fbpx
12   34
89   130
89   123
111   183
107   196

Een PVC vloer in de keuken

The struggle is real! Mijn vriend en ik zijn anderhalf jaar geleden, na vijf maanden verbouwen, verhuisd. Wij hebben in de woonkamer een echte houten vloer liggen maar de keuken is ‘om de hoek’ van de woonkamer waardoor het niet stoort als daar een andere (tegel) vloer ligt. In veel huizen is dit echter niet het geval en grenst de keuken direct aan de woonkamer. Net niet optimaal om daar dus twee verschillende vloeren te leggen. In de keuken lijkt een tegelvloer het meest ideaal maar als je liever geen tegels in de woonkamer hebt dan is dat bijna geen optie. Daarentegen is een houten vloer in de woonkamer prachtig maar in de keuken weer veel minder ideaal. Hoe los je dit op? De tip; kies een PVC vloer in de keuken!

Wat is PVC?

Het is géén hout maar kunststof en vrij ‘nieuw’ als het gaat om de categorie vloeren. Het is een kunststof parketvloer die gemaakt is van verschillende lagen PVC. Een heel goed alternatief voor laminaat, hout of tegels. Een PVC vloer is erg duurzaam vanwege het materiaal waar de vloer uit bestaat. De bovenste laag van de vloer wordt de filmlaag genoemd en in feite is dit een geprinte foto en bij 90% van de vloeren is dit een houtdesign met een voelbare houtstructuur. Je creëert dus als het ware een houten vloer zonder de nadelen van hout te ervaren.

Waarom PVC?

De laatste tijd is de PVC vloer markt aan het winnen en dat is niet zo heel gek aangezien PVC vloeren je veel te bieden hebben.

  • Geluidsarm; ideaal voor in een appartement of op een trap
  • Onverslijtbaar; een topkwaliteit en dus erg duurzaam
  • Warmtegeleider; perfect om over een vloerverwarming heen te leggen
  • Vochtbestendig; knoeien en dus dweilen is geen probleem
  • Krasbestendig; schuiven met stoelen of stofzuigen beschadigt de vloer niet

Hout is natuurlijk in een keuken een slechte optie. Mijn ouders hebben dit wel gehad en je kunt in de keuken echt goed zien dat de vloer hier flink te lijden heeft gehad. De vloer was behandeld en er is goed rekening gehouden met nat, maar toch houd je het bijna niet tegen dat je houten vloer het in de keuken niet zo super fijn vindt. Grenst jouw keuken aan de woonkamer en wil je in de woonkamer niets liever dan een houtlook? Kies dan voor een PVC vloer met een houtdesign, de oplossing! Thuisin is een hele inspirerende woonwinkel met alles op het gebied van interieur onder één dak. Ze hebben hier onder andere prachtige PVC vloeren dus dat is een tip. Zo heb je in de woonkamer het idee dat er een houten vloer ligt en is de vloer in de keuken ook blij! Een win-win situatie, als je het mij vraagt.

Heb jij weleens van een PVC vloer gehoord?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: