fbpx
196   202
82   235
56   115
13   195
66   391

Het einde van het uitstelgedrag

Uitstelgedrag, ik maak me er niet vaak schuldig aan. Ik ben iemand die wel houd van aanpakken en iets liever vandaag doet dan morgen. Toch zijn er altijd een aantal dingen die ‘blijven liggen’ en waarvan je denkt; ‘Dat doe ik nog wel een keer!’ In dit artikel ga ik in op dit uitstelgedrag en nog belangrijker: Het einde van het uitstelgedrag!

Het einde van het uitstelgedrag

Pakketjes terugbrengen

Oh wat heb ik hier een hekel aan. Als ik iets heb besteld en ik moet het retourneren dan begint bij mij de ergernis al. Natuurlijk baal je dat hetgeen dat je hebt besteld niet past, vervolgens moet je het weer terug in de verpakking doen en weer afgeven bij het dichtstbijzijnde postkantoor. Een week lang kan ik een pakketje achterin mijn auto hebben liggen zonder dat ik er ook maar iets mee doe. Elke keer komt er wel iets tussen waardoor ik het dus uitstel. Hallo uitstelgedrag! Ik ben dan ook geneigd om iets te bestellen bij bijvoorbeeld een Zalando aangezien zij de pakketjes aan de deur ophalen, hoe mega handig is dat? Het is overigens niet dat ik lui ben, ik stel het gewoon uit en dit is een goede oplossing.

Telefoonreparatie

Oké, wanneer je telefoon echt kapot is dan moet je hem natuurlijk a.s.a.p. laten maken. Alleen wanneer alleen je scherm kapot is en de telefoon verder gewoon prima functioneert komt het uitstelgedrag om de hoek kijken. Mijn vriend heeft bijvoorbeeld een scherm dat al zeker sinds februari kapot is en elke keer zegt hij; ‘Ik moet echt mijn scherm laten maken!’ Hallo uitstelgedrag! Gelukkig heeft Terello daar een oplossing voor bedacht: telefoon reparatie op locatie. Voor als je telefoon ècht kapot is of bijvoorbeeld je batterij snel leeg is en je iPhone reparatie nodig heeft. Je wilt en kunt je telefoon niet missen en daarom komen zij op locatie je telefoon repareren. Binnen één dag is er een monteur op jouw gewenste locatie, zoals bijvoorbeeld je huis of je werk, om je telefoon te repareren. Binnen ongeveer 30 minuten is de boel gefixt en krijg je ook nog eens 24 maanden garantie. Hoe mega handig is dit?

Studeren

Ik heb school nooit vervelend gevonden. In de klas was ik altijd de leerling die goed oplette maar af en toe bij de leraren ook 100% de grens op kon zoeken. Even wat leven in de brouwerij, zullen we maar zeggen. Wat ik altijd heb uitgesteld is het leren voor een tentamen of examen. Op het laatste moment besloot ik dan mijn boeken erbij te pakken en de dag voor het examen ging ik aan één stuk door tot midden in de nacht. Dit heeft me overigens niets negatiefs opgeleverd. Ik heb mijn middelbare school en HBO opleiding succesvol met hoge cijfers afgerond. Toch denk ik dat het beter is om véél eerder te gaan leren en om alles in stapjes te doen in plaats van wachten tot het laatste moment en alle stof in één nacht in je hoofd ‘rammen’. Voor mij is dit puntje Het einde van het uitstelgedrag, aangezien ik de komende tijd even niet meer de boeken in hoef.

Het einde van het uitstelgedrag! Heb jij last van dit gedrag? Zo ja, waarmee? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

11 Reacties

 1. 26 november 2018 / 20:00

  Het leed van pakjes retouren herken ik. Vreselijk haha. Zo ben ik ook laks in het inleveren van volle spaarzegelboekjes. Best zonde zo loop je toch sommige (gratis) producten of kortingen mis.

 2. 25 november 2018 / 09:14

  Soms. Ik heb het vooral bij pakketjes open maken raar genoeg. Verder helpt het bij mij om het in mijn agenda te zetten: dan doe ik het eerder.

 3. 24 november 2018 / 09:30

  Oi, ik heb al tijden een stapel papieren liggen die ik gewoon moet opruimen, inklappen of iets anders mee doen. Die stapel groeit en groeit. Alleen daar heb ik last van uitstelgedrag, voor de rest valt het gelukkig wel mee.

 4. 24 november 2018 / 08:53

  Leuk artikel! Haha zeker herkenbaar! Ik durfde zeker wel wat zaken uitstellen. En niet altijd uit ‘luiheid’ maar ook wanneer het een uitdaging was/is waar ik tegenop zie.
  Ik moet wel zeggen dat dit zeker al stukken is verbeterd met de jaren. De jaren maken wijzer vermoed ik. ?

 5. 23 november 2018 / 23:26

  Ja…Zo herkenbaar! Die pakketje ja…ja…en als batterij leeg

 6. 23 november 2018 / 19:11

  Soms wel en meestal gaat het over telefoontjes die ik moet doen. Ik denk er altijd aan als ik ze niet kan doen (of ik vind er wel een excuus voor).
  Ik probeer wel zoveel mogelijk dingen aan te pakken, want uitstelgedrag heeft ook altijd een keerzijde ?

 7. 23 november 2018 / 17:04

  Ook hier schuldig aan uitsteldgedrag…vooral het terugsturen van pakketjes komt me erg bekend voor haha. Alles begint bij erkenning dus het gaat vast wel goed komen!

 8. 23 november 2018 / 13:45

  Heel herkenbaar! Ik heb dit bij zowat alles 🙂 Gelukkig herpak ik mij geregeld een keer en als ik toch bezig ben doe ik best heel wat klussen in één keer!

 9. 23 november 2018 / 11:49

  Zelf hou ik ook heel erg van aanpakken ! ? Maar er zijn dagen dat het uitstelgedrag om de hoek komt kijken..

 10. 23 november 2018 / 11:41

  Dat van die pakketjes… herkenbaar haha!

 11. 22 november 2018 / 22:53

  Uitstelgedrag…. zo herkenbaar! Ben ook iemand die alles last minute doet en daar meestal wel mee weg kom. Maar het levert wel veel meer stress op dan dat ik het gewoon op tijd zou doen.