fbpx
65   136
133   245
53   206
33   81
70   157

De Algarve is een bezoekje waard

In mijn leven heb ik tot nu toe al veel gereisd en genoeg prachtige plekken bezocht. Ik schrijf voornamelijk over de recente reizen maar ik vond het een leuk idee eens iets te schrijven over een plek die ik een tijd geleden bezocht heb. De Algarve in Portugal is een fantastische plaats en ik vertel je daar in dit artikel graag wat meer over. Want.. De Algarve is een bezoekje waard!

De Algarve is een bezoekje waard

Ik bezocht Portugal in 2012 en dat is dus nu precies 6 jaar geleden. Met een vriendengroep van 14 personen gingen wij naar Albufeira, op ‘stapvakantie’. Na al een aantal stapvakanties te hebben gehad, in onder andere Alanya en Chersonissos, waren we al een tikkeltje ouder en gingen we niet alleen om te stappen maar toch ook om het gebied wat te verkennen.

Goed eten

Het eerste wat ons de eerste avond opviel was het eten. Je kunt in Portugal echt fantastisch eten. Qua prijs in de restaurants ligt het ongeveer op dezelfde lijn als in Nederland maar het is gewoon echt super goed. Wij hebben de hele vakantie perfect gegeten in elk restaurant waar wij aan tafel schoven! De Portugezen zijn overigens ook enorm gastvrij, we hebben ons overal echt welkom gevoeld.

Gezelligheid

In Albufeira heb je het ‘oude’ gedeelte met heel veel leuke barretjes, terrasjes en live muziek en het ‘nieuwe’ gedeelte met de discotheken. Uiteraard waren wij vooral in het oude, gezellige en knusse gedeelte te vinden. Wat een gezelligheid op staat. Mensen zaten gewoon echt tot de late uurtjes op het terras. Wel moet ik zeggen dat het ’s avonds een stukje frisser is in Albufeira. Je zit natuurlijk aan de Atlantische Oceaan en dat is toch wel een verschil met de Middellandse Zee. Waar het in het Middellandse zeegebied in de avond nog flink warm en broeierig kan zijn koelt het aan de Atlantische Oceaan goed af. Een lange broek en een shirtje met lange mouwen is geen overbodige luxe.

Prachtige natuur

Naast eten, stappen en chillen op het prachtige strand hebben we in de Algarve ook een aantal excursies gedaan. Eén daarvan was een boottocht met een katamaran en de andere met een soort Rib Boat. Vooral de Rib Boat excursie vind ik echt een aanrader. Deze boot is gigantisch snel en dat is natuurlijk goed voor een adrenaline kick. Daarnaast gingen we allerlei toffe grotten in aan de kustlijn en zagen we een flinke groep dolfijnen. Blijft toch altijd bijzonder om te zien!

Mocht je nog een toffe bestemming zoeken voor een herfstvakantie? Kijk dan eens naar de Algarve. In Oktober is het hier nog tussen de 24 en 27 graden. Heerlijk toch? Nog even wat Vitamine D opdoen voordat de winter echt begint! 

Ben jij weleens in de Algarve geweest? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: