fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Kruidvat Brow Tattoo in Taupe

Een mega populair op dit moment; de brow tattoo. Iedereen in beautyland lijkt er van in de ban en hij is op heel veel plaatsen al uitverkocht. Gelukkig hoefde ik geen filialen af te struinen maar ontving ik een pakket met daarin twee varianten. Vandaag review ik de Kruidvat Brow Tattoo in Taupe en dat is een heel interessant product. Ik ga je er alles over vertellen!

Kruidvat Brow Tattoo in Taupe

Ik ga niet snel de deur uit zonder dat mijn wenkbrauwen ‘on fleek’ zijn. Mijn twee producten die ik eigenlijk altijd gebruik zijn mascara en wenkbrauwpoeder. Daarna ga ik zonder problemen de deur uit. Een aantal maanden geleden kwam Maybelline op de markt met een vergelijkbaar product als deze brow tattoo en daar zijn ontzettend veel enthousiaste reacties op gekomen.

Wat is een Brow Tattoo? Basically, een product dat moet ervoor gaan zorgen dat ik niet iedere ochtend mijn wenkbrauwen hoef te doen. Je brengt gel aan op je wenkbrauwen, laat dit even intrekken en haalt dit er vervolgens weer voorzichtig af. Het resultaat is dan een soort ‘stain’ waardoor je je wenkbrauwen voor 3 tot 5 werkdagen niet meer hoeft bij te tekenen. Ik ben heel benieuwd!

De verpakking ziet er netjes uit en typisch Kruidvat. Dit laatste bedoel ik overigens niet negatief. Ik denk dat het juist goed is als een merk of product herkenbaar is door de verpakking. Op de verpakking vind je veel productinformatie, een ingrediëntenlijst en een stappenplan. Deze Kruidvat Brow Tattoo is te verkrijgen in twee kleuren, namelijk;

 • Taupe
 • Dark Brown

Een vrij karige keus, zeker als het gaat om wenkbrauwen. Ik ben van mijzelf blond en kies er uiteraard voor om deze Kruidvat Brow Tattoo te testen in de kleur Taupe. Ai, altijd spannend, dit soort producten testen!

Gebruik

Het gebruik staat gelukkig netjes en duidelijk uitgelegd op de verpakking. Stap voor stap is de aanpak als volgt:

 • Je brengt de gel aan op schone en vetvrije wenkbrauwen
 • Deze laat je minimaal 20 minuten intrekken/opdrogen. Voor het optimale resultaat wordt 2 uur aangeraden.
 • Na het intrekken pulk je de gel uit je wenkbrauwen en that’s it! 

Het ‘plastic flesje’ lijkt een beetje op een lipglossapplicator. De gel zelf is vrij stroperig, dik en brengt wat stroef aan. Gek en inderdaad toch even wennen. Probeer de gel zo netjes mogelijk aan te brengen en werk dit hier en daar nog wat bij met een wattenstaafje.

Poging 1 – wenkbrauwen ‘voor’ – gel aangebracht – wenkbrauwen ‘na’

Tijdens een avondje serie kijken bracht ik de gel aan in mijn wenkbrauwen en toen kon ik natuurlijk niets anders dan wachten. Na het ‘wegpulken’ van de gel merkte ik al snel dat ik het bij Poging 1 niet helemaal goed had gedaan aangezien er eigenlijk 0 resultaat zichtbaar was. Ik had de gel aangebracht in de haren van mijn wenkbrauwen maar niet op mijn huid. Na het goed bestuderen van de voorbeeldfoto was het tijd voor poging 2.

Poging 2 – wenkbrauwen ‘voor’ – gel aangebracht – wenkbrauwen ‘na’

Wederom een avondje serie kijken en nu de gel dus wel echt goed aanbrengen. Dik en goed op de huid en vervolgens; wachten maar. Gelukkig werd na twee uur en na het ‘wegpulken’ van de gel duidelijk dat ik het nu wel goed had gedaan. Ik zag oprecht een mooi resultaat en dacht gelijk; wauw! Zoals de verpakking al wel doet waarschuwen; tijdens het ‘wegpulken’ komen er haartjes mee dus doe hier een beetje voorzichtig mee.

Op deze foto zie je mijn gezicht met ‘full on’ make-up en het resultaat van mijn wenkbrauwen met de Kruidvat Brow Tattoo in Taupe. Ik heb ze het dus verder niet bijgewerkt met wenkbrauwpoeder.

Mijn wenkbrauwen met de Brow Tattoo vs. Mijn wenkbrauwen bijgetekend met poeder

Ik zie resultaat maar uiteindelijk moet er natuurlijk gekeken worden naar de vraag: ‘Vervangt dit mijn wenkbrauw poeder?’ Hierop kan ik ‘Nee’ antwoorden. Het resultaat is mooi en op de ‘fullface’ foto zie je een prima resultaat en denk je inderdaad dat mijn wenkbrauwen gewoon netjes zijn bijgetekend. Eerlijk is eerlijk, dit is wel vanaf een afstandje. Ik ben vrij perfectionistisch en zeker wat betreft mijn wenkbrauwen. Ik vind dan ook mijn wenkbrauwen bijgetekend met poeder nog steeds mooier dan mijn wenkbrauwen met de Brow Tattoo.

Conclusie

Toch echt wel een heel tof product om te proberen. Van dit soort producten gaat mijn beautyblogger hartje toch wel altijd sneller kloppen. Ik vind het tof bedacht en kan niet anders zeggen dan dat het eigenlijk gewoon werkt. Misschien ben ik zo kieskeurig dat ik het ‘net niet goed genoeg’ vind maar ik denk dat er ook heel veel mensen dik tevreden mee gaan zijn. Ik heb geen droge of overwegend vette huid en merk dat hij 3 à 4 dagen prima meegaat. Daarna is het wel echt tijd de gel weer aan te brengen. Gelukkig is dat tijdens een avondje Netflixen absoluut geen moeite.

De Kruidvat Brow Tattoo in Taupe kost € 5,99 en is uiteraard te koop bij Kruidvat.

Draag jij iedere dag make-up?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

3 Reacties

 1. 24 november 2018 / 21:12

  Ik las op vele blogs dat deze echt super snel weer verdwijnt; bummer dat jij dat ook hebt ervaren!

 2. 24 november 2018 / 13:30

  Leuk om zo het verschil te zien! Ik vind het resultaat mooi!

 3. 23 november 2018 / 12:50

  Ik heb er al veel over gelezen, klinkt echt als een goed product. Maar ik kan me voorstellen dat poeder makkelijker werkt!