fbpx
118   138
51   189
45   98
13   192
66   390

De makeover van je keuken in een handomdraai

Je brengt al snel een paar uur per dag in de keuken door, zeker in een keuken met bar of keukentafel. Het is dan ook leuk wanneer je keuken een persoonlijk tintje krijgt. Dit hoeft niet duur te zijn, want met een nieuw verfje en wat klein kluswerk kun je zelf al heel wat bereiken. Hieronder lees je een paar tips voor de makeover van je keuken.

Geef de keukenkastjes een likje verf

De eerste en misschien wel beste tip: de keukenkastjes verven! Hierdoor verandert de uitstraling van je keuken namelijk meteen. Maak van je oubollige keuken een moderne keuken met een sprekende kleur, of van je landelijke keuken een strakke minimalistische keuken met wit of grijs. Vervang meteen die gebloemde handgreepjes met een strakke chromen variant. Let er wel op of je het materiaal waarvan je keuken gemaakt is kunt verven. Moet je aan de slag met primer of opschuren, dan is het beplakken van de kastjes met folie ook een optie.

Behang of verf de muren

De hele keuken verven is ook een optie. Vind je dit te veel werk, maar ben je wel toe aan een nieuwe kleur? Voorzie je keuken dan van behang: behang is namelijk niet alleen maar van papier verkrijgbaar. Vinyl- of vliesbehang kun je prima in de keuken gebruiken. Het verven van de achterwand in een contrasterende kleur geeft je keuken ook direct een andere uitstraling. Kies wel voor een verf die speciaal voor keukens is. Deze keukenverf kan tegen vet en is eenvoudig te reinigen. Hangen er tegels tegen je achterwand, dan kun je deze schilderen met tegelverf. Wel even eerst ontvetten en een primer aanbrengen.

Plaats een nieuw werkblad

Door je aanrecht te voorzien van een nieuw werkblad, geef je de keuken heel eenvoudig een andere uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een aanrechtblad met een houten of granieten look en voorzie je aanrecht van een echte eyecatcher. In plaats van je hele keuken te renoveren ben je nu met een paar honderd euro klaar. Heel trendy is een betonnen aanrechtblad en dit is nog veel goedkoper. Combineer dit met robuuste houten planken op je aanrecht en maak je moderne keuken helemaal af. Dit is natuurlijk ook heel leuk in combinatie met bovenstaande tips!

Nieuwe accessoires in je keuken

Ook aan de details moet gedacht worden en er zijn heel veel leuke accessoires voor in de keuken verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een bordenrek, wat je aan de muur kunt bevestigen om je mooiste borden zichtbaar neer te zetten. Of zet een paar weckpotten op het aanrecht met kleurrijke pastasoorten. Zo verander je de uitstraling van je keuken in een handomdraai.

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een gesponsord artikel.

Delen:

1 Reactie

  1. 23 augustus 2018 / 09:16

    Oh wauw, die keuken op de foto vind ik echt heel mooi!!! Ik heb nu een vrij donker keukenblad. Ooit hoop ik deze te vervangen.