fbpx
20   52
13   41
272   803
27   67
32   78

Besparen op je maandelijkse uitgaven

In een eerder geschreven artikel gaf ik 5 tips om geld te besparen. Met dit artikel is het tijd om daar op voort te borduren. De zomervakantie is natuurlijk al een tijdje voorbij en iedereen is back to work. De ‘dure weken’ lijken voorbij te zijn maar realiseer je even: ‘De feestdagen staan sneller voor de deur dan je denkt. Als er één dure maand is in het jaar dan is het wel december en in dit artikel geef ik je vast wat tips om te besparen op je maandelijkse uitgaven. Safe a little for december! 

Besparen op je maandelijkse uitgaven

 1. Bonus Shoppen
  • Boodschappen doen kun je op twee manieren. Je stelt je boodschappenlijstje samen en als er iets in de bonus is dan is dat mooi meegenomen. Of je checkt de bonus aanbiedingen van te voren en stelt daar je boodschappenlijstje op samen. De tip bij het besparen is uiteraard door te kiezen voor optie 2. Zo ben je bij de kassa goedkoper uit! Een bijkomend voordeel is dat je gelijk inspiratie hebt voor het eten en dat je gevarieerd eet aangezien iedere week wel weer iets anders in de bonus is.
 2. Ga voor een Sim Only abonnement 
  • Heb je een telefoon met abonnement en ben je gewend om iedere twee jaar een nieuwe uit te zoeken? Wees wat zuiniger op je telefoon en plak er een tijdje Sim Only achteraan. Een telefoon is een grote maandelijkse uitgave en dus een goede om op te besparen. Investeer in een goed hoesje en een screensaver en doe er zuinig mee. Na twee jaar abonnement kun je dan nog minimaal een jaar een Sim Only abonnement nemen voor waarschijnlijk minimaal de helft van de prijs.
 3. Thuis sporten
  • Op WomensHealth kwam ik een artikel tegen met 7 tips om thuis sporten aantrekkelijker te maken. Wat een goed idee. We weten allemaal hoe duur een abonnement is bij de sportschool. Laten we eerlijk wezen; Heb je die apparatuur in de sportschool echt nodig? Thuis sporten kan prima en dit is dan ook een super tip om maandelijks te besparen!
 4. Fietsen maar 
  • Het borduurt een beetje voort op het thuis sporten. Ik maak mijzelf er schuldig aan overal mijn auto voor te pakken. Zonde eigenlijk! Sommige dingen kan ik ook makkelijk op de fiets doen. Probeer mom te beginnen minimaal 1x in de week de fiets in plaats van de auto te pakken. Je hebt meteen een leuke workout gehad en je bespaart omdat je minder snel hoeft te tanken.
 5. Skip Thuisbezorgd!
  • Ik weet hoe verleidelijk het is; Je zit lekker op de bank en hebt 1. geen zin om boodschappen te doen en 2. geen zin om te koken. Je opent je Thuisbezorgd app en voor je het weet staat de bezorger alweer voor de deur. Slecht idee! Het is namelijk waarschijnlijk ongezond en ook nog eens peperduur. Gewoon lekker boodschappen gaan doen (in de bonus op de fiets, haha!) Geloof me, als je eenmaal klaar bent ben je trots op jezelf!

Besparen op je maandelijkse uitgaven, dat doe je zo! 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

3 Reacties

 1. 12 oktober 2018 / 16:05

  Goede tips! In plaats van fietsen loop ik tegenwoordig veel, scheelt ook enorm!

 2. 12 oktober 2018 / 15:10

  Goede tips zeg! Thuisbezorgd is ook echt overpriced inderdaad, maar soms zo verleidelijk. Als ik bestel, bestel ik wel altijd via de eigen site van het restaurant want dan hebben ze vaak acties met een gratis drankje ofzo.

 3. 11 oktober 2018 / 16:37

  Zeker goede tips vindt ik !! Zal ze onthouden 🙂