fbpx
27   56
93   134
89   124
111   184
107   196

Kneipp Lippenbalsems

Het wordt kouder en daarmee gaan een aantal dingen gepaard; verkoudheid, griep en droge lippen. Helaas heb ik de verkoudheid en de griep al te pakken gehad en zitten de droge lippen eraan te komen. Gelukkig is er lippenbalsem en met echt een goede variant ben je er zo weer vanaf. Zijn deze Kneipp Lippenbalsems jouw lifesaver deze herfst?

Kneipp Lippenbalsems

Kneipp is een merk dat we denk ik allemaal wel kennen. Ik ken het merk vooral van de showerfoams en showergels. Mijn schoonmoeder heeft ze eigenlijk altijd in de badkamer staan en tot nu toe is de Mint-Eucalyptus variant mijn absolute favoriet. Het zorgt voor een mini spamomentje in je eigen badkamer.

Maar goed, het gaat vandaag niet over Showerfoals en Showergels maar over Lippenbalsems. Alhoewel ik het merk dus al ken heb ik nog nooit eerder een lippenbalsem van Kneipp geprobeerd.

Stiekem is het eerste wat mij opvalt eigenlijk direct de verpakking. Het heeft een echte kurklook en ziet er heel green uit. Na het intensief lezen van het persbericht word me meer duidelijk. Het is een blisterkaart die gemaakt is van graspapier. De verpakking is recyclebaar conform de Ecocert en Cosmos standaarden. Deze verpakking was in Duitsland de winnaar van de Verpakkingsprijs 2018 in de categorie Duurzaamheid. Hoe tof?

De lippenbalsems zelf zien er ook heel erg tof en natuurlijk uit. De green van de stick is van kurk en de bovenkant van polypropeen en deze combinatie van materialen zorgen voor een soft touch effect. De lippenbalsem is verkrijgbaar in 3 verschillende varianten, namelijk:

 • Amandel-Candelilla; lichtroze
 • Elderberry-Sheabutter; donkerder roze
 • Cupuaçu-Vanilla; vanille-kleur

Lucky lips are always kissing

De lippenbalsems geven je gelijk dat natuurlijke gevoel en ik houd daar zelf heel erg van. Stiekem had ik ergens verwacht dat de kleur van de huls ook de kleur van de balsem aangeeft maar dat is niet waar. Alle drie de balsems hebben namelijk een vanille-kleurige stick. De kleur van de huls heeft dus echt alleen met de geur en de ingrediënten te maken. De lippenbalsems zelf zijn gewoon transparant.

Deze Kneipp Lippenbalsems zijn gemaakt op basis van natuurlijke verzorgende oliën en botanische wax. Uit onderzoek is gebleken dat lippenbalsems op basis van water juist zorgen voor uitdroging en ervoor zorgen dat je dus blijft smeren. Kies bij voorkeur dus altijd voor een lippenbalsem op basis van oliën en/of wax.

Conclusie

Eerlijk gezegd kan ik nu al zeggen dat de Capuaçu-vanilla lippenbalsem mijn favoriet is. Dit heeft er puur mee te maken dat ik dol ben op vanille. Niets ten nadele van de andere twee lippenbalsems overigens hoor. Ze zijn alle drie net zo fijn en werken net zo goed. Het is puur mijn voorkeur qua geur/smaak. Een leuk detail is dat deze lippenbalsems verrijkt zijn met het depot-effect. Oftewel; de textuur na het aanbrengen zorgt ervoor dat de hydratatie beetje bij beetje wordt afgegeven gedurende een langere periode. Of het echt het ‘depot-effect’ is weet ik niet, maar de lippenbalsem blijft inderdaad echt ontzettend lang op je lippen zitten en hydrateert mijn lippen erg goed. Zeker na een nachtje slapen met een flinke laag van de Kneipp Lippenbalsems op mijn lippen zijn ze flink opgeknapt!

Goed om te weten is dat deze lippenbalsems 100% natuurlijk zijn. Zonder conserveringsmiddelen, minerale oliën, paraffine, siliconenoliën en kleurstoffen.

Deze Kneipp Lippenbalsems bevatten 4,7 gram en kosten € 5,99 p/st. Ze zijn te koop bij alle Kneipp verkooppunten zoals de drogisterijen. 

Heb jij vaak last van droge lippen? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

3 Reacties

 1. Jeanelle
  10 oktober 2018 / 18:07

  Wat zien deze lippenbalsems er leuk uit. Doordat ik tijdens mijn werk ook veel buiten ben gebruik ik veel lippenbalsems. Ben erg benieuwd naar deze variant van Kneipp.

 2. 9 oktober 2018 / 20:58

  Wat een leuke verpakkingen! Nu het steeds frisser wordt, heb ik zeker meer last van droge lippen.

 3. 9 oktober 2018 / 20:01

  Ik ben ook erg enthousiast!