fbpx
21   47
59   262
41   86
60   179
40   227

In 5 stappen je woonkamer herfst-proof

Ik ben zo benieuwd of jij je herkent in het volgende. Een nieuw seizoen breekt aan en je krijgt direct de kriebels om je interieur te veranderen. Ik heb dit gevoel vooral in de woonkamer en in dit artikel ga ik je vertellen hoe je in 5 stappen je woonkamer herfst-proof maakt. Let’s go! 

In 5 stappen je woonkamer herfst-proof

Stap 1: Haal buiten naar binnen

Overal waar je op dit moment loopt zie je eikeltjes, kastanjes, dennenappels, prachtige herfstbladeren en takken. Doe hier iets mee! Je kunt bijvoorbeeld een prachtig herfstblad inlijsten of een leuk herfststukje op tafel zetten. Een klein beetje mos erbij en misschien een kleine pompoen voor een knipoog naar Halloween. Vet leuk toch? Ga je items halen in het bos voor een win-win situatie. Je haalt gelijk een heerlijke frisse neus terwijl het zonnetje in je gezicht schijnt en komt thuis met allerlei leuke items om je woonkamer een kleine autumn touch te geven!

Stap 2: Leg een vloerkleed op de grond

In de zomer hebben wij ons vloerkleed een tijdje uit de woonkamer gehad. Nou ja, hij lag nog wel in de woonkamer maar dan opgerold onder de bank. Dit had overigens deels te maken met onze puppy die we liever geen ongelukjes zagen maken op ons vloerkleed. Inmiddels ligt het vloerkleed weer netjes onder onze salontafel en dat deed bij mij direct een lichtje branden. Vloerkleden zorgen echt voor zo’n heerlijk warm en huiselijk gevoel. Echt een goede toevoeging aan het interieur en bijna een musthave in de herfst en winter.

Stap 3: Kaarsen, heel veel kaarsen

Mijn vriend zegt weleens gekscherend: ‘Kun je er niet nog meer aansteken?’ Ookal is het op dit moment nog bijna zomer buiten, ik heb de herfstkriebels al heerlijk te pakken. De hele zomer heb ik geen kaars aan gehad en ik vind het dan ook heerlijk om in de woonkamer weer kaarsen (heel veel kaarsen) aan te steken. Het liefst een geurkaars om dat warme gevoel extra te versterken. Mijn favoriet is Vanilla Cupcake van Yankee Candle al doet een kaars met een koffie- of kaneelgeur het ook altijd heel goed.

Stap 4: Dekens en kussens

Je wilt natuurlijk lekker wegkruipen op de bank. Een huispak en een kop thee kunnen hierbij niet ontbreken maar de essentiële items zijn toch wel dekens en kussens. Tijdens een heerlijk avondje Netflix kruip je tussen de kussens onder een dekentje. Heerlijk toch? Ik heb op dit moment nog zo’n prachtige grof gebreide deken van wol op mijn wishlist staan. Die vind ik zo tof!

Stap 5: Planten kunnen niet ontbreken

Bij het eerste puntje heb ik natuurlijk het ‘buiten naar binnen’ behandeld. Ik heb het hier over de typische herfstitems die we op dit moment onder andere in het bos vinden. Toch kunnen planten zelf ook echt niet ontbreken. Je geeft je huis hiermee extra sfeer en kleur. Alhoewel mijn broer onze woonkamer inmiddels op een jungle vindt lijken ben ik juist van mening dat het een mooie en gezellige touch geeft aan de woonkamer. Zeker in de herfst!

In 5 stappen je woonkamer herfst-proof, dat doe je zo!

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

3 Reacties

 1. Yvonne
  26 oktober 2018 / 11:11

  Je bent benieuwd dus ik zal eerlijk reageren: nee, ik heb dat nooit als er een nieuw seizoen aanbreekt :).
  Lijkt me vermoeiend en bovendien vraag ik me altijd af waar mensen de tijd en het geld vandaan halen om hun interieur elk seizoen te veranderen?! Generatiekloofje denk ik 😉

 2. 26 oktober 2018 / 09:43

  Ik ben zooo’n sucker for kaarsen! ♥ Ik moet ook nodig wat eikels, kastanjes en dergelijke gaan sprokkelen in het Stadspark hier. Fijn om er een dienblad mee te decoreren – en ook nog eens gratis! 🙂

 3. 26 oktober 2018 / 08:54

  Ik ben dol op planten in huis! 🙂