fbpx
212   218
88   249
58   124
15   201
67   394

Planten in onze badkamer + Kortingscode

Planten in de badkamer is een mega goed idee. Naast dat het een leuke aanvulling is voor je badkamer zijn de planten er ook blij mee. Er zijn namelijk heel veel planten die het heel fijn vinden in de vochtige badkamer. Ik moet toegeven dat ik een beetje een ‘planten-tik’ heb en dat ik inmiddels heel wat planten heb verzameld. Zo ook in onze badkamer en in dit artikel laat ik je de planten in onze badkamer zien.

Planten in onze badkamer

Bananenplant / Musa

Ik trap af met de bananenplant. In mijn huis staan heel veel planten en hiervan vind ik de Bananenplant oftewel de ‘Musa’ een van de moeilijkste planten. Inmiddels heb ik hem verplaatst naar de badkamer waar hij natuurlijk in een vochtige omgeving staat en geniet van direct zonlicht. Ik merk dat hij inmiddels zijn plekje heeft gevonden en genoeg nieuw blad produceert.

Pannenkoekenplant / Pilea Peperomiodes

In mijn hangende Kokodama pot heb ik een pannenkoekenplant. Natuurlijk is de pannenkoekenplant mega populair dus de kans dat je deze kent is vrij groot. Officieel heet deze een ‘Pilea Peperomoides’ en het is een hele makkelijke plant. Het is overigens niet met mijn enigste pannenkoekenplant in huis, ik heb er een stuk of 4 à 5. Overigens allemaal gestekt vanuit mijn ‘grote moederplant’. Een pannenkoekenplant stekken is namelijk mega makkelijk!

Op het tweede plankje staan overigens nog twee random mini-cactusjes, haha!

Peperomia Angulata

Een hangplant vind ik zelf altijd heel erg leuk, zeker om op een kastje te zetten zodat hij lekker naar beneden gaat hangen. Dit is de Peperomia Angulata die ik heb gestekt van een plant die bij ons in de woonkamer staat. Hij zit in een tof plantentasje van het merk ZUSSS en heeft het prima naar zijn zin in onze badkamer.

Calathea Compact Star

Ik zie de laatste tijd de populariteit van de Calathea stijgen en dat maakt me mega blij. Als er één plant namelijk super tof is dan is het, naar mijn mening, wel de Calathea! Dit is de Calathea Compact Star (link) en deze staat blijkbaar echt op de perfecte plek. Hij maakt op dit moment 6 nieuw bladeren.. Jup; 6!! De Calathea wordt overigens ook wel ’the living plant’ genoemd omdat hij in de avond al zijn bladeren omhoog zet, heel tof.

Palm

Aan de andere kant van de Calathea (rechts) staat een palmpje. Ik vind een palm altijd ontzettend leuk en hij geeft altijd een beetje een vacay-vibe. Hij houdt van warme, vochtige omgevingen en veel licht en heeft dus ook een perfect plekje in onze badkamer. Hij maakt veel nieuwe bladeren aan en is dus erg happy! 

Peperomia soort

Dan heb ik vlakbij onze douche een plant staan waarvan ik niet weet hoe hij heet. Haha! Het is een Peperomia soort maar ik weet niet precies welke variant dit is. Wel is hij heel makkelijk te verzorgen en binnen no time gigantisch gegroeid!

Anthurium White

Dan heb ik dus net twee nieuwe aanwinsten en dit zijn de enige bloeiende kamerplanten. Ik heb het over de Anthurium White kamerplanten in deze toffe grijzen potten. Ze Anthurium heeft verschillende kleuren bloemen en ik heb gekozen voor de witte variant. Ik heb de aangeschaft voor in de badkamer omdat ik weet dat ze het daar perfect gaan doen maar ik moet nog even kijken hoe ik dit precies ga inrichten. Tips are welcome! 

Kortingscode

Het Beste van de Kweker is mijn favoriete webshop om kamerplanten te kopen. Ik heb veel kamerplanten bij hun vandaan en geloof me, ze komen in een fantastische staat aan. De planten komen direct van de kweker en ze hebben gewoon alle hippe kamerplanten in het assortiment. Zeker een aanrader om daar dus een mooi exemplaar te kopen. Speciaal voor jullie heb ik een 10% kortingscode geregeld. Oftewel; bestel je bij Het Beste van de Kweker een kamerplant, dan ontvang je met deze code 10% korting op je volledige bestelling! De code is: LINDSEYBELJAARS-10 Happy Shopping!! 

Heb jij planten in de badkamer staan?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

12 Reacties

 1. 13 december 2018 / 09:21

  Ik heb eigenlijk nooit gedacht aan planten in de badkamer, maar zit er echt super sfeervol uit, heel leuk idee!

 2. Naomi
  2 december 2018 / 08:47

  ziet er super leuk uit nooit aan gedacht om planten in de badkamer te zetten

 3. 30 november 2018 / 15:00

  Wij renoveren binnenkort onze badkamer, dan plaats ik zeker en vast ook planten!

 4. 30 november 2018 / 14:55

  Tof, Tot mijn spijt hebben we geen raam in de badkamer en geen mogelijkheid voor planten. Het staat heel tof!

 5. 30 november 2018 / 14:32

  Zo leuk! Ik vind het heel tof om ook planten in de badkamer te zetten 🙂

 6. 30 november 2018 / 10:25

  Heel gezellig zo inderdaad! Onze badkamer is te klein om planten toe te voegen, maar zou het absoluut doen als ik er ruimte voor had!

 7. 29 november 2018 / 21:52

  Heel erg mooi ik hou ook zo van bloemen en planten maar onze badkamer is wat krapjes ervoor

 8. 29 november 2018 / 21:01

  Dat zijn een hoop planten! Ik vind het altijd een hele gezellige sfeer geven, planten in huis. Ik ben alleen iets minder goed in het verzorgen ervan 😉

 9. 29 november 2018 / 20:01

  Ziet er echt super uit! Ik ben alleen altijd zo bang dat mijn katten die planten gaan opeten haha

 10. 29 november 2018 / 13:28

  Wat staat dat mooi zeg! Ik wil ons huis en onze badkamer eigenlijk nog steeds een make over geven met plantjes maar ik kom er steeds maar niet uit wat ik waar moet zetten zonder dat ze dood gaan. Ik had een prachtige bananenplant alleen deze vond het zo leuk bij ons dat hij te groot werd.. Je badkamer ziet er prachtig uit. X

 11. 29 november 2018 / 12:22

  super leuk, alleen A) is mijn badkamer erg klein en B) ik heb totaal geen groene vingers en alles gaat bij mij helaas dood. 🙁