staan, dan weer een olifantsoor (Alocasia Zebrina) en op dit moment staat er een stoere mand met een flinke pannenkoekenplant op. Verder hing er op het begin een zwart/wit poster collage boven de eettafel en deze heb ik inmiddels veranderd voor een zachte groen/roze poster combinatie. De lamp boven onze eettafel bestaat uit drie zwarte lampen met een koperen binnenkant met mooie warme LED bollen erin.

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik het eetgedeelte in ons huis ontzettend gezellig vind geworden. Wij eten iedere avond met veel plezier aan onze eettafel en nodigen zo nu en dan graag wat mensen uit voor een gezellig etentje (because I love to cook!) 

Wat voor Look & Feel heeft jouw eetgedeelte in huis? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

18 Reacties

 1. 11 december 2018 / 08:46

  Prachtig eetgedeelte, de stoelen vind ik vooral echt te gek!

 2. 8 december 2018 / 08:38

  aan onze eettafel wordt ook gespeeld en geknutseld en de laptop staat er. maar gelukkig een grote tafel

 3. 7 december 2018 / 13:42

  Wat leuk zeg, de plantjes maak het nog leuker de stoelen maak het helemaal af <3

 4. Jouvence.nl
  6 december 2018 / 14:00

  Wat een mooie eethoek! De kleur van de stoelen vind ik ook erg mooi staan.

 5. Krystle/Batboy
  6 december 2018 / 12:29

  De eettafel heeft mijn man zelf gemaakt. We hebben een robuuste eiken tafel met ijzeren frame. Kunnen we heerlijk met zijn 5 zitten!

  • 6 december 2018 / 13:00

   Wow wat gaaf! Ben er nu wel heel nieuwsgierig naar, haha! Is het een ronde?

   • Krystle/ Batboy
    7 december 2018 / 11:19

    Nee, een rechthoek. Hetzelfde als onze salontafel die hij ook heeft gemaakt en een tv meubel haha allemaal zelfde stijl

 6. 6 december 2018 / 11:28

  de eettafel is denk ik het belangrijkste meubelstuk in huis. Als mensen bij ons aan tafel schuiven, is het vaak midden in de nacht als ze weer op staan

  • 6 december 2018 / 12:03

   Jaa zo gezellig hè? Wij zitten ook heel graag aan onze eettafel. Vol met drankjes, hapjes en een spelletje. Gezelligheid gegarandeerd!

 7. 6 december 2018 / 09:52

  Ziet er supergaaf uit straalt ook rust uit.

 8. 6 december 2018 / 09:24

  Bij ons is het eetgedeelte in de keuken. De keuken is apart van de woonkamer. We hebben een tafel uit het ouderlijk huis van mijn vader waar ze destijds met z’n dertienen aan zaten en ook nog met een knecht.

 9. 5 december 2018 / 11:43

  Ziet er heel leuk uit!

 10. 4 december 2018 / 21:59

  Leuke eettafel, ook de lampen vind ik mooi :-).

 11. 4 december 2018 / 16:05

  Mooie stijl hebben jullie! Wij zijn nog een beetje zoekende in onze woonkamer. Het liefst wil ik nog wel graag een nieuwe eettafel maar daar hebben we nu even geen budget voor. Hopelijk in de toekomst wel. X

 12. 4 december 2018 / 15:22

  Ik vind die industriële feel echt heel tof! Wij eten trouwens schandalig weinig aan onze eettafel, maar eerder op de bank.

  • 6 december 2018 / 12:04

   Ah thanks! Leuk om te horen. Wij eten eigenlijk altijd aan onze eettafel, behalve met een pizzaatje ofzo, die eten we weleens op de bank tijdens een serie op Netflix!