fbpx
118   138
51   189
45   98
13   192
66   390

Een hond en een kat in één huis

Mijn vriend had vroeger thuis een Mechelse Herder (Max) en drie katten. Eén kat was Simba en die was beste vrienden met Max. Ze lagen altijd samen in de tuin of op de bank. Geloof het of niet, de kat lag bovenop de hond zich op z’n gemakje lekker uit te rekken. De hond vond het prima en ik vond het zo’n mooi gezicht. Ik dacht toen al bij mijzelf; Dit wil ik ook zoo graag!

Een hond en een kat in één huis

Inmiddels wonen mijn vriend en ik samen. Binnen volgens mij één week kwam Sjakie bij ons. Een kitten die was aan komen lopen bij één van de boeren bij ons uit de buurt. Alhoewel hij daar welkom was vonden ze het ook prima om ons hier blij mee te maken. Daar hoefden wij absoluut niet lang over na te denken. De volgende dag reed ik direct naar de dierenwinkel om van alles in huis te halen en zat ik met een kattenmandje in de auto op weg naar de boer om onze Sjakie op te halen.

Zeker de eerste weken was Sjakie ontzettend schuw en kwam alles behalve graag bij je liggen. Beetje bij beetje wonnen we zijn vertrouwen maar zodra er bezoek kwam wist hij niet hoe snel hij naar boven moest schieten. De hele avond bleef hij boven en durfde absoluut niet naar boven.

Afgelopen maart kwam Spyke, onze Mechelse herder Puppy. We wilden eigenlijk vanaf het begin al een hond maar goed, we moesten er uiteraard goed over nadenken en een regeling treffen aangezien een hond (en zeker een Mechelse herder) toch wel even andere koek is dan een kat.

Stiekem had ik dat plaatje van de hond en de kat samen al helemaal in mijn hoofd. Of het dan ook echt zo wordt is natuurlijk puur een kwestie van afwachten. In het begin wist Sjakie absoluut niet wat hij aanmoest met die kleine pup. Geïnteresseerd in elkaar waren ze absoluut en dit was zo grappig om te zien.

Inmiddels zijn we bijna 7 maanden verder en kunnen we absoluut stellen dat een hond en een kat in één huis een prima idee is. Spyke is nog een pup maar is inmiddels flink gegroeid en Sjakie is alles behalve van hem onder de indruk. Jawel; ze liggen gewoon samen op de bank! Ze liggen op hetzelfde kussen en delen dezelfde hondendeken. Het maakt ze echt geen bal uit. Sjakie is daarentegen een stuk minder bang geworden dus in dat opzicht is dat ook enorm verbeterd. Wanneer we bezoek hebben blijft Sjakie maar al te graag beneden om te knuffelen. Jawel; het is echt een gezellige bende zo in huis!

Heb jij een huisdier?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

13 Reacties

 1. 31 oktober 2018 / 08:41

  Het is zo’n cliché, honden en katten die vechten. Het kan dus ook anders!

 2. 30 oktober 2018 / 22:26

  Wat onwijs lief! Leuk artikel!

 3. 30 oktober 2018 / 22:08

  OMG die puppyfoto, zoooo lief! Super leuk artikel! Ik heb nu ook 1 hond en 3 katten, en ook nog 2 konijnen 😛

 4. 28 oktober 2018 / 21:12

  Wij hebben twee katten, broer en zus en die zijn echt wel vriendjes – soms wassen ze elkaars kopje, zooo schattig!

 5. 28 oktober 2018 / 20:42

  Wat zijn ze lief zo samen. Ik snap dat je in het begin je twijfels had aangezien we het beeld vaak hebben dat een kat en een hond niet samen kunnen.

 6. 28 oktober 2018 / 15:57

  wat leuk zeg dat het zo goed samen gaat. samen opgroeien die twee

 7. 28 oktober 2018 / 13:25

  Oooh schattig! Ik heb 2 katten en 4 kippen. Gaat ook prima samen. De katten zijn bang voor de kippen en als een kat een muis heeft gevangen, gaan de kippen er mee vandoor. Hilarisch. De dames hebben een eigen Facebook pagina: Hotel de Heere Kip

 8. 26 oktober 2018 / 20:41

  over een jaartje wil ik ook graag een huisdier (als ik samenwoon) maar verder twijfelen wij over een kat.. maar misschien beginnen we met een kat en daarna komt er misschien dan nog een hond bij!

 9. 26 oktober 2018 / 12:44

  Ik vind het altijd zo grappig als ik ontdek dat veel mensen nog denken dat honden en katten niet samengaan! Dit is maar weer eens een prachtig voorbeeld van dat het wel degelijk kan ;). Wij hadden zelf twee katten (overleden aan katten aids) en nog twee honden. Met zijn allen in de hondenmand, spelen met elkaar en wat je zegt een gezellige bende!

 10. 26 oktober 2018 / 10:01

  Ahhh, die eerste puppyfoto van Spyke, wat een dropje! ♥ Fijn om te zien dat ze gewoon samen slapen. Dat is ook mijn droom. 🙂

 11. VWillemse
  25 oktober 2018 / 17:40

  Onze honden en katten gingen altijd prima samen , en had er nog nooit problemen mee gehad.
  Maar we hebben sinds kort een Boerenfox pup en dat is wel even een ander level dan de honden die we gewent waren.
  Deze pup bijt echt heel hard.
  En hoewel de katten niet onder de indruk zijn vind ik het zelf toch wel spannend hoor.
  De poezen gaan wel bij hem liggen, maar ze houden hem continue in de smiezen