fbpx
17   48
9   37
272   802
27   67
32   78

3 redenen voor een slaapkamer op zolder

De meeste mensen gebruiken hun zolder als opberg ruimte, een ruimte waar je niet veel tijd doorbrengt. Eigenlijk is dat zonde want de zolder is een van de ruimtes die je makkelijk bij je huis kan betrekken. Zo is het heel praktisch en mooi om je slaapkamer op zolder te hebben. Toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde sliep ik op zolder en hier had ik een hele toffe kamer. In dit artikel lees je waarom dat een goed idee is.

3 redenen voor een slaapkamer op zolder

1. De kamer heeft veel potentie

Vaak vermijden mensen de zolder als leefruimte, omdat het erg krap is is. De meeste zolders hebben namelijk schuine wanden, door het dak. Dat is natuurlijk niet praktisch, maar dit is makkelijk op te lossen. Als je een dakkapel laat plaatsen krijg je meteen veel meer ruimte en komt er erg veel natuurlijk licht binnen. Op dit moment woon ik inmiddels niet meer bij mijn ouders maar woon ik samen met mijn vriend. Hier hebben wij op de zolder een flinke dakkapel die op dit moment dient als logeerkamer. Wanneer je dakkapel offertes aanvraagt zie je dat het ook niet veel geld hoeft te kosten. Je kan hierbij zelf kiezen of je gaat voor luxe houten kozijnen of goedkope kunststof kozijnen en zo heb je zelf in de hand hoeveel geld je uitgeeft.

2. Je gaat efficiënter opruimen

Een zolder wordt net zoals een kelder en een garage vaak gebruikt als opslagruimte. Dat is natuurlijk helemaal niet slecht, maar wel een verspilling van leefruimte. Er zijn genoeg manieren om je spullen op te ruimen, waarbij je geen kamer op hoeft te offeren. Benut in plaats daarvan juist loze ruimte zoals onder het bed of op de kast. Koop bakken die precies onder het bed passen voor extra opslagruimte. Deze kunnen er ook nog eens erg leuk uit zien, kijk eens goed rond bij je lokale meubelzaak. Kijk ook naar de efficiëntie van je meubels. Ga voor een tv-meubel met laatjes en nachtkastjes met inhoud, in plaats van tafeltjes en plaats inbouwkasten om zo veel mogelijk ruimte te benutten.

3. Je hebt meer rust in deze ruimte

Doordat de zolder de hoogste kamer van het huis is, is de kans veel kleiner dat je hier andere dingen gaat doen. Wanneer je slaapkamer op de eerste verdieping is loop je er sneller een keer heen. Leg je de wasmand een keer terug in je kamer of ga je er staan strijken. Als je slaapkamer op zolder is doe je dat minder snel en kom je er vaak alleen echt voor je rust. Onderzoek wijst uit dat je aanzienlijk meer kans hebt op een goede, ononderbroken nachtrust als je je slaapkamer niet voor andere doeleinden dan rust gebruikt.

Op welke verdieping bevind jouw slaapkamer zich?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: