fbpx
16   47
8   36
272   802
27   67
32   78

Salt of the Earth natural deodorant

Volgens mij heb ik nog nooit eerder deodorant gereviewed? Toch maar ik daar voor deze Salt of the Earth natural deodorant graag een uitzondering voor. Het is een 100% natuurlijke deodorant die mijn aandacht absoluut getrokken heeft. Eens kijken of hij de test doorstaat!

Salt of the Earth natural deodorant

Een kleine knipoog naar Stoptober

Oktober staat natuurlijk sinds alweer een tijdje voor ‘stoptober’, de maand om te stoppen met roken. Salt of the Earth wilt hier een ‘gezonde’ gewoonte aan toevoegen; een switch naar een natuurlijke deodorant.

Kies jij als consument graag voor een bewuste keus? Dan zit je met deze Salt of the Earth natural deodorant wel goed. Je kiest hiermee voor een natuurlijke verzorging, zonder chemische toevoegingen maar met de verzorgende kracht van de natuur. 100% natuurlijk en 100% effectief.

Het natuurlijk mineraalzout ‘potassium alum’ wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke deodorant. Zij brengen dit zout aan onder de oksels en daarmee leg je een soort ‘microscopische dunne laag minerale zouten’ op je huid die ervoor zorgt dat ongewenste geurtjes geen kans meer maken. De formule van de Salt of the Earth natural deodorant is gebaseerd op dit natuurlijk mineraalzout.

Deze deodoranten:

 • zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.
 • bieden 100% effectieve bescherming tegen lichaamsgeur.
 • laten geen witte of gele strepen in kleding achter.
 • zijn niet getest op dieren. Geschikt voor veganisten en vegetariërs.
 • 100% chemical free: bevatten geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan of minerale oliën of andere chemicaliën.

Salt of the Earth Pure Aura Scented with Melon & Cucumber

Dit is de ‘roll-on’ variant in de geur ‘Meloen en Komkommer’. De verpakking is mintgroen en ziet er daardoor heel lekker fris uit. Je draait de dop eraf en daaronder komt uiteraard de roller tevoorschijn.

Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten maar eigenlijk ruik ik direct de hele frisse geur die overigens juist totaal niet chemisch ruikt. Je kunt de meloen en de komkommer duidelijk onderscheiden en het ruikt gewoon echt heel lekker.

Persoonlijk heeft een roller altijd mijn voorkeur dus ik ben blij dat Salt of the Earth een roller variant heeft. Hij brengt aan als iedere andere roller en laat mijn oksels direct fris ruiken. Uiteraard heb ik hem een dagje getest op een mooie zonnige dag. Aan het einde van de dag roken mijn oksels nog steeds fris en kon ik geen onaangename geurtjes ontdekken. Toppie!

Salt of the Earth Pure Aura Scented with Lavender & Vanilla

Dit is duidelijk geen roller maar een spray. Geen spray die ik gewend ben van een deodorant. In plaats van een verpakking met druk is dit gewoon een pompje en ik verwacht eigenlijk direct een soort waterbad..

De geur valt me als eerste op. Die is veel warmer dan ik normaal van een deodorant gewend ben. Dat komt denk ik vooral door de Vanille. Leuk om eens een keer een geur als deze als deodorant te proberen. Helaas komt mijn verwachting van de spray uit. Hij sprayt niet nevelig maar juist als dikke waterdruppers die binnen no time via mijn oksels naar beneden lopen. Oeps, heel onhandig! Ik heb het drooggedept met een tissue en uiteraard vervolgens net zo getest als de roll-on variant.

De werking is precies hetzelfde. Aan het einde van een lange en zonnige dag nog steeds een heerlijke frisse geur en geen spoortje aan zweet te bekennen. Hij heeft de test dan ook zeker doorstaan, al valt de spray me zelf enorm tegen.

Conclusie

Wat leuk om deze Salt of the Earth natural deodorant te proberen. Volgens mij was dit voor het eerst dat ik een natuurlijke deodorant heb geprobeerd. Eerlijk gezegd gaf het me direct een goed gevoel! Mijn verwachtingen waren aan het begin laag maar die zijn echt maximaal overtroffen. Ik kan het bijna nog steeds niet geloven maar deze natuurlijke deo’s werken echt als een tierelier! Mijn voorkeur heeft absoluut de roll-on variant. Ik vind deze manier van aanbrengen veel prettiger en ook de geur spreekt me meer aan. Gelukkig heeft Salt of the Earth nog veel meer ‘geuren’ dus er zit er vast eentje voor je tussen. Probeer het ook eens, zou ik zeggen!

Gedurende de maand Oktober maakt Salt of the Earth de keuze voor een 100% natuurlijke deo extra aantrekkelijk. Je krijgt bij aankoop van Salt of the Earth natural deodorant een tweede naar keuze gratis bij Etos. Daarnaast is het merk ook te koop bij Kruidvat, Albert Heijn en Plein.nl die in Oktober allemaal leuke acties hebben voor dit merk!

De Salt of the Earth Roll On (75 ml.) kost € 6,99 en de Scented (100ml.) kost € 7,09

Lijkt het jou leuk om deze natuurlijke deodorant eens te proberen? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

12 Reacties

 1. 20 oktober 2018 / 23:26

  Liefde voor dit merk. Zo fijn om geen troep te smeren en deze geef ik ook met een gerust hart aan mijn kids!

 2. 17 oktober 2018 / 13:08

  Ik zweer bij Salt of the Earth: de steen, de sprays, de rollers – ze zijn allemaal even effectief! Jammer dat er hier in België geen Etos zit, want dan zou ik wel een voorraadje gaan inslaan!

 3. 17 oktober 2018 / 11:54

  Ik heb er al eens meer over gelezen en ben zeker wel nieuwsgierig geworden naar de werking. Ik gebruik zelf ook graag de deo van We Love The Planet

 4. 17 oktober 2018 / 11:03

  Ik lees hier veel positieve dingen over. Zelf zou ik persoonlijk voor een spray gaan.

 5. 17 oktober 2018 / 10:28

  Ik kende deze nog niet. Klinkt allemaal wel erg fijn. Lijkt me een goed idee om eens te testen

 6. 17 oktober 2018 / 10:26

  Deze producten kende ik nog niet! Bijzonder eigenlijk dat er nog zo weinig natuurlijke deodorants zijn, dus ik vind het goed dat dit meer onder de aandacht komt. Heel benieuwd naar de geur!

 7. 17 oktober 2018 / 09:40

  Mooie producten, ik hou normaal wel van experimenteren behalve met mijn deo, daar blijf ik bij mijn merk.

 8. 17 oktober 2018 / 09:33

  Deodorant kan ik niet zonder. Dit merk ken ik ook en een hele fijne deo

 9. 17 oktober 2018 / 07:11

  Ik zag ze toevallig deze maand op een beurs en was aangenaam verrast door de geur.

 10. 16 oktober 2018 / 20:50

  Ik heb deze deo’s ook en gebruik niets anders meer!

 11. 16 oktober 2018 / 09:53

  Deze lijken mij onwijs fijn! Ik heb ze nog niet geprobeerd. 🙂

 12. 16 oktober 2018 / 06:39

  Vooral de roller vind ik echt heerlijk ruiken! De vanille bij de andere daar ben ik niet zo weg van. Wel heel erg leuk om eens te testen, totaal wat anders.