fbpx
77   152
45   176
30   67
68   137
25   272

Tips om je huis klaar te maken voor de herfst

Het regent vaker, de warme jassen zijn weer uit de kast gehaald en de blaadjes aan de bomen kleuren mooi oranje: het is officieel herfst! Voor je het weet is het weer tijd om de verwarming een tandje hoger te draaien. Zit je niet meteen op een hoge energierekening te wachten, maar heb je ook geen zin om elke dag tot dikke truien dag om te dopen? Dan is het een goed idee om je huis herfst-klaar te maken. In dit artikel lees je welke stappen je kunt ondernemen om te zorgen dat jouw huis de herfst goed zal doorstaan.

Zorg voor goede isolatie

Isolatie is een heel belangrijk onderdeel van een herfst-proof huis. Als de isolatie in huis de beste tijd heeft gehad, is de kans groot dat een deel van je stookkosten zo via de kieren naar buiten lekt. En dat is zonde toch? Check daarom of er bijvoorbeeld geen condens tussen je dubbele beglazing zit. Ook is het goed om tochtstrips te plaatsen bij deuren en bijvoorbeeld je brievenbus, zodat er geen koude lucht binnenkomt. Zo bespaar je op je energierekening, maar zit je ook lekker aangenaam en warm op de bank.

Controleer je kozijnen goed

Het is goed om je kozijnen te controleren, al is dat iets wat je niet elk jaar doet. Je kozijnen houden vocht buiten en warmte binnen en daarom is het belangrijk dat ze in een goede staat zijn. Als je houten kozijnen hebt die nog wel even mee kunnen, kan het lonen om er een likje verf overheen te doen. Geen zin om het zelf te doen? Schakel een huisschilder in, het uurloon van een schilder weegt zeker op tegen de kostenbesparing van nieuwe kozijnen. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout veel minder snel zal rotten. Zorg er ook voor dat kleine beschadigingen gerepareerd zijn voordat de winter begint. Dit is niet veel werk en het is ook nog eens goedkoper dan de kosten van kozijnen vervangen als ze niet meer te redden zijn.

Helemaal herfst-klaar!

Nu de tocht niet meer langs de kozijnen sijpelt, is je huis al een heel eind op weg om herfst-klaar te zijn. Wil je graag nog meer doen? Check dan ook even je dak en dakgoten. Zo voorkom je lekkage en zorg je dat het water goed weg kan lopen. In de tuin kan je controleren of je schutting stevig staat en harde windstoten zal overleven. Nu ben je 100% klaar voor een echte Nederlandse herfst! Laat die regenbuien en stormen maar komen.

Je huis klaarmaken voor de herfst, dat doe je zo!! 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit is een gesponsord artikel.

Delen:

1 Reactie

  1. Yvonne
    17 oktober 2018 / 08:23

    Uhh..ik weet niet waar jij woont, maar hier is het nog steeds 25 C hoor! 🙂