fbpx
18   50
11   39
272   802
27   67
32   78

Essence Herfst/Winter 2018 Foundation + Concealer

Vorige week postte ik een artikel online met daarin de Essence Herfst/Winter Update 2018. Een artikel boordevol gloednieuwe producten die deze herfst en winter in de schappen van Essence te vinden zijn. Op instagram plaatste ik een oproep met de vraag; ‘Welk product moet ik reviewen?’ en het meest werd er gestemd op de foundation, de concealer en de mascara. In dit artikel combineer ik de foundation en de concealer samen en in een apart artikel review ik de mascara uiteraard nog. Kijk je mee?

Essence Herfst/Winter 2018 Foundation + Concealer

In de Herfst/Winter 2018 collectie zitten verschillende soorten foundations en concealers. In dit artikel review ik de #INSTA Perfect liquid make-up en de Camouflage+Healthy Glow Concealer. Omdat ik mijn foundation en concealer in het dagelijkse leven ook niet afzonderlijk van elkaar gebruik heb ik besloten beide producten in dit artikel ook te combineren.

#INSTA Perfect liquid make-up

Deze foundation sprak me echt direct aan. Een budget foundation tref je niet vaak in een verpakking zoals deze. Je ziet eerder pompflacons of tubes maar niet dit soort knijppotjes. Grappig dat Essence in dit geval eens heeft gekozen voor deze verpakking. Ergens deed hij mij direct denken aan de MAC Studio Face & Body Foundation.

Op de voorkant van de verpakking staat heel groot de productnaam in zwarte letters en de extra informatie vind je terug in een knalroze tekstvak. Ziet er catchy uit, top gedaan! Op de achterkant zit een grote zwarte sticker met daarop alle productinformatie.

Ik review deze #INSTA Perfect liquid make-up in de kleur 30 Funny Ivory.

Camouflage+Healthy Glow Concealer

Over naar de Camouglage+Healthy Glow Concealer die in een welbekende concealer verpakking zit. Niet gek ook want naar mijn mening zijn dit de beste verpakkingen voor concealers. Het werkt het prettigst en is het meest hygiënisch, dus top! Qua kleur en tekst is hij hetzelfde vormgegeven als de foundation en daaruit is dan ook goed op te merken dat de producten uit dezelfde collectie komen.

Ik review deze Camouflage+Healty Glow Concealer in de kleur 10 Ivory.

Swatches

Op deze foto zie je op de bovenste ‘meest vaste’ streep de concealer in 10 Ivory. De ietwat meer vloeibare streep daaronder is de foundation in 30 Funny Ivory.

No Make-up || Alleen concealer || Concealer + Foundation

Hierboven zie je drie foto’s. Op de foto meest links zie je mijn gezicht zonder gezichtsmake-up. Tijd om foundation aan te brengen. De foto in het midden laat dan ook mijn gezicht zien met de #INSTA Perfect liquid make-up in de kleur 30 Funny Ivory. Op de foto meest rechts heb ik over de foundation ook de Camouflage+Healty Glow Concealer in de kleur 10 Ivory aangebracht.

De foundation belooft een matte en vlekkeloze tint die waterproof is en qua dekking prima op te bouwen. Er zijn in totaal 9 verschillende kleuren te verkrijgen en dat vind ik voor een budgetmerk een prima aantal. Door de vloeibare substantie zijn de foundations in de collectie uiteraard ook nog goed te mengen voor de perfecte tint.

De concealer heeft ook een vrij vloeibare substantie en voelt heel licht aan. Fijn, want je voelt en ziet hem totaal niet zitten terwijl hij wel een mooie en frisse dekking geeft. Hij is verrijkt met lichtrefleterende pigmenten, vitamine E en provitamine B5 wat extra fijn is om de kwetsbare en gevoelige huid onder de ogen te hydrateren.

Conclusie

Ik kan absoluut concluderen dat het weer veel te lang geleden is dat ik iets van Essence probeerde. Dit pakket en deze Essence Herfst/Winter 2018 Foundation + Concealer Review hebben mij absoluut weer laten inzien wat een fijn budgetmerk Essence is. Zowel de foundation als de concealer zijn beide vrij vloeibaar maar zorgen voor een prachtige dekking. Precies wat je wilt bij een deze producten; net even wat egaler zonder dat je gezicht voelt alsof hij vol is geplamuurd. Ik raad ze je echt aan, ik kan niet anders zeggen!

De #INSTA Perfect liquid make-up kost € 4,59 en de Camouflage+Healty Glow Concealer kost € 2,89. Uiteraard zijn ze te koop in de drogisterijen zoals Kruidvat en Trekpleister. 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

20 Reacties

 1. 24 augustus 2018 / 12:53

  De concealer geeft inderdaad echt een super mooi fris resultaat! Ik vind hem er echt heel goed uitzien.

 2. 23 augustus 2018 / 09:02

  Op basis van de foto’s vind ik dat je ook prima de deur uit kunt zonder concealer! Dat ziet er mooi uit.

  • 23 augustus 2018 / 12:19

   Hi Nicole, vind ik gelukkig zeg ook haha, maar leuk dat je het zegt. Ik gebruik eigenlijk alleen foundation en concealer als ik een ‘full make-up’ look maak tijdens een avondje stappen bijvoorbeeld. Door de weeks draag ik het nooit.

 3. 22 augustus 2018 / 23:28

  Ik ben benieuwd naar de concealer, klinkt erg fijn! Ik gebruik nu ook een concealer van Essence en die bevalt goed (:

  • 23 augustus 2018 / 12:20

   Ik vind hem zelf heel erg fijn dus absoluut een aanrader om eens te proberen. Let op: qua verpakking lijken de matte en de healthy glow heel veel op elkaar dus even goed naar de tekst kijken. Ik vind de Healthy Glow veel mooier (en lichter)

   • 23 augustus 2018 / 14:56

    Ah! bedankt voor de tip (:

 4. 22 augustus 2018 / 20:54

  Je hebt wel geluk met je eigen huid; er is nauwelijks verschil te zien. Maar dat maakt een foundation voor mij meteen een goed product: je moet eigenlijk niet zien dat je er één gebruikt, maar wel het effect ervan merken. Fijn prijsje ook!

  • 23 augustus 2018 / 12:22

   Hi Merel, inderdaad wel geluk mee.. ik heb ook eigenlijk geen foundation nodig maar gebruik het alleen bij een full on make-up look als basis. Door de weeks gebruik ik het eigenlijk nooit. De foundation is heel vloeibaar en blend heel subtiel in en is makkelijk in dekking op te bouwen dus wel echt een aanradertje!

 5. 22 augustus 2018 / 19:55

  Ik vond de producten ook fijn in gebruik, het was helaas alleen niet helemaal mijn kleur, werd er wat bleek van.

 6. 22 augustus 2018 / 19:49

  Ik weet niet of je het leuk vindt wat ik ga zeggen, maar ik ga het toch zeggen: ik vind je er zonder consealer en foundation mooier uitzien!

  • 23 augustus 2018 / 12:22

   Fijn om te horen, geen probleem hoor!! 🙂

 7. 22 augustus 2018 / 19:22

  Ziet er zeker niet slecht uit!

 8. Mechteld van Heuven
  22 augustus 2018 / 19:00

  ik vind je het mooist op de eerste foto zonder make-up

 9. Naomi
  22 augustus 2018 / 18:54

  Ik hou echt van dit merk gebruik het met regelmaat en ben er dik tevreden over

 10. 22 augustus 2018 / 17:27

  dit ziet er goed uit zeg. ik gebruik het zelf eigenlijk nooit. bang dat mijn huid niet kan ademen en juist geirriteerd raakt

 11. 22 augustus 2018 / 15:53

  Ik vind de middelste foto van de 3 foto’s het mooiste resultaat geven, naast de zonder make-up.

 12. 22 augustus 2018 / 14:09

  Oehh ik ben vooral nieuwsgierig naar de foundation, deze ga ik onthouden x

 13. 22 augustus 2018 / 13:05

  Wat een mooie foto’s! Het lijkt me een fijn product voor mijn huid. Het is nog betaalbaar ook.

 14. 22 augustus 2018 / 11:56

  Van die concealer heb ik alleen nog maar de matte versie zien liggen in de winkel terwijl ik juist zo benieuwd ben naar deze, jammer!

 15. 22 augustus 2018 / 08:19

  Ik ben benieuwd of dit wat voor mij zou zijn. Mijn ervaring met foundation ed. van Essence is namelijk wat minder, terwijl ik die van Catrice wel weer fijn vind. Wie weet ga ik deze eens testen.