fbpx
5   130
63   374
32   178
76   132
68   113

Instagram: Stoppen of Doorgaan?

Instagram, ik ben 99% zeker dat jij het gebruikt! Het is absoluut op dit moment de meest populaire app en eigenlijk niet meer weg te denken in onze maatschappij. Toch liep ik rond met de vraag; Instagram: Stoppen of Doorgaan?

Instagramfeed in 2014 – deze foto’s plaatste ik als allereerste in mijn feed. #filterseverywhere

Instagram: Stoppen of Doorgaan?

Instagram, back then

Ik downloadde de Instagram App heel wat jaren geleden. Destijds absoluut niet als ‘Social Media Kanaal’ maar als bewerkingsapp voor mijn foto’s. Ik bewerkte de foto’s, postte ze niet op Instagram maar vervolgens op Facebook of deelde ze met vrienden. Eigenlijk denk ik dat heel wat mensen zo zijn begonnen met Instagram.

Instagram, nowadays

Langzamerhand kreeg de app steeds meer aanhang en werd het in plaats van een bewerkingsapp voor foto’s een Social Media kanaal. Het bestond eigenlijk naast Facebook maar was op dat moment zeker nog niet belangrijker dan Facebook en ik denk dat we op dit moment wel kunnen stellen dat dat veranderd is. Instagram is op dit moment hèt belangrijkste Social Media Kanaal en dat gaat natuurlijk hand in hand met mij, als blogger.

Instagram || Werken || Bloggen

Ik zeg wel ‘als blogger’ maar mijn blog iets eigenlijk niets meer dan een uit de hand gelopen hobby. Wellicht weten niet veel mensen dit maar ik ben afgestudeerd van mijn HBO opleiding Communicatie. Hierdoor mag ik mij een communicatieprofessional noemen en in het dagelijkse leven ben ik dan ook leidinggevende op een evenementenbureau. Fulltime, 40 uur in de week en in sommige weken nog heel wat uurtjes meer.

Instagramfeed door de jaren heen 2014 – 2015 – 2016 – 2017- 2018

Mijn blog groeit en groeit en dat is ontzettend fijn om te zien. Ik stop ontzettend veel tijd in mijn artikelen en om dan te merken dat het bezoekersaantal stijgt en dat er steeds meer bedrijven met je willen samenwerken is toch een beloning van je werk. Het geeft mij dan ook iedere week weer de nieuwe inspiratie en energie om weer aan de slag te gaan met de artikelen. Ik neem het 100% serieus en wil nog veel verder groeien en uiteraard hoort Instagram hier bij! Ik doe het met alle liefde naast mijn fulltime baan. De meeste foto’s maak in het weekend in verband met het goede licht en in de avonduren typ ik mijn artikelen. Oh en begrijp me niet verkeerd, dit is absoluut geen straf. Sterker nog, ik vind het heerlijk om te doen.

Instagram op een laag pitje

Hoe goed mijn blog ook gaat, ik merkte stagnatie in mijn Instagram. Als Communicatieprofessional weet ik als geen ander dat het ontzettend belangrijk is je Social Media Kanalen up-to-date te houden maar naast mijn blog en baan schiet het er soms een beetje bij in. Daarnaast merkte ik dat mijn foto’s niet meer zo in de smaak vielen en als ik een nieuwe post plaatste ik, mede door het nieuwe algoritme van Instagram, niet meer zoveel likes kreeg als eerst. Hoe stom ook.. het demotiveerde me enorm! Met als resultaat dat mijn Instagram kanaal een klein beetje op een laag pitje kwam te staan.

Instagram: Stoppen of Doorgaan? Stoppen zit gelukkig absoluut niet in mijn systeem. Ik ben een doorzetter en vecht graag. Na lang wikken en wegen heb ik besloten mijn Instagram om te gooien. Waar stagnatie is, is ruimte voor verbetering en soms is er verandering nodig om te verbeteren. Tijd om mijn Instagrampagina met een helicopterview te bekijken. Hoe trots ik ook ben/was op mijn witte feed, het is tijd voor iets anders, voor iets nieuws waar ik energie van krijg. Vanaf nu ga je dus merken dat mijn Instagram een hele nieuwe look en feel krijgt. In plaats van alleen beauty ga je hier foto’s terugvinden die betrekking hebben tot beauty, fashion, lifestyle en interieur. Ik hoop een goede keus want eerlijk gezegd past dat op dit moment ook een stuk beter bij mijzelf en bij mijn blog.

Nu al verschil!

Je Instagram is je visitekaartje en ik vind het belangrijk dat mijn kanaal mijzelf en mijn blog goed representeert. Ik ben afgelopen vrijdag begonnen met mijn nieuwe feed en ik krijg ontzettend veel goede respons. De likes, reacties en volgers schieten omhoog en geloof me, dat is na hebben van een insta-dip, toch echt ontzettend fijn. Ik heb energie, motivatie en genoeg inspiratie om prachtige foto’s met jullie te gaan delen. Uiteraard ga ik dit vanaf nu weer actief en frequent oppakken! Show me some love. x 

Instagram: Stoppen of Doorgaan? Doorgaan!
Ik zou het ontzettend leuk vinden als je mij volgt en mijn laat weten wat je van mijn nieuwe Instagram (@lindseybeljaars) Feed vind.

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

50 Reacties

 1. 16 augustus 2018 / 21:46

  Suoer tof dat je door gaat en wat goed dat he je feed hebr aangepast. Nieuw fris. Helemaal van nu

 2. 16 augustus 2018 / 18:45

  Goed dat je toch bent doorgegaan! Een compleet witte of gewoon slecht overbelichte (niet in jouw geval) feed is een hele tijd een trend geweest, maar ik merk ook dat vrijwel iedereen daar nu vanaf stapt. Ook bij mijn eigen feed zie je die verandering, dat ik steeds meer kleur ga gebruiken haha. Veel natuurlijker en veel leuker! Ik zag trouwens dat ik je nog helemaal niet volgde dus dat ben ik gelijk gaan doen 🙂

 3. 16 augustus 2018 / 14:12

  Ik vind je nieuwe feed echt veel mooier dan die overbelichte witte! 🙂

 4. 16 augustus 2018 / 10:36

  Doorgaan! en wat is je nieuwe feed mooi. Veel interessanter (sorry, dat is mijn persoonlijke mening) dan je witte feed. Met name omdat het veel persoonlijker is. Dat spreekt mij in ieder geval erg aan. Sterker nog. Ik ben je gaan volgen! Dat ik dat niet al deed, foei!

 5. 16 augustus 2018 / 10:20

  Dat is toch ook wel bijzonder om op te merken. Je witte foto’s zijn erg mooi maar spreken mij verder niet aan. Ik zou daarom ook meer geneigd zijn je nieuwe feed te volgen dan je oude.
  Zelf heb ik twee accounts. Een speciaal voor mijn sportfoto’s en een die ik vooral gebruik voor mijn overige fotomomenten. Daar merk ik ook dat sommige foto’s totaal niet lopen en andere foto’s flink wat bezoekers trekt.

 6. Alex
  16 augustus 2018 / 09:57

  Interessant vraagstuk! Het is iets wat ik mijzelf ook de afgelopen maanden regelmatig heb afgevraagd. Eigenlijk de keuze die jij maakt met ‘meer kleur’ en meer van jezelf laten zien is iets wat voor mij ook de oplossing is om weer wat meer plezier in Instagram te krijgen. Ik ga je volgen in ieder geval, veel succes!

 7. 16 augustus 2018 / 09:46

  Ik snap je helemaal. Soms, als het ineens naar beneden zakt, dan demotiveert het bij mij ook. Wellicht eens samen n fotoshoot doen in het kader blogger meets blogger?

 8. 16 augustus 2018 / 08:36

  Er is inderdaad een enorm verschil tussen je oude en je nieuwe feed zeg! Leuk om te zien hoeveel dat uitmaakt!

 9. 16 augustus 2018 / 07:02

  Wat heerlijk dat je merkt dat je blog groeit. Ik heb Instagram maar doe er amper wat mee. Hoewel ik inderdaad wel begrijp dat het een belangrijk kanaal is.

 10. 16 augustus 2018 / 01:25

  Ik vind je nieuwe feed er veel leuker uitzien! Soms is het heel frustrerend inderdaad als het algoritme weer eens aangepast wordt van een social media kanaal. Je stopt er energie in en je ziet weinig verandering. Maar ik denk dat mensen tegenwoordig sowieso meer Insta Stories kijken dan dat ze door de Instagram feed scrollen.

 11. 15 augustus 2018 / 22:56

  Ik ben echt een fan van bloggen, maar van instagram al wat minder. Ik heb zelf een privé en open account. Mijn privé account (voor mijn vrienden & familie) gebruik ik vaak en dat vind ik ook super handig. Op mijn open account ben ik wat minder vaak online. Twee of drie keer per week log ik in, plaats ik een foto, beantwoord ik mijn berichtjes en dan log ik weer in op mijn privé account.

  Waarschijnlijk zou ik instagram wat serieuser moeten nemen (want het is natuurlijk belangrijk voor mijn blog), maar ik werk liever met pinterest. Toch steek ik met veel plezier tijd in fotografie en het bewerken van foto’s daarna, dus dan post ik ze toch evengoed op instagram? Voorlopig post ik dus af en toe een paar foto’s, maar echt enorm is het niet.

  • 15 augustus 2018 / 23:02

   Hi Layla, leuk om te lezen hoe jij dit doet. Uiteindelijk vind ik het vooral belangrijk dat ik er plezier aan blijf beleven en het geen ‘moeten’ wordt. Zo te horen is dat in jouw geval ook zo. Zelf vind ik Pinterest ook heel erg leuk!

 12. 15 augustus 2018 / 22:52

  ik snap je heel erg goed, ik heb namelijk hetzelfde ik steek er enorm veel tijd in. feed is nu juist super en loopt in elkaar over.. plaats elke dag een foto gebruik hastags en ik groei 0,0! dus ik snap je heel heel erg goed!

  • 15 augustus 2018 / 23:01

   Ah zo irritant he!! Ik snap je helemaal, komt gewoon door dat algoritme.. je foto’s, waar je zo je best op doet, zijn gewoon onzichtbaar.. heel erg frustrerend. Ik ben in ieder geval blij om te horen dat ik niet de enige ben met dit ‘probleem’.

 13. 15 augustus 2018 / 21:21

  Het is zo jammer dat dat algoritme van Instagram alles verpest! Kleine accounts krijgen helemaal geen kans. Heel jammer, maar ik blijf toch lekker doorgaan omdat ik het heerlijk vind om foto’s te bewerken en mooie plaatjes te kijken. Ik neig nu wel steeds wat meer naar Pinterest … maar ik blijf lekker op Instagram 🙂

  • 15 augustus 2018 / 22:09

   Begrijp je gevoel en ik ben het helemaal met je eens.. Ik blijf voor nu ook lekker doorgaan 🙂

 14. Sherry
  15 augustus 2018 / 19:32

  Mooie feed heb je ;). Instagram hoort zeker bij de Blogwereld. Ik zou zeggen houden. Je kunt ook relevante blogupdates op instagram doen. Dat doe ik vaak. Ik merk wel dat het soms veel moeite kost om # te gebruiken.

  • 15 augustus 2018 / 22:09

   Lief van je, dankjewel! Ik houd hem voor nu zeker aan!

 15. 15 augustus 2018 / 19:29

  Leuk om te lezen hoe jij het bekijkt. Ik heb zelf ook HBO communicatie gestudeerd en het is leuk om de dingen die je daar geleerd hebt, bij jezelf in de praktijk toe te passen.

  • 15 augustus 2018 / 22:11

   Dat merkte ik zelf inderdaad ook, dat je lessen gelijk in de praktijk kunt toepassen. Vond ik zelf ontzettend fijn!

 16. 15 augustus 2018 / 19:23

  Je feed is mooi geworden! Zelf loop ik er ook wel eens tegen aan dat social media (Instagram) zoveel tijd kost en opslokt. Maar merk ook dat het bekendheid geeft voor mijn blog. Stoppen spookt ook wel eens rond in mijn hoofd.

  • 15 augustus 2018 / 22:59

   Hi Elisabeth, bedankt voor je reactie. Wat fijn om te horen dat mijn nieuwe feed in de smaak valt. Doet me goed!! Het kost inderdaad heel veel tijd. Hoe zorg jij dat je er tijd voor hebt? Het helpt inderdaad zeker als bekendheid voor je blog, dat maakt het ook zo’n belangrijk kanaal..

   • 16 augustus 2018 / 16:21

    Ik probeer op momenten dat ik toch met mijn telefoon aan het klooien ben om dan actief te denken of ik niks op Instagram wil inplannen voor de komende dagen. Maar ik vind het erg lastig. Het inplannen van de post geeft wel wat meer rust.

 17. 15 augustus 2018 / 16:09

  Ik vind je nieuwe feed erg mooi eruit zien! Het nieuwe algoritme van Instagram vind ik helemaal niks.

  • 15 augustus 2018 / 22:58

   Wat fijn om te horen, dankjewel!! Nee echt balen hè? Ik heb er ook echt last van…

 18. 15 augustus 2018 / 16:01

  Afgelopen week viel mij inderdaad op dat je account een verandering heeft ondergaan. Slim om eens goed na te denken over wat je wilt met één van je social media kanalen. Veel plezier met je nieuwe account!

  • 15 augustus 2018 / 22:56

   Bedankt Marloes!! Leuk dat het je al was opgevallen 🙂 Vind je het zelf een verbetering of niet?

 19. 15 augustus 2018 / 15:22

  Ik heb mij nooit volledig op Instagram gestort, en heb daarom ook weinig volgers denk ik. Die mooie feeds vind ik er wel leuk uitzien bij anderen, maar op een of andere manier kan ik mezelf er niet toe aanzetten om dit ook te doen. 😀 Ik post nu gewoon wat ik leuk vind, wat er in me opkomt,… Ik probeer wel wat eenduidigheid te krijgen met filters, maar de kleuren van objecten in mijn foto’s zijn zeker niet zo goed gematcht! 😀

  • 15 augustus 2018 / 22:56

   Hi Haydée, groot gelijk hoor! Plaatsen wat je leuk vind blijft uiteindelijk het allerbelangrijkste als je het mij vraagt!

 20. 15 augustus 2018 / 14:22

  Ik ken dit heel erg; dat nieuwe algoritme werkt echt tegen en daardoor heel demotiverend. Ik heb recent ook besloten mijn Instagram om te gooien, maar helaas merk ik nog steeds niet veel verschil. Behalve dat ik het zelf gewoon heel erg leuk vind om wat meer ‘fashion’ te delen en minder flatlays. En dat is natuurlijk het belangrijkste!

  • 15 augustus 2018 / 22:55

   Fijn om te horen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Het is gewoon zoo irritant om ‘niet zichtbaar’ te zijn en dat algoritme heeft daar absoluut voor gezorgd. Ik volg je altijd graag en mijn ommezwaai heeft inderdaad ook te maken met het feit dat ik graag wat meer fashion wil delen. Grappig! 🙂

 21. 15 augustus 2018 / 11:41

  Bij het lezen van de titel dacht ik : nooooo ze gaat toch niet écht stoppen! Maar gelukkig, maar snap ook wel wat je bedoeld. Ik had eerst een witte feed en ben er van af gestapt omdat iedereen er ineens mee begon plus ik ben nu meer tevreden over mijn foto’s. En dat moeilijk groeien heb ik ook last van. Het algoritme gooit roet in het eten en ben voor 70% van mijn volgers niet eens zichtbaar in de feed. ??‍♀️ Dus ik snap wel dat je twijfelde om te stoppen.

  X

  • 15 augustus 2018 / 22:11

   aaah lief, haha!! Ga voorlopig inderdaad nog niet stoppen. Ja, stom algoritme.. inderdaad dat ‘niet zichtbaar’ zijn is echt ongelofelijk frustrerend..

 22. 15 augustus 2018 / 11:37

  Ik heb wel Instagram maar kan via mijn mobiele telefoon er niet op (BlackBerry toestel zonder apps) en eigenlijk vind ik dat niet eens zo erg! 🙂 Er kruipt zoveel tijd in en die heb ik momenteel echt niet op overschot! 🙂

  • 15 augustus 2018 / 22:54

   Ah lijkt me inderdaad ook niet eens zo heel erg, haha! Wel knap hoor, een toestel zonder apps. Ik weet niet of ik dat nu nog zou kunnen. Puur ook voor apps zoals WhatsApp etc.. Zit je er nooit aan te denken een smartphone te kopen?

   • 16 augustus 2018 / 07:32

    Dat heb ik inderdaad ook niet! 🙂 Ik denk er wel eens over maar ik kan echt niet typen op een touchscreen toestel! XD Wat je niet hebt, kan je ook niet missen zeker? 😉

 23. 15 augustus 2018 / 11:33

  onder het motto : je kan niet alle social media kanlaen bijhouden, doe ik weinig met Instagramm. Dat komt ok omdat ik zowel Facebook als Instagramm met het nodige wantrouwen bekijk…

  • 15 augustus 2018 / 22:53

   Groot gelijk Felice. Het moet wel leuk blijven en geen ‘moeten’ zijn, toch?

 24. 15 augustus 2018 / 11:18

  Mooi je nieuwe feed! Ik ben zelf o langs ook afgestapt van dat hele cleane, voelt zo veel fijner!

  • 15 augustus 2018 / 22:52

   Fijn om te horen, dankjewel! Ah toevallig, voor mij voelde het ook inderdaad meteen echt veel fijner!!

 25. Yvonne
  15 augustus 2018 / 10:45

  Hmm..99% zeker? Ik heb geen Instagram, mis het niet en heb een hekel aan die “picture perfect” plaatjes. Ben ik de enige?

  • 15 augustus 2018 / 11:18

   Hihi vandaar dat er dus geen 100% staat 😉 Ik snap je mening en het hoeft van mij ook absoluut geen ‘picture perfect’ te zijn. Ik vind het fijn als mijn feed wat persoonlijker is dus vandaar de verandering.

 26. 15 augustus 2018 / 10:28

  Hoewel ik erg veel hou van wit en minimalistisch, moet ik zeggen dat je nieuwe feed toch ontzettend mooi is! En het is zo moeilijk om je instagram bij te houden en er blij mee te zijn. Ik zit op het moment namelijk ook in een dip waarbij ik gewoon niet weet wat ik met mijn instagram aanmoet.. Misschien moet ik het roer dan ook maar eens om gaan gooien. Jou feed is in ieder geval prachtig!

  • 15 augustus 2018 / 10:29

   Jouw* 🙂

   • 15 augustus 2018 / 11:19

    Wat lief van je, dankjewel Britt! Ik ben ook heel blij om te lezen dat ik dus blijkbaar niet de enige ben.. een dipje is nooit leuk maar je wilt natuurlijk wel iets plaatsen waar je achterstaat.. Bedankt voor je compliment! X

 27. Naomi
  15 augustus 2018 / 10:17

  Ik gebruik instagram best veel en denk er niet om mee te stoppen omdat ik het te leuk vind soms gebruik ik het nog meer dan facebook

 28. 15 augustus 2018 / 08:58

  Wat is je nieuwe feed mooi geworden zeg! Persoonlijk vind ik dat veel leuker omdat het persoonlijker is en ik niet zo veel interesse heb in beauty producten, afgezien van nagellak, parfum en lipsticks. Je leert je zo wat beter kennen en dat schept een band, dus I like it! Mooie keuze. <3

  • 15 augustus 2018 / 11:20

   Hi Eveline, wat ontzettend fijn en lief om te lezen!! Thanks x

 29. 15 augustus 2018 / 06:09

  Ik herken dit enigzins, alleen heb ik nooit gedacht aan stoppen. Mijn feed is alleen geen ‘perfecte’ feed en mijn blog ed. zijn echt puur een hobby. Ik vind die mooie feeds bij anderen prachtig, maar dit zal mij nooit gaan gebeuren.. simpelweg omdat ik niet zo veel tijd heb (of wil) om hierin te stoppen. Mijn blog daarentegen kan ik nog steeds lekker mijn ei in kwijt, dus daar gaat mijn tijd aan op.

  • 15 augustus 2018 / 11:21

   Ik blijf me ook continu bewust van het feit dat het een hobby is. Ik wil mezelf geen druk op leggen maar gewoon posten wanneer ik zin heb. Wanneer ik geef zin heb dan gewoon ook vooral niet.. Ik snap jouw gevoel daarbij ook helemaal 🙂